Ciastka cytrynowe

Ciastka cytrynowe

Ciastka cytrynowe

Oto kolejna propozycja na ciasta. Smak skórki z cytryny nadaje in wyrazisty smak Wszystkie składniki wrzucić do miski, ugnieść dłońmi w jednolitą masę. Ulepić kulę, zawinąć w woreczek foliowy. Włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień partiami wałkować ciasto i wycinać dowolne kształty ciastek. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciasta 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić. Polać ciastka dowolną polewą lub lukrem. Ja często też smaruje jeszcze surowe ciastka rozmąconym jajkiem i obsypuje gruboziarnisty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, ciasto, lukier , ciasta z masa, ciasto cytrynowe, proste ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.