lukier - 7892 przepisów (strona:289/527)

Babka jogurtowa z żurawiną 201

formę do babek wysmarować masłem i lekko oprószyć bułką tartą, Ciasto przełożyć do formy, babkę piec około 40 minut do suchego patyczka. Babkę podawać oprószaną cukrem pudrem lub polaną lukrem. Artykuł Babka jogurtowa z żurawiną pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
JABŁECZNIK ZAPARZANY 173

niezbyt słodkie) owoce, np. śliwki, morele, brzoskwinie czy gruszki, powstanie pyszne ciasto z owocami. Do jabłecznika możecie także dorzucić niewielką ilość suszonej żurawiny lub rodzynki, a ciasto finalnie polać lukrem, będzie pysznie! Jabłecznik zaparzany SKŁADNIKI: 1,5 kg twardych i kwaśnych jabłek 3/4 szklanki drobnego cukru 200 g masła 6 jajek 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Białkowiec z kokosem 188

silikonowej. Ciasto pieczemy ok. 45 - 50 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmuje z piekarnika, gdy patyczek wbity w środek jest suchy. Kokosowy białkowiec możemy posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub białą czekoladą i dodatkowo udekorować płatkami kokosa

Korniszonki
Białkowiec z kokosem 170

silikonowej. Ciasto pieczemy ok. 45 - 50 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmuje z piekarnika, gdy patyczek wbity w środek jest suchy. Kokosowy białkowiec możemy posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub białą czekoladą i dodatkowo udekorować płatkami kokosa

Gotujemy i jemy
Krucho Drożdżowa Rolada Z Nadzieniem Jak Na Rogale Świętomarcińskie 159

pokazać bo było już ciemno. 9. Roladę pieczemy w 180 stop. przez 40-45 minut. Następie wyjmujemy ją z piekarnika i pozwalamy jej ostygnąć w tym papierze. Wystudzona polewamy lukrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Drożdżowe rogaliki z jabłkami 207

wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 15 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) 157

wstawić do rozgrzanego piekarnika i p iec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Ciasto po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. (Ja użyłam lukru, który zabarwiłam naturalnym barwnikiem spożywczym.)   (*) Marchew powinna być starta na średnich oczkach tarki.   W przepisie użyłam produktów ze sklepu Radix

Di gotuje
PROSTE CIASTO UCIERANE Z MORELAMI (NA OLEJU) 168

oryginale była to czerwona porzeczka). Dodatek oleju sprawia, że ciasto jest wilgotne, nie za słodkie i puszyste. Na "potrzeby bloga" 😂 ciasto posypałam cukrem pudrem, ale osobiście wolę je bez lukru, pudru i innych słodzików. Do ciasta wykorzystałam kilka dojrzałych moreli, ale pysznie smakuje z jabłkami, wisniami, agrestem, porzeczkami czy rabarbarem.  Polecam! Składniki: (na tortownicę 25cm) 2 i 1/2 szklanki

Walijskie Pichcenie
Rogale Marcińskie 166

przykrywam ściereczką i odstawiam na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie wstawiam rogale do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, aż się zarumienią. Jeszcze lekko ciepłe rogale smaruję lukrem (na 1 łyżkę cukru pudru 1 łyżka wody) i posypuję siekanymi orzechami. Zajadaliśmy od razu, trudno się powstrzymać przy takich zapachach i widokach Smacznego   Artykuł Rogale Marcińskie pochodzi

Słodki sentyment
Najlepsze przepisy na Halloween 161

Oreo i dziecinnie prosta dekoracja. Potworki brownie to połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego w czekoladowej polewie. Najlepsze przepisy na Halloween – drobne przekąski Ciasteczka dynie , to proste ciasteczka maślane ozdobione lukrem królewskim i dekoracją z masy cukrowej. Do zrobienia Pianek Frankenstein potrzebne będą pianki marshmallow, czekolada, masa cukrowa i czekoladowa posypka. Oczy z galaretki to prosta i smaczna przekąska. Jej przygotowanie

Ciastkozercy
Warkocz drożdżowy z jagodami i malinami 172

zewnątrz. Ciasto przykrywam i pozostawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Warkocz piekę około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, aż zrobi się rumiany. Kiedy ostygnie oblewam go lukrem przygotowanym z 4 łyżek cukru pudru i 3 łyżek wody. Ciasto w trakcie pieczenia trochę pęka i ze względu na owoce traci swój idealny kształt warkocza, ale nie ma to najmniejszego

Słodki sentyment
Ciasto pomarańczowe nasączone sokiem z pomarańczy 143

szklankę płynu. Po upieczeniu nakłuwamy gęsto ciasto drewnianym patyczkiem do szaszłyków, a następnie polewamy jeszcze gorące sokiem. Pozostawiamy do wchłonięcia a następnie wyciągamy ciasto z formy. Przed podaniem polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:) Moje wskazówki i uwagi: Ciasto jest smaczne, aromatyczne i nie suche. Moje wyszło trochę za mało słodkie dlatego polecam dodać 8 czubatych łyżek

Słodki Blog
Tarta sernikowa na Halloween (bez glutenu i cukru białego) 174

Masa serowa - 400g sera na serniki z wiaderka - 50g ksylitolu - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody Dodatkowo - krem orzechowy kawowy Nutura - białe czekoladki na duszki - lukier bądź kilka kostek białej czekolady (do narysowania pajęczyny) - czekoladowa posypka lub wiórki czekoladowe KRUCHY SPÓD 1. Mąki, proszek i cynamon wymieszać w jednej misce. 2. Słód, ksylitol, wodę i olej

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania