pory jadłam. Prościutka w wykonaniu. Głębia smaku wydobywa się dzięki prostocie i odpowiednim składnikom. Idealna do pieczywa chrupkiego, bułeczek na śniadanie, na kanapki. Pasta kanapkowa jajeczno - łososiowa www.kuchniasmakow.blogspot.com łosoś wędzony na ciepło - 125 gram (do kupienia w Lidlu lub Biedronce) 4 jajka ugotowane na twardo - pokroić w kostkę 1 łyżka majonezu sól, pieprz, świeży koperek Wymieszać
Kuchnia smakówprzeważnie jako chłodnik. Można z powodzeniem podać ją również na ciepło np. o tej porze roku. Nadaje się nawet na eleganckie przyjęcie jeśli dodatkiem do niej będzie np. wędzony łosoś lub kilka krewetek. Co to jest Vichyssoise? Jest to aksamitna zupa w stylu francuskim, w której wyraźnie czuje się delikatny smak śmietany. Zupa jest robiona
Kuchnia u Krysisałatkach z ziemniaków, choć muszę przyznać, że są one nieco ciężkie i tuczące, ale taka jest specyfika tej kuchni. Jak dotąd na blogu pojawiła się sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i szwedzka sałatka ziemniaczana do których wypróbowania serdecznie Was zapraszam. Składniki : 500g młodych ziemniaków 4 łodygi cienkiej dymki 1 czerwona cebula 3-4 ogórki konserwowe
Codzienne GotowanieSkładniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 1 … Czytaj dalej Uramaki z kawiorem i awokado
czarrna od kuchniPrzepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado - powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oryginalną i smaczną przystawkę z młodymi ziemniaczkami. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Przygotowanie 15 min Pieczenie 1 godz. Dla 4-6 osób 18 małych młodych ziemniaków 6 plastrów wędzonego łososia 1 słoiczek ikry z taszy lub pstrąga lub łososia 15 cl gęstej śmietany* Pasta wasabi Kilka gałązek koperku Oliwa z oliwek Sól, pieprz Rozgrzej piekarnik do temperatury180
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki: 2 tortille 4 jajka 1 łyżka chrzanu Proeco 1 łyżka majonezu sól i pieprz 100 g łososia wędzonego w plasterkach kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i zetrzeć … Czytaj dalej Tortille z pastą jajeczną
czarrna od kuchnimiodowo-jogurtowym dressingiem z dodatkiem musztardy ziarnistej. Można podać ją jako dodatek do obiadu lub - wzbogacić o pokrojone w kostkę awokado, pomidorki cherry oraz ugotowane na twardo jajko, wędzonego łososia lub plastry grillowanej piersi kurczaka - i zjeść na lunch czy kolację. SKŁADNIKI 1 salaterka poszatkowanej sałaty lodowej 1 szalotka obrana i pokrojona w cienkie piórka garść rukoli 1 łyżka
cool and mintySkładniki: 150 g wędzonego łososia 100 g rukoli 50 g szpinaku kilka czarnych oliwek pomidorki koktajlowe garść słonecznika prażonego sok z cytryny olej sezamowy sposób wykonania: Na talerze rozłożyć umytą i wysuszoną rukolę ze szpinakiem. Dodać pokrojonego w kostkę łososia, przekrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, oliwki, prażony słonecznik. Skropić sokiem z cytryny i olejem sezamowym
Darcia w kuchniimprezową przekąskę! Robi się w trzy minuty, żeby je zjeść nie potrzeba sztućców, ani talerzy. Idealny fingerfood na wszelkie przyjęcia! Składniki na 10 przekąsek: 2 tortille pszenne 4 plasterki wędzonego łososia garść rukoli 2 łyżki serka śmietankowego Przygotowanie: Tortille smarujemy twarożkiem, układamy na nim plastry łososia, posypujemy rukolą. Zawijamy każdą tortillę ciasno w rulon i owijamy folią do żywności. Wkładamy
Kulinarne Inspiracjetarce o średnich oczkach 2 jajka - roztrzepać 6 łyżek mąki sól pieprz słodka papryka Wszystkie składniki wymieszać, usmażyć na patelni z obu stron. Propozycja podania Agnieszki: jogurt, łosoś wędzony, koperek www.kuchniasmakow.blogspot.com Wykonanie, zdjęcie i przepis: Agnieszka Prus
Kuchnia smakówpowstały z kapustą kiszoną- są naprawdę pyszne! Składniki: ½ kg ziemniaków ½ kg kiszonej kapusty 1 jajko 4 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 10 dag wędzonego łososia 15 dag gęstej śmietany olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i połączyć z odciśniętą kapustą. Wbić jajko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z otrzymanej masy
Tradycyjna Kuchnianadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, sól, 90 g mąki pszennej, 2 - 3 jajka, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto
królestwo garówwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pasta jest pyszna, prosta i idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Chyba niczego więcej nie muszę dodawać? 100g wędzonego łososia 150g białego sera (mielonego) 1 ząbek czosnku (mały) 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki zmiksować (blenderem/malakserem) do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę doprawić do smaku
Di gotujejajka Nadzienie: 2 opakowania serka chrzanowego typu almette 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego Około 2 łyżek tartego chrzanu ze słoika 4 posiekane dymki ( ze szczypiorkiem ) sól Dodatkowo: 125 gram wędzonego łososia Czerwona świeża papryka Wykonanie: Szpinak rozmrażamy ( łatwo rozmraża się w mikrofalówce a potem zlewa wodę ). Na patelnię wykładamy masło, dodajemy szpinak. Całość doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, gałką i czosnkiem
Smaki Ewy