lukier - 7892 przepisów (strona:270/527)

SEROWE ROGALIKI Z 3 SKŁADNIKÓW NADZIEWANE MARMOLADĄ RÓŻANĄ 113

odrobinę marmolady. Zawinąć na kształt rogalika. Piekarnik nagrzać do 180'C. Gotowe rogaliki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut. Rogaliki można oblać lukrem wykonanym z cukru pudru i wody, ja jednak uznałam, że są dość słodkie i oprószyłam je tylko cukrem pudrem

Zrób to smacznie
drożdżówki z jabłkiem i cynamonem 115

przecięciem do góry. Pozostawiamy na ok. 20 min. do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy mlekiem. Pieczemy w ok. 180 st. C, aż będą złociste. Przed podaniem możemy polać lukrem. inspiracja z przepisu Smakołyki Bereniki

Domowy Smak Jedzenia
Upominki dla gości – co wybrać, w zależności od okazji? 176

przyjęciu. Upominki dla gości komunijnych powinny być niewielkie i oryginalne. Dobrym pomysłem jest podarowanie im personalizowanych słodyczy. Proponujemy między innymi batoniki zbożowe w kształcie aniołka. Batonik jest pokryty białym lukrem i zapakowany w woreczek celofanowy ze złotym klipsem. Do takiego batonika można dodać wstążeczkę w wybranym kolorze oraz bilecik. Można na nim umieścić podziękowania i imię dziecka. Słowo “dziękuję” wystarczy

Słodkie okruszki
Jabłecznik z orzechami, szybki i pyszny 127

piec ciasto 45 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Po wyjęciu z ciasta musi być suchy. Ostudzić ciasto. Cukier puder wymieszać z odrobiną wody. Polać lukrem ciasto. Smacznego Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego wrzucić jajka, cukier, esencję waniliową. Nałożyć motylek, ubijać obroty 3,5, czas 2 minuty dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, wymieszać obroty 6 czas

Kuchnia Pokoleń
Tylko szeptem Lidia Liszewska Robert Kornacki 114

przychodzi nagle i niespodziewanie.  To piękne uczucie i pięknie zostało opisane przez autorów. Czasem tylko miałam wrażenie, że używają oni zbyt wielu wzniosłych słów i dodają zbyt dużo lukru, ale może właśnie takich epitetów trzeba gdy mowa o miłości.  Niestety to kolejna książka w której autor, a w tym przypadku autorzy, posługują się nazwiskami bohaterów, dla mnie

Cynamonowe szczęście
Szarlotka na kruchym spodzie 131

ciasto. W tym roku u nas na stole zagości jedno z naszych ulubionych ciast- szarlotka na kruchym spodzie! <3 W odróżnieniu do czekoladowych serników, babek wielkanocnych z mnóstwem lukru i kremowych ciast ta szarlotka zaskakuje smakiem i lekkością. Soczysty, lekko kwaśny smak jabłek, do tego szczypta cynamonu stanowią wypełnienie ciasta. Samo ciasto jest słodkie, maślane chrupiące (ale nie łamiące

Gotujemywdomu.pl
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 178

wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami w płatkach, pistacjami, bezą itp. Notes Biszkopt Joconde ma pyszną zwartą i wilgotną strukturę. Może być wykorzystany do tortów literowych, jako spód i blaty ciast (Opera cake

SmartBake.pl
PUCHATKI SEROWE Z POWIDŁAMI 150

Składamy jak pierogi, dociskając brzegi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a nastepnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-17 minut. Po upieczeniu smarujemy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Pączki z różą 105

talerze wyłożone ręcznikiem papierowym. Każdy pączek dodatkowo otulamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się jak najwięcej tłuszczu. Dodajemy porcje świeżego smalcu i po chwili wkładamy kolejne pączki. Ostudzone pączki smarujemy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Czytaj więcej: Pączki z różą The post Pączki z różą appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Szybkie pierniczki świąteczne 121

około 8-10 minut . Odstawić do ostygnięcia na 5 minut, a następnie przełożyć na kratkę, aby całkowicie ostygły. Ostudzone można dowolnie udekorować. Przechowywać w zamykanej puszce metalowej. Przepis na lukier znajdziecie tutaj . źródło: Na podstawie przepisu Dorotus Czytaj więcej: Szybkie pierniczki świąteczne The post Szybkie pierniczki świąteczne appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami 99

porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na wielkanocnym stole. Polecam również mój ulubiony “ Świąteczny wieniec drożdżowy z makiem i lukrem “. Czytaj więcej: Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami The post Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 118

forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny 🙂 Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! Czytaj więcej: Proste ciasto cytrynowe – bez miksera The post Proste ciasto cytrynowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Rogaliki serowe z brzoskwiniami ,jabłkami i gruszkami . 193

składniki 3 szklanki mąki tortowej 20 dag margaryny roztopionej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru kryształu owoce takie jakie macie w domu lukier 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny lub cytryna w płynie przygotowanie Margarynę roztopić i ostudzić .twaróg mieszamy z cukrem dodajemy jajka i ostudzoną margarynę. W sypujemy mąkę i wyrabiamy

Moje Wyroby
Babka piaskowa od Polskie Młyny 136

pieczenia ciasto można sprawdzić patyczkiem czy nie jest surowe. Po upieczeniu ciasto studzimy na metalowej kratce. Przed podaniem wyjmujemy z formy. Babkę piaskową można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem jeśli lubicie. Babka jest pyszna, puszysta i wilgotna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. Będzie idealna zarówno na co dzień, jak i od święta. Polecam. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje