maci - 500 przepisów (strona:11/34)

Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 296

wyrafinowanym erotyzmie, pytanie tylko brzmi – po co? Żeby nie wyjść na troglodytę i wspiąć się na wyżyny damsko – męskich relacji potrzebujemy: Wok – taka duża i głęboka patelnia, jak nie macie garnek z grubym dnem też się nada łopatkę do mieszania naczynie, w którym zmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy

ladykitchen
Ptysie francuskie z pastą rybną 183

Macie w weekend gości i brak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia wędzona makrela 1 serek typu almette np śmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków

CoolinarniePL
Łosoś w cieście francuskim 155

rolki i z obu krótszych boków dekoracyjnie pociąć radełkiem do ciastek w wąskie paski, zostawiając na środku miejsce do nałożenia nadzienia.  Dobrze jest robić to od razu na macie do pieczenia czy tam papierze czy w formie, bo odpada potem przenoszenie  topiącego się ciasta. Na środku ułożyć łososia, posypać pieprzem i innymi przyprawami wg. uznania

Kuchnia Beaty
Brzdąc II 2262

ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodać kakao i cukier (również waniliowy),  rozpuszczoną żelatynę wlewać powoli na biszkopcie rozłożyć krem śmietanowy, wstawić do lodówki na 2-3 godz., jeśli macie czas wstawcie na całą noc,  ja miałam tylko 3 godz. i było super! SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Śliwki w occie. 128

lubię mięso z owocami, często używam żurawiny jako dodatku, sama robię śliwki i gruszki w occie. Soczysta pieczeń z dodatkiem śliweczek niezapomniany smak!! Jeśli zostanie Wam trochę zalewy, to macie jak znalazł ocet smakowy. Jeśli dodajecie do niektórych swoich potraw ocet np. jabłkowy, ten ocet będzie równie dobry! SKŁADNIKI: 2kg. śliwek węgierek ZALEWA: 2 szkl. wody 3/4 szkl. octu

Kuchnia Beaty
Sos grzybowy. 165

Sezon grzybowy zmierza do nas wielkimi krokami, są już pierwsze piękne okazy prawdziwków, podgrzybków i kozaków. Dziś zrobiłam  pyszny sos grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI: świeże grzybki - ile macie(ja miałam około 1/2 kg. gotowanych) 2 marchewki 1 pietruszka  kawałek selera i pora 1 średnia cebula śmietanka 18% śłodka 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki masła klarowanego

Kuchnia Beaty
Ryba po grecku 262

przygotowywać. Ryba po grecku nie jest trudna do przygotowania ale bardzo smaczna i efektywna. Nadaje się nie tylko na rodzinny obiad ale także na domowe uroczystości. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy postny obiad, możecie wykorzystać ten;)  Serdecznie polecam ;)  Składniki: 4 marchewki  1 duża pietruszka bądź dwie małe 2 cebule ćwiartka selera woda 150 g przecieru

Krakowskie smaki Ani
Chrusty drożdżowe 170

macie jeszcze dość pączków, faworków itp? jeśli nie to zapraszam na drożdżowe faworki.. 50 dkg mąki 3/4  szkl. letniego mleka 5 dkg drożdży 3-4 łyżki cukru 2 jajka 5 dkg roztopionej, ostudzonej margaryny cukier puder do posypania Z drożdży,1 łyżki cukru i letniego mleka zrobić rozczyn. Przykryć odstawić do wyrośnięcia (ok. 15 minut).Margarynę roztopić

Moje domowe kucharzenie
Zielony Krem 302

Witajcie!  Dzisiaj mam dla Was bardzo smaczny, zielony krem, gdzie królują szparagi. Jeśli macie ochotę na obiad, który przygotuje się PRAWIE sam (bo tylko trzeba pokroić, wrzucić do garnka i zmiksować) to zapraszam do przeczytania tego postu! :)   Składniki: 250g szparagów 2 średnie ziemniaki 1 duża marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 800ml bulionu 2 łyżki oliwy

Chocolate Stop Tempting
Kostki rosołowe 216

Wasza inwencja twórcza:) Odcedzony i schłodzony wywar przelewamy do plastikowych pojemniczków. Wielkość zależy już od Waszych potrzeb. U mnie różnie: półlitrowe i litrowe. Dobrze mieć pudełeczka różnej wielkości. Jeśli macie woreczki to do nich przelewacie rosół chochelką (będzie łatwiej) i zamykacie szczelnie wiążąc supełek lub korzystając z klamerki. Zamrozić i korzystać ile się da!:) Na pewno na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta miodowa 174

łyżek to 3-4). Zmniejszyłabym ilość bułki tartej do 100 gramów i dała trochę więcej śmietanki. Na bazie tego kruchego ciasta mam w planach zrobić tartę z jabłkami :) Jeśli macie ochotę poeksperymentować - to próbujcie. Chętnie się dowiem, jakie zmiany wprowadziliście. Powodzenia! Składniki:  na kruche ciasto 250 gramów mąki 1/2 kostki margaryny Kasi 3 żółtka  (a tutaj

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Topniki jabłkowe 184

innym, ulubionym owocem.  Poza tym ciasteczka są bardzo fajne dla dziecka do szkoły zamiast kupnej tradycyjnej drożdżówki z jabłkami. Składniki: 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (jeśli nie macie cukru pudru to przy okazji przepisu na  tort w kształcie kortu tenisowego   opisywałam, jak go zrobić - na dwa sposoby) 4 łyżki mąki 1 opakowanie cukru waniliowego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Babeczki owsiane z musem jabłkowym 196

jabłka Nagrzać piecyk do 180 stopni C Jajko rozbełtać na pianę mikserem, widelcem lub - tak jak ja - sprężynką Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki i przełożyć do malaksera. Jeśli nie macie malaksera, to można zetrzeć na tarce o dużych oczkach Jogurt naturalny, płatki owsiane, rozbełtane jajko, cynamon, mąkę i jabłko przełożyć do malaksera i zmiksować (ewentualnie wymieszać wszystkie składniki łyżką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 195

Wigilię do czerwonego barszczu jak znalazł! :) Zapraszam na paszteciki z kapustą i pieczarkami. Oczywiście, jeśli macie grzyby (suszone), to możecie zastąpić nimi pieczarki. Składniki na farsz: 1 kg pieczarek 1/2 kg kiszonej kapusty 1 cebula sól pieprz oliwa do smażenia na ciasto: 1/2 kg mąki 20 gramów świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki mleka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drożdżowe rurki z posypką cukrowo-cynamonowo-migdałową 180

paski, które były trochę krótsze, nawijałam po dwie sztuki na jedną foremkę ... a następnie obtaczałam w posypce Foremki ustawić pionowo na blasze i piec 8 minut UWAGA! Jeśli nie macie foremek do rurek to nic nie szkodzi. Rozwałkowane ciasto kroicie na szerokie pasy, ok. 4 cm, folię aluminiową wycinacie na szerokość 10 cm i składacie na pół

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania