lukier - 7892 przepisów (strona:281/527)

Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 84

forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny 🙂 Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! Czytaj więcej: Proste ciasto cytrynowe – bez miksera The post Proste ciasto cytrynowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Rogaliki serowe z brzoskwiniami ,jabłkami i gruszkami . 125

składniki 3 szklanki mąki tortowej 20 dag margaryny roztopionej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru kryształu owoce takie jakie macie w domu lukier 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny lub cytryna w płynie przygotowanie Margarynę roztopić i ostudzić .twaróg mieszamy z cukrem dodajemy jajka i ostudzoną margarynę. W sypujemy mąkę i wyrabiamy

Moje Wyroby
Babka piaskowa od Polskie Młyny 102

pieczenia ciasto można sprawdzić patyczkiem czy nie jest surowe. Po upieczeniu ciasto studzimy na metalowej kratce. Przed podaniem wyjmujemy z formy. Babkę piaskową można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem jeśli lubicie. Babka jest pyszna, puszysta i wilgotna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. Będzie idealna zarówno na co dzień, jak i od święta. Polecam. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Jabłecznik zaparzany 113

godziny w 170 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu ciasto studziłam na metalowej kratce. Przed podaniem ciasto posypałam cukrem pudrem. Można je też polać lukrem lub czekoladą. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Drożdżówki z masłem śliwkowym i cynamonem 84

pszennej mąki 30 g świeżych drożdży 350 ml mleka 90 g masła 1 jajko 100 g cukru ½ łyżeczki soli 0,5 l masła śliwkowego, tutaj przepis 2 łyżeczki cynamonu Lukier 50 g cukru pudru 1- 1½ łyżki soku z cytryny Rozpuść masło w rondelku. Wlej zimne mleko i dodaj pokruszone drożdże. Do misy miksera wsyp odważoną mąkę i cukier. Wlej

codojedzenia
Cisto bananowe czyli angielskie banana bread. 80

piec 45-60 minut. w 180 stopniach C. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Chwilkę zostawić w blaszce, następnie wyjąć i poczekać aż ostygnie. Można polać ciasto roztopioną czekoladą lub lukrem. Polecam ciasto mega dobre. Dostałam przepis od mojej siostrzenicy. Dziękuję kochana. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Babeczki szpinakowe z czekoladą 131

wersję z kawałkami czekolady, to pamiętajcie, aby była ona dobrej jakości. Im smaczniejsza czekolada, tym lepiej będą smakować babeczki. Sam przepis jest bajecznie prosty, więc polecam. Babeczki można udekorować lukrem lub śmietaną, ewentualnie oprószyć cukrem pudrem. SKŁADNIKI 120 g mrożonego szpinaku 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 jajka szczypta soli 120 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła

Passions hobbies life
łatwe ciasto śliwkowe... 106

wyłożyć ciasto, łyżką wygładzić, do ciasta włożyć duże połówki śliwek. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 40 minut, w formach ciasto wystudzić,ciasto można polać lukrem, polewą ale nam smakuje bez dodatków - bardzo łatwe, szybkie i jednocześnie bardzo delikatne, aromatyczne ciasto ucierane ze śliwkami idealne na każdą okazję........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Życzliwe bułeczki z jagodami 75

PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 170 ST. C. GRZANIE GÓRA – DÓŁ, PRZEZ 15 MINUT. GOTOWE BULECZKI WYSTUDZIC NA KRATCE. MOŻNA PODAWAĆ JE POSYPANE CUKREM PUDREM LUB POLANE LUKREM. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Domowe drożdżówki ze śliwkami i różą 88

mąki pszennej na orkiszową i dodatkowo przez podmianę części mąki na pełną błonnika mąkę pełnoziarnistą. Posypka z orzechów włoskich to dodatkowy element zdrowotny i pyszne wykończenie zamiast przesłodzonego, niezdrowego lukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka cytrynowa 69

przekładamy do formy do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temper auty 170 stopni i pieczemy około 50 minut. 6.      Po wystudzeniu babkę możemy udekorować lukrem. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Piernik dojrzewający/staropolski 102

powidłami śliwkowymi. Gotowe przykryć papierem do pieczenia i równomiernie obciążyć. Odstawić na 3 - 4 dni w chłodne miejsce. Piernik pokroić na 3-4 części i dowolnie ozdobić czekoladą lub lukrem. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi, bakaliami. Polewa czekoladowa (twarda): 100 g gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady 40 g masła W małym garnuszku roztopić masło. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić

W garach u Gosi
Babka wielkanocna z dodatkiem mleka skondensowanego 73

koniec wbijamy jajka. Całość miksujemy. Przelewamy do dużej formy na babkę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut. (do suchego patyczka). Babkę polewamy lukrem, czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. :) Artykuł Babka wielkanocna z dodatkiem mleka skondensowanego pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik krakowski 76

charakterystyczną kratkę. Paseczki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu możemy polać je lukrem. Artykuł Sernik krakowski pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania