lukier - 7892 przepisów (strona:283/527)

Dyniowe bułeczki z serem 100

ucinamy na skosy, tworząc trójkąty. Środek każdego trójkąta przyciskamy trzonkiem drewnianej łyżki, układamy na blasze. Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Po wystudzeniu smarujemy lukrem

słodki bratek
Ciasto cynamonowe z jabłkami i rabarbarem 96

naczynia dodać rodzynki, jabłka, rabarbar, orzechy wymieszać kopystką   Piekarnik nagrzać do 170 C i piec 60 minut. Blaszka o wymiarach 20 x 23 cm. Po ostudzeniu ciasta polać lukrem. Ciasto pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto waniliowe bez miksera 91

temp. 180 st. C (ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Można polać lukrem cytrynowym lub polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto cinamon rolls 188

zostanie ci mieszanki masła i cynamonu możesz polać nią ciasto. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ciasto piecz ok. 40 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Gotowe ciasto możesz udekorować lukrem. Smacznego Artykuł Ciasto cinamon rolls pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Wianuszek z owocowym nadzieniem 73

formuję wianek zlepiając końce. Na wianku robię nacięcia. Ciasto przykrywam i pozostawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Wianek piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ostygnie oblewam lukrem przygotowanym z 2 łyżek cukru pudru i 1 łyżki wody. Smacznego Artykuł Wianuszek z owocowym nadzieniem pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Warkocz drożdżowy z jagodami i malinami 91

zewnątrz. Ciasto przykrywam i pozostawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Warkocz piekę około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, aż zrobi się rumiany. Kiedy ostygnie oblewam go lukrem przygotowanym z 4 łyżek cukru pudru i 3 łyżek wody. Ciasto w trakcie pieczenia trochę pęka i ze względu na owoce traci swój idealny kształt warkocza, ale nie ma to najmniejszego

Słodki sentyment
Drożdżówki do odrywania z truskawkami , borówkami i kruszonką 94

owocami,u mnie truskawki i borówki,ale tak naprawdę możecie zrobić je z każdymi owocami na jakie jest akurat sezon,maliny,jagody,porzeczki ,brzoskwinie itp. Do tego kruszonka i lukier i będzie pysznie,idealne na podwieczorek do kawki,polecam

Swojskie jedzonko
Ciasto z malinami 141

syropu. Możecie też je śmiało zabrać ze sobą w plener – nie rozpadnie się. Ja zazwyczaj moje ciasta z owocami oprószam cukrem pudrem, ale śmiało możecie przygotować np. lukier z połączenia cukru pudru i soku z cytryny lub limonki. Składniki:  1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru Polski Cukier

Słodkie okruszki
MAŚLANKOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI (BEZ UŻYCIA MIKSERA) 64

wierzchu ciasta. Z mąki, cukru i masła zrobić kruszonkę. Posypać ją na wierzch na truskawki. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 1 godziny. Ciasto można polać lukrem

Zrób to smacznie
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 111

posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika, piec ok. 20 minut . Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem po upieczeniu wyjąć z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia. Drożdżówki można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Jagodzianki klasyczne 59

jagodzianki klasyczne! Nigdzie nie kupicie takiej jagodzianki, to pewne! Ciasto na jagodzianki pięknie pachnie masełkiem, jest mięciutkie i delikatne. Wierzch możecie tak jak ja posypać grubym cukrem lub polać lukrem. Mniam, mniam w każdej wersji będą wspaniałe. Jagodzianki klasyczne [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki Składniki na ciasto 570 g mąki 4 łyżki cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki z jeżynami i świeżą miętą 61

papilotami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotów. Piec w temperaturze 180° przez 20 - 25 minut. Wyjąć z foremki i ostudzić na kratce. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Smacznego! Artykuł Muffinki z jeżynami i świeżą miętą pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka kokosowa 72

szklanka mleka kokosowego lub krowiego Dodatkowo na polewę z białej czekolady 100 g białej czekolady 3 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki likieru Malibu kilka łyżek wiórków kokosowych do posypania Lukier soku wyciśnięty z cytryny 1 szklanka cukru pudru około 1/4 szklanki mleka Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Formę z kominem (dużą około 2, 5 litra) wysmarować

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierniczki bezglutenowe 71

różni się od tych klasycznych z mąki pszennej. Pierniczki są delikatne i co ważne nie muszą leżakować, aby zmiękł, ale też nie rozlatują się po upieczeniu. Można udekorować je lukrem lub ciemną czekoladą, a z czekoladą są wprost wyśmienite. Oczywiście, zachęcam wszystkich do wypróbowania tego przepisu nie tylko osoby uczulone. Podobno im mniej glutenu w naszej diecie, tym lepiej

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania