lukier do ciastek - 919 przepisów (strona:5/62)

Ciasteczka Xbox 180

lukrujemy ciastka. Kiedy pierwsza warstwa lukru zastygnie dodajemy kolejne lukrowe guziki. Z cukierków robimy resztę guzików używając lukru jak kleju. Końcówkę białego lukru barwimy barwnikami spożywczymi na jasno zielony kolor (używamy żółtego i zielonego barwnika w żelu lub w proszku). Przekładamy lukier do woreczka i malujemy ostatnie detale na ciastkach. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój

Ciastkozercy
Ciasteczka Xbox 182

lukrujemy ciastka. Kiedy pierwsza warstwa lukru zastygnie dodajemy kolejne lukrowe guziki. Z cukierków robimy resztę guzików używając lukru jak kleju. Końcówkę białego lukru barwimy barwnikami spożywczymi na jasno zielony kolor (używamy żółtego i zielonego barwnika w żelu lub w proszku). Przekładamy lukier do woreczka i malujemy ostatnie detale na ciastkach. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort piętrowy My Little Pony 197

średnicy 18 cm, podobnie jak wsporniki, tu znalazłam 20 cm, ale docięłam, żeby pasował: sweetdecor.pl  750 g- 1 kg masy plastycznej białej lukry plastyczne w różnych odcieniach różu i fioletu małe wykrawaczki do ciastek Składniki na duży biszkopt: 4 jajka  1 szklanka cukru 2 łyżeczki wody 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej(...)podkładem! Z kontrastowego lukru robimy wstążkę - wałkujemy długi, cienki placek i wycinamy wstążkę o szerokości ok 3 cm. Owijamy nią mały tort dookoła - maskując tym samym podkład.  Z tego samego lukru formujemy kokardę i doklejamy ją do wstążki.  Tort dekorujemy gwiazdkami w różnych rozmiarach i kolorach - wycinamy je z lukrów wykrawaczkami do ciastek. Najlepiej przyklejają się

Kulinarne Inspiracje
Dekorowanie Świątecznych Pierniczków Część 2 299

Witajcie Kochani! Na dzisiaj przygotowałam kolejny post/film z dekorowania pierniczków, ponieważ dostaję bardzo dużo pytań na temat lukru i ozdabiania ciastek, więc dzisiaj zapraszam na post, w którym podam przepis na lukier i pokażę na filmie jak udekorować pierniczki. Jak prosto i szybko udekorować pierniczki pokazałam rok temu i zapraszam do tego postu: – Proste Dekorowanie Pierniczków – Przepis

Mała Cukierenka
Donaty (donuts) 270

stron. Wyjmujemy na kratkę lub talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gdy donaty stygną robimy lukier. Do miseczki wsypujemy cukier, dodajemy esencję i mleko, wszystko dokładnie mieszamy.  Zimne ciastka maczamy w lukrze, układamy na kratce, a gdy lukier troszkę zastygnie posypujemy posypką

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka do dekoracji 146

Mama do przygotowania ciastek do dekoracji lukrem, używa dwóch przepisów. Dziś podam Wam jeden z nich . Akurat przygotowałyśmy z mamą ciasto i wycinałyśmy z niego sukienki. Mama uważa ten przepis za super, ponieważ prawie wcale nie ma z niego strat i co najważniejsze jest bardzo, bardzo smaczne. Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 200 g masła(...)niego użyć dużo siły, a ja czasem mam z tym problem i pomaga mi mama. Taka ciasto też się nie rwie. Ciastka pieczemy 10 - 15 min. w tem. 170 stopni do zarumienienia się. Dekorujemy dowolnie lukrem, lub masą.    SMACZNEGO

Lili w kuchni
Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania 163

smaku. Dzięki dodatkowi wanilii i aromatowi migdałów, smakiem blisko im do marcepanu. Kruche, ale nie łamią się w palcach. Idealnie zachowują swój kształt, długo się przechowują. Perfekcyjne ciastka kruche do dekorowania lukrem Royal Icing.     Zanim zaczniecie – przeczytajcie koniecznie TEN WPIS . To vademecum pieczenia ciasteczek tak, by były naprawdę pierwsza klasa – żeby zachowały kształt, chrupkość i formę(...)kontrolujcie czas pieczenia. Upieczone ciastka wyjmujemy, zostawiamy na papierze na kratce do wystudzenia, a do piekarnika wkładamy kolejne. Po upieczeniu i ostudzeniu ciastka przechowujemy w hermetycznym pojemniku, bez dostępu wilgoci. Idealne do zdobienia lukrem Royal Icing , na choinkę, do dekoracji, na prezent. Odpowiednio przechowywane wytrzymają rok, a po polukrowaniu – nawet dłużej.   Ciężko mi powiedzieć na ile ciastek

Karo in the Kitchen
Tanie ślubne prezenty dla gości- ciasteczka 166

mąką wykrawając ciastka w kształcie serc Układać na papierze do pieczenia zachowując odstępy, piec w temp. 180*C przez ok. 12 min. do lekkiego zarumienienia Zrobić lukier królewski i dekorować ciastka, na garnitury potrzebujemy niebieskiego barwnika, który dodamy do lukru królewskiego. Lukier królewski: 90 g białek 445 g cukru pudru 5-7 kropel soku z cytryny

Proste Potrawy
Ciasteczka wielkanocne z Grześków 365

kurczak, baranek i królik. Ciasteczka są banalnie proste w wykonaniu. Masę wyrabia się identycznie jak na ciasto kruche. Efekt końcowy nie jest zbyt słodki, można spokojnie udekorować ciastka ulubioną polewą czy lukrem - u mnie glazura limonkowa . A wielkanocne kształty, dodają uroku świątecznemu stołowi :) Składniki na 3 duże blachy ciastek: CIASTKA: 2 wafle Grześki w czekoladzie  - razem(...)250g margaryny - schłodzona z lodówki   1 jajko - schłodzone z lodówki 1 łyżeczka pasty waniliowej - można zastąpić ziarenkami z laski świeżej wanilii LUKIER: 1/2 szkl. cukru pudru sok z 1/2 limonki 1 łyżka gorącej wody Masę na ciastka wyrabiać jak ciasto kruche, dla przypomnienia kilka przydatnych trików poniżej. Kluczowe zasady przygotowywania ciasta kruchego: Schłodzone składniki - masło, jaja, śmietana muszą

Grunt to przepis!
Ciastka cytrynowe 158

dzień partiami wałkować ciasto i wycinać dowolne kształty ciastek. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciasta 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić. Polać ciastka dowolną polewą lub lukrem. Ja często też smaruje jeszcze surowe ciastka rozmąconym jajkiem i obsypuje gruboziarnistym cukrem. Wtedy po upieczeniu ciastek nic już nie trzeba robić. Ciastka wyjąć

Kuchnia Pokoleń
Donuty (donaty) z różowym lukrem 202

cytryny, wszystko dokładnie mieszamy. Lukier powinien być gęsty, gdyby był za rzadki dodajemy więcej cukru. Na koniec dodajemy odrobinę barwnika i bardzo dokładnie mieszamy. Zimne ciastka maczamy w lukrze, układamy na kratce, a gdy lukier troszkę zastygnie posypujemy posypką

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka przez maszynkę z marmoladą 218

temperaturze 200 stopni przez 10-12 minut. Wystudzić. Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i kilkoma kroplami olejku. Lukier powinien mieć gęstą konsystencję. Posmarować nim ciastka i odstawić do zastygnięcia lukru

My simple kitchen
Ciastka Piwoszki 204

Trzeba bardzo dokładnie zlepiać bo podczas pieczenia ciastka mogą się rozlepić. Pieczemy przez 15 - 20 minut w temp. 180*C Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem albo oblewamy domowym lukrem. Wedle uznania :) Ciastka są bardzo pyszne, a w smaku przypominają coś ala ciasto francuskie nie mając z nim nic wspólnego

W Moim Magicznym Domu
Szybkie i miękkie pierniczki drożdżowe – z glazurą jak pierniczki Toruńskie 239

drobne chmurki i gwiazdki – to wynik krystalizacji i nakładania glazury cienką warstwą. Jeśli chcecie pierniki ozdobić dekoracjami cukierniczymi lub jak ja – kandyzowaną skórką pomarańczową – posypcie nimi lukier zaraz po nałożeniu go na ciastka.   Zostawiamy pierniczki do zaschnięcia lukru (30-60 minut), a następnie przekładamy je do pojemnika. W szczelnym opakowaniu, w chłodnym miejscu bez dostępu światła, pierniki wytrzymają

Karo in the Kitchen
167. Ananasek pod pepitką 147

tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa 1 słoik dżemu ananasowego 2 galaretki o smaku ananasowym  350 g kremówki  2 paczki ciastek pepitek cukier puder do lukru 1 1/2 szklanka soku z ananasa Przygotowujemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli cukier i żółtka, na samym końcu przesianą mąkę, proszek i olej. Delikatnie mieszamy(...)pozostawiamy do schłodzenia. Drzem mieszamy z połową galaretki i tężejącą masę wylewamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy i dodajemy pozostałą część galaretki, na to układamy ciastka. Z soku i cukru pudru przygotowujemy lukier i smarujemy nim wierzch ciasta

Jadło i czytadło