lukier - 7892 przepisów (strona:279/527)

Pączki 158

złociste od spodu, wtedy można je odwrócić. Drugą stronę smażyć bez przykrywania. Przekładać na talerze wyłożone ręcznikiem papierowym. Pączki można nadziać marmoladą, posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem i udekorować kandyzowaną skórką z pomarańczy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pączki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Drożdżowa babka z rodzynkami 148

ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego do 170 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 30-35 minut. Drożdżową babkę przyozdobić np. lukrem, polewą czekoladową, cukrem pudrem, kandyzowaną skórką pomarańczową lub rodzynkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drożdżowa babka z rodzynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Parzona babka drożdżowa ze śliwkami 136

ciepłe miejsce na 15 minut. Wstawić do nagrzanego do 160 o C piekarnika, piec z termoobiegiem ok. 35 minut – do suchego patyczka. Parzoną babkę drożdżową przyozdobić wedle uznania lukrem, polewą czekoladową, kandyzowanymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Parzona babka drożdżowa ze śliwkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Babka serowa 135

roku, do której wykorzystaliśmy biały ser. Jest złocista, puszysta, delikatna w smaku i niezbyt słodka. Przyozdobiliśmy ją tylko cukrem pudrem, ale można do tego wykorzystać polewę czekoladową lub lukier i z pewnością babka serowa będzie ozdobą wielkanocnego stołu. Składniki na babkę serową 250 g białego sera 250 g masła o temperaturze pokojowej 200 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego

niecodziennikpary
Luksusowa babka drożdżowa 174

termoobiegiem 40 minut . Luksusową babkę drożdżową po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wyłożyć na kratkę do studzenia ciasta. Babkę można od razu oprószyć cukrem pudrem lub po wystygnięciu polać lukrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Luksusowa babka drożdżowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Mleczna babka na białkach 135

białkach po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić w formie przez 20 minut, po czym wyjąć i pozostawić do wystygnięcia. Przestudzoną przekroić na 3 części, przełożyć dżemem oraz ozdobić lukrem, aby babka na białkach świątecznie się prezentowała. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Mleczna babka na białkach pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Drożdżówki z makiem 129

posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym z mlekiem. Drożdżówki z makiem piec przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 o C ( z termoobiegiem ). Wyjąć z piekarnika, polać przygotowanym wcześniej lukrem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drożdżówki z makiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pączki z piekarnika 128

wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 170 o C ( z termoobiegiem ). Wyrośnięte pączki posmarować mlekiem, blachę wsunąć do piekarnika, piec 15 minut . Wyjąć, odstawić do wystygnięcia. Pączki z piekarnika ozdobić pomarańczowym lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku ze świeżej pomarańczy, posypać kandyzowaną skórką pomarańczy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pączki z piekarnika pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Piegusek na białkach 145

upieczeniu piegusek na białkach zostawić na 15 minut w uchylonym piekarniku. Po tym czasie ciasto makowe na białkach wyjąć, wystudzić w formie, wyłożyć na duży talerz. Wierzch można ozdobić lukrem, polewą z białej lub mlecznej czekolady. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Piegusek na białkach pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Babka marmurkowa na białkach 118

ciasto jest upieczone i jeśli po jego wyjęciu jest on suchy, wyjąć wypiek z piekarnika. Wyłożyć na papier do pieczenia, pozostawić do wystygnięcia. Babkę marmurkową na białkach ozdobić lukrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Babka marmurkowa na białkach pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Babka kawowa 186

płaska łyżka kakao, dzięki temu babka będzie miała ciemniejszy kolor pół szklanki rodzynek, ale można więcej tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy polewa czekoladowa lub lukier albo cukier puder do dekoracji Babka kawowa przepis 1. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. 2. Nie przerywając ucierania, kolejno, jedno po drugim dodajemy jajka i miksujemy na najwyższych obrotach

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
BUŁKI Z CYNAMONEM 129

cynamonem i gałką muszkatołową to tzw. zawijane drożdżówki z cynamonem Cinnamon Rolls, do których dodałam odrobinę gałki muszkatołowej. Bułeczki z cynamonem można udekorować polewą z serka śmietankowego lub lukrem. W obu przypadkach są bardzo pyszne. Gałkę muszkatołową można pominąć, ale warto choć raz spróbować tych bułeczek z tą przyprawą. Są przepyszne! Polecam również drożdżówki dyniowe (z drożdżami w proszku

Słodki Pomysł
Babeczki pełnoziarniste z otrębami 140

owsianej 2 łyżki otrąb owsianych 1/2 łyżki ksylitolu aromat cytrynowy 1 łyżeczki sody 100 ml jogurtu naturalnego ( pokojowa temperatura) 3  łyżki oleju otarta skórka z jednej cytryny Lukier 2 łyżki cukru pudru sok z połówki cytryny Całe jajka wbijamy do miski ubijamy z ksylitolem. Do ubitej masy wlewamy olej rzepakowy i jogurt, skórkę i aromat cytrynowy. Mieszamy trzepaczką

AZgotuj!
Brownie daktylowe 185

aromat. Następnie dodajemy olej i mleko. W kolejnym kroku mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Pieczemy ok 60 min w 180st (do suchego patyczka). Lukrem dekorujemy wystudzone ciasto. Artykuł Brownie daktylowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje