bakaliach rozkładam masę z płatkami migdałów, w miarę równomiernie. Całość wstawiam do piekarnika na kolejne 15-20 minut, aż wierzch zrobi się złoty. Przestudzony mazurek można jeszcze udekorować lukrem albo czekoladą, ale moim zdaniem jest dostatecznie słodki bez dodatków. Smacznego .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Mazurek bakaliowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentforemki. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczoną babkę wyjmuję od razu z piekarnika i foremki, i odstawiam do wystudzenia. Wystudzoną babkę możemy dodatkowo udekorować lukrem lub cukrem pudrem. Babka majonezowa jest gotowa, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeśliwkową zastąpiłam dość wyrazistym w smaku i słodkim dżemem z jagód. Dżem z jagód był dość słodki, nie posypałam więc ciasta pudrem, ale teraz zrobiłabym do niego lekko kwaśny lukier. Ciasto było umiarkowanie słodkie, ale brakowało właśnie tej nuty kwaśnej, aby przełamać słodycz jagód. Jeśli chodzi o dżem, to każdy może ciasto półkruche zrobić ze swoim ulubiony, aby tylko był
Kuchcik gotujetakie też powinno być. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy ok 60 minut. Gotową oblać czekoladą, lukrem lub posypać pudrem. Smacznego ! babka zachowuje świeżość przez kilka dni. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania
Kulinarne przygodyjogurtem. Piec w 220 st. C przez około 30 minut. Upieczony chleb, jeszcze gorący można ponownie posmarować jogurtem. Po wystygnięciu jogurt utworzy na chlebie lśniącą przezroczysta warstwę, podobna do lukru. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitastron na rozgrzanym smalcu bądź oleju (u mnie pół na pół). Wyciągamy gdy będą rumiane, odsączamy na ręczniku. Każdego pączka nadziewamy marmoladą, dekorujemy cukrem pudrem bądź lukrem
Kolorowa kuchnia Elkinadajemy im inny kształt i nie dodajemy nadzienia. Oponki drożdżowe z tego przepisu wychodzą bardzo puszyste i mięciutkie. Można je po usmażeniu posypać cukrem pudrem jak ja lub polać lukrem, bądź czekoladą. Z podanej porcji wyszło mi kilkanaście sztuk oponek plus małe pączuszki powstałe z wyciętych środków z oponek. Ilość jednak będzie zależała od wielkości foremki, którą użyjemy do wycinania
Waniliowe ImprowizacjeMleko mocno zagrzewamy, następnie zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, a następnie polewamy nią ciasto. Aby przyspieszyć zastygnie polewy (lukru) wstawiam ciasto na 10 minut do lodówki
Gotowanie...to proste !Sernik waniliowy z białą czekoladą to pyszny i prosty deser. Sernik wykonasz w kilka chwil (bez ubijania białek), z łatwo dostępnych składników. Możesz posypać go cukrem pudrem lub oblać lukrem, np. cytrynowym, udekorować świeżymi owocami (malinami, borówkami, truskawkami). Polecam szybki i sprawdzony przepis na sernik waniliowy z białą czekoladą, który nie opada (i nie trzeba piec go w kąpieli wodnej
Zasmakuj Kuchniwyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto, na wierzch posypać borówkami. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec ciasto około 40 minut. Ciasto po przestudzeniu można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem
Zrób to smaczniecynamonowym cukrem – wymieszaj 2 łyżki cukru z 1/3 płaskiej łyżeczki cynamonu. Mini pączki serowe piekę 25 minut. Jeśli nie skorzystałam z obsypania pączków cynamonowym cukrem to wystudzone dekoruję lukrem, posypuję cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Możesz udekorować dodatkowo bakaliami lub kandyzowanymi owocami. Smacznego
Zasmakuj Kuchnisera delikatnie mieszając całość łyżką drewnianą. Na dno blaszki ułożyć delicje i wylać masę serową. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu polać lukrem i rozpuszczoną czekoladą. Autor przepisu: Anna Tomczak Artykuł Sernik Delicja pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyNiezależnie od formy, czas pieczenia jest podobny, to około 30 minut, aż ciasto popęka i będzie rumiane. Jeśli lubicie wszystko co słodkie, posypcie dodatkowo muffinki cukrem pudrem lub oblejcie lukrem. Smacznego! Takie muffiny będą doskonałe na wycieczkę oraz do pracy i szkoły 🙂 Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffiny z borówkami
Kuchnia Bazyliiszybkie do przygotowania. Jedynie czas oczekiwania na podrośnięcie ciasta wydłuża cały proces. Pączki po usmażeniu mają chrupiącą skórkę i mięciutki środek. Można je posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Nasze rozeszły się bardzo szybko, tak nam smakowały :) 400g mąki 8g drożdży instant 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru jajko łyżka octu lub spirytusu kilka kropel ekstraktu waniliowego 200g mleka
Smakołyki Asiprzypadku pączków bez nadzienia, nadziewamy je bezpośrednio po usmażeniu, póki są jeszcze ciepłe. Przyda się do tego worek cukierniczy i tylka z odpowiednio długą końcówką. Usmażone pączki dekorujemy lukrem powstałym z utarcia ze sobą cukru pudru oraz niewielkiej ilości soku z cytryny i odrobiny wrzątku. Dokładnych proporcji nie mam – zawsze robię „na oko”, do odpowiedniej konsystencji
Smaki Na Talerzu