Sałatka "na ostro". Szybka. Składniki 1 słoiczek tartego chrzanu 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego / ulubionego/ 6 jajek kilka średnich ogórków konserwowych majonez musztarda sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na twardo. Pokroiłem w drobna kostkę. Ser natomiast w słupki. Jajka ugotowałem na twardo. Pokroiłem w drobna kostkę. Ser natomiast w słupki. Ogórki w drobną kostkę(...)Seler i kukurydzę odsączyłem. Wszystkie składniki połączyłem wraz z chrzanem. Doprawiłem solą i pieprzem. Dodałem majonez i troszkę musztardy. Delikatnie wymieszałem, wstawiłem do lodówki, aby smaki się połączyły
R'n'G Kitchenkukurydzy (wykorzystałam Bonduelle tzw „puszkę na raz”, tą najmniejszą) 1 mini sałata rzymska kilka pomidorków koktajlowych tarty parmezan do posypania sałatki po wierzchu Sos: 5-6 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy starofrancuskiej 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz Brokuła dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej i lekko osłodzonej wodzie(...)dente (lub przez około 7-10 minut na parze). Majonez mieszamy z miodem, musztardą oraz sosem sojowym. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Odstawiamy do lodówki. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na ćwiartki. Umytą sałatę siekamy drobno. Rozkładamy na dnie salaterki lub półmiska. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy brokuły, osączoną
Smaki Na Talerzustopni C aż rurki będą rumiane. Upieczone rurki zdjąć z foremek i napełniać nadzieniem. Nadzienie 5 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżeczka musztardy sól pieprz 1 łyżka majonezu Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce lub lozgnieść widelcem. Dodać majonez, musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i napełniać rurki pastą. Natkę pietruszki umieścić na końcu marchewki i gotowe. marchewki
O kuchni z uczuciemFilety z kurczaka w takiej panierce są niezwykle soczyste i delikatne w smaku. Składniki 2 filety z kurczaka po 200 g 1 pełna łyżka majonezu mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kurczaka oczyszczamy, porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, dodajemy majonez i dokładnie w nim obtaczamy mięso. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym
R'n'G Kitchenśniadania, fajna do wędlinki na stół. Polecam. Składniki: rzodkiewka – około 5 szt zielony groszek z puszki jajka – około 5 szt szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/3 łyżeczki musztardy sól pieprz Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plastry, groszek odcedzamy z zalewy, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy jogurt, majonez
MojaQchnia.plhamburger to taki, który oprócz wyśmienitych i wilgotnych bułek drożdżowych z sezamem, zawiera także odpowiedni sos i kawał dobrego mięsa. Pisząc o sosie, mam na myśli nie ketchup, czy majonez, ale mieszankę, którą używam często także do sałatek. Przepyszne uzupełnienie. A jeżeli chodzi o mięso... Kluczem do sukcesu jest odpowiednie doprawienie. Kotlet musi być wyrazisty, ale też soczysty. Reszta dodatków(...)patelni (a nawet możemy upiec w piekarniku) i smażymy na złoty kolor przez kilka minut. Mięso nie może być surowe. Składniki na sos do hamburgerów: 3 łyżki majonezu łyżka musztardy stołowej łyżeczka musztardy Dijon 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Pozostałe składniki: 8 bułek do hamburgerów ( tutaj przepis ) sałata pomidor zielony ogórek ogórki
Poezja Smaków - blog kulinarnysól, pieprz Dodatkowo: 50g żółtego sera Ponadto: masło/olej do smażenia (u mnie tym razem olej kokosowy Woj-Len ) Sos czosnkowy: 100 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku cukier puder (do smaku) sól, pieprz Przygotować sos. Jogurt połączyć z majonezem, a następnie wymieszać z czosnkiem uprzednio przeciśniętym przez praskę. Przygotować placki. Umytą cukinię
Di gotujewołowiny (na jednego burgera) sól młotkowany pieprz plaster sera z błękitną pleśnią sałata roszponka konfitura z czerwonej cebuli przepis orkiszowa bułka pełnoziarnista przepis Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej ziarnistej 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Wołowinę na burgery okrawamy z błon (tłuszcz zostaje), następnie kroimy je w grubą kostkę i chłodzimy (np w zamrażalce przez kilkanaście minut(...)smażenia na kotletach układamy po plasterku sera z niebieską pleśnią. Wysmażone kotlety ściągamy na deskę i dajemy im 2-3 minuty odpocząć, żeby soki rozeszły się po mięsie. Z majonezu, ketchupu i musztardy francuskiej przygotowujemy sos. Przekrojone bułki układamy na rozgrzanej patelni (miękiszem do dołu) aby się nieco przyrumieniły. Dolną część bułki smarujemy sosem, nakładamy sałatę, burgera z serem, konfiturę
Smakowity Blog Kulinarnysend', 'pageview'); -6 marchewek średniej wielkości -3 ziemniaki średniej wielkości -1 mała cebula -2 ogórki konserwowe -1/2 słoiczka selera w zalewie -1/2 puszki groszku konserwowego - mały słoiczek majonezu -sól, pieprz do smaku Marchewkę i ziemniaki gotujemy w całości, odstawiamy do wystygnięcia. Obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki również kroimy w kostkę. Dodajemy seler, groszek, majonez
Kulinarne przemysleniaszczypiorek. Bardzo polecam na śniadanie lub kolację ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo pół małej cebuli 10 dag twardego sera żółtego 3 łyżki majonezu olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku pół pęczka szczypiorku Wykonanie: 1. Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, odsączamy(...)obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. 3. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. 5. Smacznego życzę
Izabelawkuchniwędzona ćwiartka z kurczaka 1 ogórek gruntowy 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 10 dkg żółtego sera 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól i pieprz *** Ćwiartkę kurczaka wędzonego obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki *** *** Paprykę, ogórka(...)kroimy *** *** W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki sałatki: mięso z kurczaka, ogórka, paprykę, ser żółty, szczypiorek oraz odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** W małej miseczce mieszamy jogurt z majonezem oraz sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem. Całość wlewamy do sałatki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Sałatkę przekładamy do miseczki i przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM
Blog z Apetytemdekorowaniu na pewno chętnie pomogą Wam dzieci :) Myślę, że będą się przy tym świetnie bawić. Składniki: 4 białka 1 jajko 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki majonezu 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wykonanie: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać całe jajko dalej ubijać. Dodać(...)majonez, zmiksować. Przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Podzielić na dwie nie równe części. Do mniejszej części dodać kakao i zmiksować żeby masa była jednolita. Foremki do babeczek lub formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Najpierw dużą łyżką wyłożyć jasne ciasto, a potem małą łyżeczką ciemne ciasto. Można delikatnie zamieszać łyżeczką to powstaną wzorki. Piec
Agusiowe smakołykiBiedronki 4 ugotowane jajka 10 dag żółtego sera 20-30 dag szynki konserwowej biała część pora 3 ogórki konserwowe puszka groszku z marchewką po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu greckiego pół łyżeczki musztardy sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Pierożki gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostudzenia. Marchewkę z groszkiem odcedzamy, ogórki kroimy(...)przekładamy na sito. Jajka, szynkę kroimy w kostkę, ser ścieramy. Pora drobno kroimy i na chwilę zalewamy wrzątkiem, odcedzamy. Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt, musztardę i pieprz. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Jeśli trzeba solimy do smaku. Polecam również pyszną sałatkę z serkami topionymi KLIK
Pani na deserpszennej 125 g margaryny 1 jajko 2 szczypty soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% SAŁATKA ŚLEDZIOWA: 4 płaty śledziowe z oleju 4 jajka 3 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary 3 łyżki sosu chrzanowego Winiary 1 łyżka śmietany 18% 1 dymka ze szczypiorkiem sól pieprz czarny Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Posiekać razem z zimną margaryną(...)zrumienienia. Jajka ugotować na twardo i z dwóch oddzielić żółtka od białek. Dwa pozostałe zachować całe. Oddzielone żółtka zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i rozetrzeć razem z majonezem, sosem chrzanowym oraz śmietaną. Sos wymieszać delikatnie razem ze startymi białkami i cebulką dymką pokrojoną ze szczypiorkiem w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać śledzie odsączone
https:KKuchniaMniam