Składniki : połowa małego brokuła 3 jajka pęczek rzodkiewek 1 gotowany ziemniak mała puszka kukurydzy majonez, musztarda sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł sparzyć krótko w posolonym wrzątku, jajka ugotować, rzodkiewki pokroić, kukurydzę osączyć Jajka pokroić, tak samo brokuła Składniki połączyć, wymieszać, posolić do smaku Dodać majonez, ewentualnie musztardę, pieprz i ponownie wymieszać. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula