Kurczak Koronacyjny

Kurczak Koronacyjny

Kurczak Koronacyjny

Ten przepis ma wyjątkową historię. Otóż w 1953 roku w czerwcu, z okazji koronacji Królowej Elżbiety II, w czasie przyjęcia podane zostało danie z kurczakiem w roli głównej, z dominującym smakiem curry i mango. Prawdopodobnie autorką tego dania była Constance Spry, pisarka i główna kucharka na Dworze Królewskim. Do dziś to danie jest przysmakiem w Anglii, w restauracjach i w   domach. W oryginale przepis różni się od tych, które krążą w sieci. Kurczak w całości gotowany jest w rosole, a po wystudzeniu i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Autor

Krystyna BonerKrystyna Boner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, curry, pasta, majonez, mięso, pasty, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, ryż, rosół, obiad, sos do kurczaka, kurczak curry, mięsa pieczone, kurczak z ryżem, sos pomidorowy, kurczak pieczony, mięso na obiad, warzywa na patelnie, kurczak z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem, ryż z warzywami, ryż smażony

Inne przepisy z Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.