lukier do ciastek - 919 przepisów (strona:18/62)

Ciastka na Baby Shower dla dziewczynki 163

mąki pszennej – 100 g masła – 120 g drobnego cukru – 1 jajko – 1 łyżeczka cukru wanilinowego – 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Lukier – 2 białka – 400 g cukru pudru – 4 łyżki soku z cytryny – kilka kropli barwnika red velvet – drobne cukiereczki ozdobne   Wykonanie: – Masło utrzeć(...)godziny. – Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm i wykrawać foremkami ciastka. – Ciastka położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. – Piec w temp. 170 st.C przez 12-13 minut. Lukier – Białka i cukier miksować około 15 minut, aż zrobi się bardzo gęsty lukier. Na koniec dodać

To co kocham
Makowiec japoński 171

polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 233

polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka dyniowe z kardamonem, pomarańczą i cynamonem 188

wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175ºC i piec przez 13 - 15 minut. Wyciągnąć blachę z ciastkami i całkowicie ostudzić. Ostudzone ciastka smakują bardzo dobrze bez dodatków, ale aby nadać im słodszy smak, można udekorować lukrem pomarańczowym, bądź roztopioną na parze gorzką czekoladą z łyżką wody. Ciasteczka przechowywać do kilku dni w zamkniętym pojemniku

Calzonella.com
Mazurek z białą czekoladą i dżemem malinowym 183

Wielkanocy coraz mniej czasu, a tradycyjnie na świątecznych stołach poza babami wszelkiej maści, pojawiają się kolorowe mazurki z lukrem, kajmakiem, czekoladą i marcepanem. Zwykle tak słodkie, że prawie niejadalne. Jak się pewnie domyślacie, nie jest to moje ulubione ciastko. Choć mazurek uchodzi za wypiek tradycyjnie polski, w rzeczywistości jego pochodzenie jest dość tajemnicze. Ciasto prawdopodobnie przywędrowało do nas z Turcji

Smakowity Blog Kulinarny
Choinki z Czekoladowych Pierniczków 448

pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki przyprawy do piernika2 łyżki kakaoLukier:2 białka jaj3 szklanki cukru pudru ok. łyżka cukru pudru do oprószeniacukrowe perełki (opcjonalnie)Miękkie Pierniczki z Lukrem - Sposób przygotowania:Masło, miód, cukier oraz czekoladę podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia składników - studzimy.Jajka ubijamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika - mieszamy. Na końcu(...)stopni. Pierniczki tuż po upieczeniu są miękkie, więc dopiero po lekkim przestudzeniu ściągamy je z blaszki. Uważajmy, aby nie przypalić ciastek, ponieważ ze względu na ciemną barwę podczas pieczenia nie widać kiedy pierniki zaczynają się rumienić.Lukier:Cukier puder przesiewamy. Delikatnie ubijamy białko (trzepaczką, nie mikserem) jedynie do lekkiego zapienienia. Stopniowo, ciągle mieszając dodajemy cukier puder i ucieramy

Słodka Strona
PIERNIKOWE MISIE (bezglutenowe) 241

roku Bożonarodzeniowe   wypieki rozpoczynają pierniczki , tym razem w wersji bezglutenowej i bezlaktozowej  Niezwykle delikatne, lekko pikantne nadają się również do dekorowania domowym lukrem. W smaku nie różnią się niczym od zwykłych pszennych pierniczków !    SKŁADNIKI: 125 g margaryny roślinnej 100 g płynnego miodu (najlepiej wielokwiatowy) 100 g ksylitolu 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy(...)ważne aby pilnować żeby się nie spaliły. UWAGA ! Gorące ciastka są bardzo delikatne i łatwo się kruszą , najlepiej przekładać je za pomocą łopatki na duży talerz i zostawić do wystygnięcia (ciasteczka stwardnieją). Gotowe ciasteczka można udekorować lukrem :) LUKIER : 200 g cukru pudru 3-4 krople soku z cytryny 1 białko Całość dobrze miksujemy aż cukier nie będzie wyczuwalny. Jeśli

Marcepanowa kuchnia
Jak zrobić doskonały lukier? 161

cukier z wodą i ewentualnie aromatem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Stosować od razu na lekko ostygnięte wypieki. Małe ciastka najlepiej smarować za pomocą pędzelka, a większe polewać w dowolny sposób. Do pączków lepiej jest dodać więcej wody, bo lukier łatwiej jest wówczas rozsmarować (0,5-1 łyżki

Calzonella.com
Pierniczki 179

oczywiście pierniczki. Pierniczki Podstawą każdych dobrych pierniczków jest miód i oczywiście przyprawy korzenne. Pierniczki można wypełnić marmoladą, polać czekoladą, udekorować lukrem. Wszystko zależy od tego jaki efekt końcowy nas interesuje. Jeśli np. chcemy powiesić pierniczki na choince dekoracja z lukru będzie jak znalazł. Nie smarowałabym ich jednak całych a jedynie zrobiła fantazyjne wzorki. Zdecydowanie nie wieszałabym też na choince pierników(...)wystygły. Lukier : do miski wsypać cukier puder, dodać sok z cytryny i ubijać przez 10 minut. Zimne pierniczki smarować lukrem i dekorować dowolnie wybranymi słodkimi cukrami, czekoladą lub zostawić tylko polukrowane. Pierniczki Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując pierniczki z masą lukrową. Pierniczki Do moich pierniczków użyłam miodu możecie go jednak zastąpić np. syropem klonowym. Do lukru dodać możecie barwniki

mecooks
Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (bez mąki) 153

masa jest zbyt płynna.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy dopiero po ostygnięciu .  (Babeczki można posypać cukrem pudrem, udekorować bitą śmietaną, lukrem lub dowolną polewą

Di gotuje
Nadziewane Pierniczki z lukrem 184

Przepyszne domowe pierniczki z marmoladą w środku polane klasycznym lukrem składniki: Ciasto 300 g mąki pszennej 100 -150 g (te 50 g w zapasie) mąki żytniej

W Moim Magicznym Domu
Royal Icing 259

rodzaj lukru królewskiego robionego na bazie bezy. Jest bardzo sztywny i puszysty. Doskonały do ozdabiania muffinek, ciastek i tortów. Wspaniale nadaje się do tworzenia kwiatów i innych dekoracji. Składniki ok. 500 g cukru pudru 90 g bezy ok. 100 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zapach pierników. NIBY - KATARZYNKI. 336

******************* Rodzajów pierników jest ho ho i jeszcze więcej! Z lukrem, z polewą, z czekoladą.. Takie, siakie i owakie. Natomiast w moim domu, od kilku lat

W kuchni Karmel-itki
Wielkanocne Migdałowe Kruche Ciasteczka 220

Ciastka idealne na Święta - świetnie smakują, a ile zabawy przy ich tworzeniu... szczególnie dla dzieci. Wielkanocne Migdałowe Kruche Ciasteczka - Składniki: (ok. 4-6 blaszek ciasteczek) Ciasteczka: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 8 łyżek cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki mielonych migdałów cukier migdałowy (lub aromat migdałowy) szczypta soli Lukier:   1 białko

Słodka Strona
Ekspresowe pierniczki orzechowo-migdałowe z suszonymi owocami 121

najszybszych i najpyszniejszych pierniczków, które dotychczas jadłam.   Są dość słodkie, więc nie potrzebują lukru oraz żadnej polewy. Piekę je bardzo często - nie tylko w okresie świątecznym. Dzięki orzechom długo zachowują swoją świeżość, dlatego idealnie smakują bezpośrednio po upieczeniu, jak również po dłuższym przechowywaniu. Ciastka są miękkie w środku oraz kusząco i pięknie pachną... Polecam!  (około 40 sztuk

Di gotuje