Zupa ze szparagami i winem Przepis od Edyty MadamEdith 4. Jeszcze jedna zupa! W zestawieniu nie mogło zabraknąć wspaniałej Małgorzaty Minty i Jej Kremu ze szparagów z wędzonym łososiem Jeszcze go nie jadłam Ale! "na mieście" mówią, że to bomba wśród kremów szparagowych! 5. I jeszcze jedna zupka.. Jak szparagi to warzywa jak warzywa to? Oczywiście Jadłonomia
Wylizany Rondelprzepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,9 l zupy. Zupa ma słodko - ostry smak i nie jest bardzo gęsta. Do zupy, jako dodatek można podać, krewetki czy wędzonego łososia. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskapotrzeba, tylko sznytka luz dwie („u Nas w Poznaniu tak się mówi”) chleba, łyżka pasty z bobu, a zbajerować można pomidorkiem lub marchewką a’la wędzony łosoś. ps. Przechowuj w lodówce, wytrzyma 5 dni spokojnie, aha świetnie komponuje się z makaronem jako sos! Składniki: 500 g ugotowanego i branego bobu pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku łyżeczka soli
greenscarfwięc jest to całkiem wydajna jest ;) Uwaga jest tylko jedna bardzo wciąga ;) Robiłam też roladę szpinakową z łososiem .. też serdecznie polecam :) Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Kuchnia na wzgórzuszparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych szparagów Roladki drobiowe ze szparagami Wiosenne farffale ze szparagami Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami Smacznego
Codzienne Gotowaniesycącą przekąską, możemy je zabrać ze sobą do pracy lub przygotować je na kolację. Stanowią świetna alternatywę dla tradycyjnych kanapek, polecam. Składniki: 4 tortille 30 cm. Fanex 150 gram wędzonego łososia 4 jajka ugotowane na twardo 1 pomidor 1 mała czerwona cebula 50 gram rukoli Pół czerwonej papryki Majonez sałatkowy Fanex Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy kroimy
Bajeczna KuchniaHej! Dzisiaj będzie smaczne sushi, pyszne danie japońskie. Kto już jadł, tego nie trzeba będzie zachęcać. Kto nie niech się przełamie i spróbuje, a z pewnością
Tylko pysznieCoś innego na kanapki,pyszna pasta którą zrobicie w 5 min. polecam gorąco!! Składniki: 100g wędzonego łososia(w plastrach) 150 g twarożku kremowego(ja daję Mój ulubiony) łyżeczka majonezu pół łyżeczki musztardy miodowej sól,pieprz do smaku 3 łyżeczki pokrojonego szczypiorku (można również dodać odrobinę koperku) Przygotowanie: twarożek,łososia,majonez i musztardę rozdrabniamy blenderem,doprawiamy solą i pieprzem (sól
Swojskie jedzonkodzień wcześniej, a usmażyć przed podaniem. Ja najbardziej lubię je z farszem pieczarkowym, żółtkami i koperkiem – są przepyszne. Można użyć do nich także białek lub dodać do farszu wędzonego łososia, szprotki czy szczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6 jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki
Poezja smakusałatkę: mix ulubionych sałat ale świetnie komponuje się tu rukola, która ma orzechowy posmak. 5 pomidorków koktajlowych łosoś wędzony na gorąco z ziołami 2 łyżki łuskanego słonecznika lub orzechów włoskich. na sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka tartego chrzanu pieprz kolorowy szczypta soli W miseczce, łączymy składniki na sos i wszystko razem mieszamy. Na talerzu układamy sałatę
KuchcikoweLovebitą śmietaną i np. truskawkami, malinami, borówkami, konfiturą z bakłażana lub kabaczka. Polane czekoladą... słodko, rozkosznie...Pyszota! Na słono, wytrawnie? Polecam domowe sushi z ciasta naleśnikowego, np. z wędzonym łososiem, koperkiem, serkiem śmietankowym, także roladki skośnie krojone z szynką, serem, pomidorami, oliwkami. Bardzo smaczne i efektowne przekąski. Dodanie do ciasta wody gazowanej spowoduje, że będą jakby bardziej puszyste. Moja Mama
Zasmakuj Kuchnidodajcie też cukinię. Będzie delikatna w smaku i o kremowej konsystencji. Świetnie smakuje z mielonym mięsem, papryką i natką pietruszki, ale możecie też podać ją z grzankami czosnkowymi lub wędzonym łososiem. Składniki: 2 pory 2 cukinie 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1,5 litra bulionu lub rosołu sól pieprz
Smakowity Blog Kulinarnykurczakiem i awokado Sałatka z makaronem i figami! Sałatka z makaronem, gruszką i serem pleśniowym Sałatka z serem feta i szynką Sałatka na lunch do pracy! Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka z paluszkami krabowymi i tuńczykiem! Sałatka z orzechami i pieczoną dynią Azjatycka sałatka z cieciorką Sałatka z sardynkami Sałatka z brzoskwiniami! Pomidory z mozzarellą Sałatka z ośmiornicą! Sałatka
SMYKWKUCHNI