Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Dzień Św. Patryka przypadający 17.03  jest świętem narodowym Irlandii , ale przyjęło się ono w wielu krajach. Głównym znakiem tego święta jest wszystko co zielone - potrawy , napoje czy np. zielone koniczynki. Ja w dzisiejszym wpisie łączę pomysł na zielone danie z okazji dzisiejszego święta ze zbliżającą się wielkimi krokami Wielkanocą. Na pewno już szukacie pomysłów na świąteczne dania, polecam więc jajka w chrupiącej panierce z zielonym, wiosennym farszem w pastelowym kolorze, który nadaje groszek Hortex. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.