razem z kurczakiem i pieczarkami. Delikatne i bardzo smaczne mięso, które rewelacyjnie sprawdza się na świątecznym stole lub innych uroczystych obiadach. 500 g sera żółtego 3 jajka 1 łyżka majonezu 2 filety z kurczaka 300 g pieczarek 1 cebula 4 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz czarny przyprawa gyros masło klarowane do smażenia Oczyszczone pieczarki drobno pokroić(...)Fileta z kurczaka pociąć na kotlety i cienko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Ketchup rozmieszać z sosem sojowym. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z jajkami oraz majonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia na dnie. Wstawić do piekarnik nagrzanego do 180*C na 20 min. Po upieczeniu, wyjąć ostrożnie jeszcze
https:KKuchniaMniamnadaje paście ostrości. Pastę najlepiej podać ze świeżym chrupiącym pieczywem i filiżanką ulubionej herbaty. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dag serka topionego szczypiorkowego 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy(...)osuszamy i drobno siekamy. 2. W misce rozcieramy serek topiony z majonezem, dodajemy jajka, szczypiorek i musztardę, mieszamy do dokładnego połączenia się składników przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. 4. Smacznego życzę
Izabelawkuchnisię popularnością na naszych stołach. Składniki: 500g czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 2 jabłka 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki jabłkowego octu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sól pieprz Wykonanie: 1. Kapustę poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na około 20-30 minut. 2. Cebulę drobno posiekać, jabłko zetrzeć(...)tarce o grubych oczkach. 3. Kapustę, jabłka, cebulę, koperek przełożyć do miski, dodać ocet jabłkowy, cukier, sok z cytryny i majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i całość ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki na około 60 minut żeby się przegryzła
Szalona Kuchnia EwelinySałatka ziemniaczana ( kartoffelsalad ) to potrawa kuchni niemieckiej. Przygotowuje się ja na bazie ziemniaków, ogórków, cebuli, majonezu, soli i pieprzu. Sałatka zaliczana jest do sałatek postnych i bardzo pysznych. Natomiast z dodatkiem pieczonego boczku to już sałatka wywodząca się z Bawarii. SKŁADNIKI : 6-7 ziemniaków ugotowanych w munduru, odcedzonych i ostudzonych 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 ogórków konserwowych(...)płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego, gęstego
Kulinarne Fantazje Mariolipomidorami i oliwkami -500 g mielonego mięsa wołowego -mały kawałek świeżej papryki -kilka kawałków marynowanej papryki -4 plastry sera cheddar -4 liście sałaty lodowej -2 łyżki suszonej cebulki -łyżka majonezu -3 łyżki keczupu -kilka kropli tabasco -słodka i ostra papryka -zioła prowansalskie -sól, pieprz -olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie Mięso przełożyć do miski. Świeżą paprykę drobno pokroić, dodać do mięsa(...)Przyprawić solą, pieprzem i paprykami i dokładnie wyrobić. Uformować 4 burgery. W kubeczku przygotować sos. Majonez wymieszać z keczupem i tabasco, dodać zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Burgery smażyć z obu stron do ulubionego stopnia wysmażenia. Odłożyć na ręcznik papierowy. Bułki rozkroić. Obie połówki posmarować sosem. Górną posypać suszoną cebulką. Na dolną układać kolejno pokrojoną
Zielona KuchniaSkładniki : ser żółty - 150 g ryż - 1 saszetka (100 g) jajka - 3 szt cebula czerwona - 1 szt filet z kurczaka - 1 podwójna ananas - 1 puszka szczypiorek sól i pieprz majonez przyprawa do kurczaka tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić kurczaka w kostkę, posypać dobrze przyprawą, usmażyć. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę(...)Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe składniki pokroić w kostkę, wszystko razem połączyć, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiSałatkę przygotowałam na śniadanie wielkanocne. Jest szybka w przygotowaniu i lekka. W salaterce układamy kolejno: odsączony z zalewy seler w nitkach odsączoną puszkę kukurydzy rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik starty na grubej tarce ser żółty – ok. 150 g (Gouda, Edamski, Złoty Mazur pokrojony w paseczki i sparzony por sól i pieprz 2 odsączone(...)wody puszki tuńczyka w kawałkach rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik 5 jajek, obranych i startych na grubej tarce pęczek umytych, pozbawionych ogonków rzodkiewek sól i pieprz posiekany gruby szczypior (z trzech cebul) Sałatkę schłodzić przed podaniem
Czerwień i błękitkopiasta łyżka posiekanego koperku, rzeżuchą, szczypiorkiem lub inną ulubioną zieleniną garść kiełków np. fasoli mung (lub innych ulubionych) 1/2 kostki sera feta sałatkowego sos: szklanka śmietany 2 łyżki łagodnego majonezu sól pieprz szczypta przyprawy prowansalskiej PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Umyte i osuszone liście sałaty rozrywamy na mniejsze kawałki - układamy w salaterce. Krok 2. Przygotowujemy sos : śmietanę łączymy z majonezem, doprawiamy
Moja Książka Kucharskadość drogie i większość z nich ma pełno chemii. Składniki: 1/4 główki dużej kapusty 2 marchewki 2 łyżki siekanego koperku sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu Sposób wykonywania: 1. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści. Lekko posolić, ugnieść i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie ponownie ugnieść i odcisnąć z nadmiaru soku. Zetrzeć na tarce(...)dużych oczkach. Marchew obrać, również zetrzeć na tarce. 2. Warzywa połączyć, dodać majonez, jogurt, pieprz, ewentualnie sól - doprawić do smaku. Na koniec dosypać koperek i wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa Animała sałata rzymska 1 pierś z Kurczaka Zagrodowego 1 ciabatta 50 g parmezanu lub grana padano 2 łyżeczki rzeżuchy 2 łyżeczki czarnuszki sos Cezar: 1 ząbek czosnku 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny marynata do kurczaka: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z kurczaka(...)kroimy w kostkę. Obsmażamy na suchej patelni, aby powstały chrupiące i złociste grzanki. Przekładamy na talerz do ostygnięcia. Czosnek obieramy i rozcieramy na desce z solą. W miseczce mieszamy majonez, musztardę, roztarty czosnek i sok z cytryny. Filet z kurczaka, w całości smażymy na patelni razem z marynatą. Mięso ma być soczyste i złociste. Usmażone mięso przekładamy na deskę
Moja smaczna kuchniaszklanki mleka cebula, drobniutko posiekana, zeszklona na maśle całe jajko + białko kopiasta łyżka posiekanego koperku 2 kopiaste łyżki utartego,żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 kopiasta łyżka majonezu roztarta w dłoniach przyprawa prowansalska szczypta chili olej do smażenia mąka krupczatka do panierowania sos: szklanka gęstej śmietany szklanka soku pomidorowego łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki rosołu 2 ząbki(...)PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Tartą bułkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na chwilę, aby wchłonęła mleko. Do miski wkładamy mięso, dodajemy drobno pokrojoną, zeszkloną na tłuszczu cebulę, bułkę tartą,jajko, białko, majonez, koperek, żółty ser i przyprawy. Wyrabiamy mięsną masę, powinna być pulchna i dobrze napowietrzona. Masę dzielimy na 12-18 równych części. Formujemy zgrabne klopsiki, oprószamy mąką krupczatką (nadmiar mąki strząsamy
Moja Książka Kucharskablogu:) 250 g ryżu np długoziarnisty lub parboiled 2 pojedyncze małe piersi z kurczaka puszka ananasa około 3/4 szkl. rodzynek sok z połowy cytryny curry 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz, cukier Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy około 1 łyżeczką przyprawy curry. Mieszamy. Umyte i osuszone mięso kroimy(...)kroimy w drobną kostkę. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Po upływie około 2-3 minut odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy doprawiony solą, pieprzem i cukrem majonez. Mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną
Smaki Na Talerzujabłko pokrojone w kostkę 3 jajka ugotowane na twardo /potem obrać i zetrzeć na tarce 2 marchewki ugotowane i pokrojone drobno 10 dag sera żółtego startego 1 słoik selera majonez sól ,pieprz wszystkie składniki dajemy do miski i doprawiamy przyprawami i mieszamy z majonezem ,i mamy gotowe
Moje Wyrobyugotowana Kawałek selera ugotowanego 2 ziemniaki ugotowane 1 jajko ugotowane na twardo Kawałek pora 2 ogórki kiszone 1 jabłko Mała puszka groszku Bonduelle Mała puszka kukurydzy Bonduelle 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ostudzone warzywa które się wcześniej gotowały w rosole, ziemniaki, jajko, ogórki kiszone oraz obrane ze skóry jabłko pokroić w drobna kostkę. Pora pokroić(...)cienkie paski. Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz groszek, majonez, musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce
Bajeczna Kuchniamakaronu [ u mnie makaron w kształcie ryżu] 1 ogórek zielony 2 papryki [ czerwona i żółta] 1-2 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 duża cebula fioletowa majonez sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Makaron ugotować, odcedzić i wystudzić. Pomidory, paprykę , cebulę i ogórki pokroić w kostkę(...)Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.Wszystko razem wymieszać, dodać sól,pieprz , majonez i ponownie wymieszać
Moje domowe kucharzenie