majonez - 14247 przepisów (strona:256/950)

WIELKANOCNE JAJKA ZE ŚLEDZIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 130

jajka ugotowane na twardo  4 plasterki suszonych pomidorów  2 średniej wielkości filety śledzia ( ze słoika w oleju) szczypiorek pół łyżeczki chrzanu w śmietanie  pół łyżeczki majonezu  Sposób przyrządzenia:  Jajka przekroić wzdłuż.Żółtka zjeść, zostawić tylko białko. Pomidory, śledzie, szczypiorek, pokroić drobno. Dodać chrzan i majonez, wymieszać. W razie konieczności doprawić przyprawami

pieprzny smaczek
Jajka Wielkanocne z nadzieniem orzechowym 138

Jajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej. Są smaczne i aromatyczne, warto je przygotować. Składniki: Majonez 3 łyżki Chrzan tarty Jajka 6 szt. Musztarda 2 łyżki Boczek 15 dag Orzechy włoskie 5 dag Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Jajka włożyć do zimnej wody i gotować przez 12 minut, po czym zdjąć z ognia i zalać zimną wodą. Następnie(...)jajka obrać, przekroić wzdłuż i wybrać żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito do miski. Orzechy zmiksować, wymieszać z żółtkami, majonezem, musztardą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry boczku wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 200 stopni, następnie pokruszyć na małe kawałki. Do połówek jajek nałożyć przygotowany farsz, posypać pokruszonym

Tradycyjna Kuchnia
Jajka faszerowane z tuńczykiem 198

tuńczykiem. Wystarczy raptem 20-25 minut i danie gotowe :D POLECAM!  Jajka faszerowane z tuńczykiem 6 jajek 1/2 pomidora 1 puszka tuńczyka pęczek natki pietruszki 1 łyżka majonezu kucharek, pieprz Jajka ugotować. Pozbawione skorupki jajka przekroić wzdłuż na pół i pozbawić żółtek. Żółtka włożyć do miski, rozgnieść nożem. Pomidor pokroić w mniejsze kawałki, dodać do żółtek. Tuńczyka odsączyć(...)zalewy i włożyć do miski. Połowę natki poszatkować i wrzucić do miski, dodać majonez, całość przyprawić i wymieszać. Nakładać po łyżeczce do dziurek po żółtkach. Posypać poszatkowaną drugą połową natki pietruszki.  Po sytym daniu często czujecie wzdęcia i uciski w brzuchu? Mam teraz na to sposób! Serdecznie polecam Espumisan Max- wyrób medyczny CE, który skutecznie eliminuje te niedoskonałości! Wystarczy

Gotuję Testuję
Wielkanocne jajko z anchois 124

hitem świątecznego menu. Pasta jest także idealnym smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Składniki: 4 jajka 50g filecików anchois 2 łyżki szczypiorku 8 łyżek tartego żółtego sera 3 łyżki majonezu pieprz świeżo mielony Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i odciąć 1/3 górnej jego części. 2. Z każdego jajka wydrążyć żółtko. 3. Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek(...)fileciki anchois, żółty ser starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu miksować blenderem do postaci pasty. 4. Łódeczki z białka napełnić przygotowaną pastą. 5. Udekorować na wierzchu paskami filecików anchois

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet jajeczny z pieczarkami 145

wielkanocny stół! Składniki: 10 jajek ugotowanych jajek 2 surowe jajka 500 g pieczarek startych na tarce o grubych oczkach 1 pęczek szczypiorku, posiekanego 1 pęczek pietruszki, posiekanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 średniej wielkości cebula 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego majeranku 1/2 szklanki bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia masło i bułka tarta(...)pieczarkami podsmażamy na oleju, następnie studzimy. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. W dużej misce mieszamy dokładnie ugotowane jajka, pieczarki z cebulką, posiekane zioła, surowe jajka, bułkę tartą, majonez, śmietanę oraz przyprawy. Podłużną formę o długości 28 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Masę przekładamy do formy i pieczemy 60 minut w temperaturze 200°C. Studzimy. Smacznego

Życie ze smakiem
Jajka faszerowane pastą krabową 115

ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 150g paluszków krabowych surimi 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego szczypta ostrej papryki koper sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół(...)Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu. 2. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski z żółtkami, dodać majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek, lekko oprószyć słodką papryką i udekorować koprem

Szalona Kuchnia Eweliny
Wiosenna sałatka jajeczna z awokado, kukurydzą i roszponką 147

samym podaniem.  Ta sałatka swoimi kolorami na pewno ozdobi wielkanocny stół. Składniki: 1 puszka kukurydzy 2 dojrzałe awokado 3 łyżki soku z cytryny 1 pęczek szczypiorku 5 łyżek majonezu 2 łyżki ostrej musztardy 7 jajek sól i pieprz do smaku 2 duże garście roszponki Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w grubszą kostkę. Awokado przekroić(...)pognieść widelcem. Nie musi być miazga, powinny zostać małe kawałki. Szczypiorek drobno posiekać. Roszponkę wypłukać i dokładnie osuszyć na papierowym ręczniku. Kukurydzę odsączyć na sicie. Awokado wymieszać z majonezem i musztarda. Dodać kukurydzę, szczypiorek i pokrojone jajka. Całość doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Na półmisku lub w miseczce ułożyć roszponkę, a na niej sałatkę. Można także sałatkę przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Faszerowane jajka z musztardą 381

przypadnie Wam do gustu i będzie dla Was inspiracją na nadchodzącą Wielkanoc. Faszerowane jajka z musztardą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 5 jaj wiejskich ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3 łyżki mielonego białego sera 1 łyżka  musztardy miodowej Develey sól pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku do posypania Wykonanie: Jajka kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka(...)blendera wkładamy musztardę, żółtka, majonez i biały ser. Wszystko dokładnie blendujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Następnie faszerujemy białka pastą musztardową, a na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Kulinarne przygody Gatity
Solidnie "pochrzaniona" sałatka z jajkiem i białą kiełbaską 148

solidne garście jarmużu lub dowolnej sałaty 8 rzodkiewek  ok. 10 cm świeżego ogórka 4 jajka 200-250 g białej, sparzonej kiełbasy nieduża czerwona cebula łyżka chrzanu łyżka majonezu 3 łyżki mleka 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oleju cukier sól pieprz Cebule kroimy w cienkie plastry. Zalewamy octem i olejem. Dodajemy płaską łyżeczkę cukru i 1/3 łyżeczki soli. Odstawiamy(...)kwadrans do zamarynowania. Mieszamy chrzan z majonezem, dodajemy mleko, by lekko rozrzedzić sos. Doprawiamy odrobiną soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy obieramy. Kroimy dowolnie, na połówki, w ćwiartki lub ósemki. Kiełbasę kroimy w plastry. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki lub ósemki. Ogórka w niezbyt cienkie plastry, a te na połówki. Na talerzu układamy jarmuż/sałatę

Pichceniomania
Jajka faszerowane wędzonymi szprotkami 147

wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo puszka wędzonych szprotek w oleju 2 łyżki majonezu łyżka szczypiorku sól, pieprz, do dekoracji: młode listki botwinki, kawałki ogórka, rzodkiewki oraz szczypiorek do posypania Przygotowanie: Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka przekładamy do miski(...)Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek. Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem. Smacznego

Życie ze smakiem
Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą 661

SKŁADNIKI:              2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka majonezu łyżeczka tartego chrzanu sól 2 rzodkiewki szczypiorek 1/4 czerwonej papryki 2 jajka na twardo 2 białe kiełbasy parzone garść roszponki WYKONANIE: 1. Jogurt, majonez, chrzan i szczyptę soli połączyć w sos. 2.  Rzodkiewki, jajka i biała kiełbasę pokroić w plasterki. 3.  Paprykę pokroić

Atlas Smaków
Kolorowa sałatka meksykańska 622

przygotowania na wieczorną imprezę ze znajomymi. Składniki: * filet z kurczaka 0,5 kg * ryż 200 g * puszka czerwonej fasoli * puszka kukurydzy * szklanka mrożonego zielonego groszku * papryka * 2 łyżki majonezu * 3 łyżki jogurty naturalnego * 2 łyżeczki przyprawy gyros * łyżeczka ostrej papryki * sól * garść natki pietruszki. * 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ryż ugotować zgodnie z czasem na opakowaniu. Groszek zielony ugotować w jednej(...)kostkę. Czerwoną fasolę i kukurydzę odcedzić na sicie. Przygotować duża miskę do której dodajemy wszystkie składniki: ryż, kurczak, kukurydzę, fasolę, groszek, paprykę. W oddzielnej miseczce przygotowujemy sos. Dodajemy majonez i jogurt naturalny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i mieszamy. Gotowym sosem polewamy przygotowane składniki sałatki i mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Smacznego ! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz

Kulinarne przygody
Różowe jajka Wielkanocne z kawiorem 127

kawiorem. Dzięki uprzejmości sklepu internetowego  IKRA SKLEP  miałam okazję przygotować je z ikrą czerwoną , którą możecie tam nabyć. Gorąco polecam :) Składniki : 5 jaj czerwony kawior 5 łyżeczek majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki pokrojonego szczypiorku szczypta kurkumy sol i pieprz do smaku sok z buraków 1 rurka do napojów Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, przestudzić(...)przeciąć nożyczkami wzdłuż na pół. Tak przygotowaną słomką nacinać jajka w połowie dookoła. Delikatnie rozdzielić dwie połówki jajka i wyjąć żółtka.   Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z majonezem. Dodać musztardę i przyprawy. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić jajka farszem. Na końcu najważniejsze, KAWIOR, to nie dekoracja, a niezbędny składnik, bo smakowo podbija smak jaj o minimum

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania