soli morskiej 1 szczypta pieprzu białego 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego - light (czyli ten bez dodatku karmelu) Wykonanie: Łososia z dobrego źródła i pierwszej świeżości umyć, osuszyć papierem kuchennym, pokroić na malutkie kawałeczki, przełożyć do miseczki. Dodać posiekane kapary, kolendrę, oprószyć solą, pieprzem
Wino Francja Kuchniawigilijnych spotkań. Po drugie jego smak, konsystencja hmmm no co tu ukrywać, są po prostu super. Po mimo słodkawego posmaku świetnie pasuje do pieczonego łososia lub mięs na zimno. Spróbujcie! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 kubeczek creme fraiche ok 200 g ugotowanych buraków sól, pieprz 2 łyżeczki chrzanu (ostrego) Buraczki ścieramy na małych oczkach i odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy
Szybko Tanio Smaczniemnie zainspirowało. Kiedy wpadłam na pomysł połączenia łososia i jajka, nie chciałam iść na łatwiznę i dodać po prostu majonez, i wiecie, podać jajka z majonezem i łososiem ;p Banał nie? choć oczywiście przepyszny ;p Chciałam stworzyć lekką, zdrową przystawkę, która będzie zaskakiwać smakiem i formą. I takie właśnie są te jajka Wszystkie składniki świetnie się z sobą komponują(...)serek. Na każdej połówce jajka ułóż kawałek łososia. Połóż też kawałek imbiru. Całość posyp sezamem. Wstaw do lodówki i podawaj schłodzone, lekko skropione sosem sojowym. Składniki 100 g serka philadelphia 100 g wędzonego lub surowego łososia pół zielonego ogórka 50 g marynowanego imbiru czarny lub biały sezam do posypania Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage
Eat me! Fit me!takie zapiekane torty. Zapewniam że zniknie szybko. Na drugi dzień też jest dobry na zimno. 400 g makaronu spaghetti Barilla 300 g sosu Arrabiatta Barilla pomidorowo paprykowy 15 dkg sera żółtego warstwa łososiowa: 40 dkg filetu z łososia 125 g szpinaku 1 ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz przyprawa do ryb 200 g śmietany gęstej 18 % 2 jajka sól, pieprz(...)Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam i dzielę na dwie części. Na patelnię przekładam połowę makaronu dodaję sos pomidorowo paprykowy, pokrojony ser żółty, doprawiam solą, pieprzem według uznania. Formę o średnicy 23 cm smaruję, wykładam makaron pomidorowy. Filet z łososia kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, przyprawę do ryby i odstawiam na 30 minut
wesoła kuchniaSuper prosty do zrobienia łosoś pieczony w piekarniku polany domowym sosem beszamelowym i podany z makaronem. Do tego świeże zioła i dowolne warzywa. To dopiero świetny pomysł na obiad każdego dnia. Jeśli lubisz dania rybne, to być może zaciekawi Cię przepis na najlepszą rybę po grecku
AniaGotuje.plwięcej chrzanu, lub oczywiście mniej jeżeli nie przepadacie za jego smakiem. Na talerzu ulozyc zieleninę, na niej układać upieczonego buraka. Pomiędzy kawałkami buraka układać plastry łososia. Wszystko polać w kilku miejscach sosem chrzanowym. Udekorować kilkoma gałązkami koperku. --------------------- *Buraki można upiec wcześniej i wykorzystać do innych potraw. Polecam od razu upiec większą ilość buraków lub piec je przy okazji
Codzienne GotowanieLekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: • 1 szklanka wina czerwonego
To co kochamDzisiaj chciałabym Wam zaproponować pomysły na faszerowane jajka, sałatki i przystawki w wielkanocnym klimacie. Może któryś z przepisów Was zainspiruje... Jajka w sosie tatarskim Jajka faszerowane musem z łososia Jajka w szynce parmeńskiej Jajka z wędzonym pstrągiem Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów Jajka z tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka
Czerwień i błękitkalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE
W kuchennym oknie Ewyserca". Nie "wygląda", ona po prostu "smakuje". Przedstawiać jej nie muszę, ponieważ wywodzi się z dalekiej Prowansji, ale zadomowiła się na pysznych grzankach, bruschettach, czy łososiu. Co ciekawe może służyć jako sos do makaronu ( o tym w innym przepisie ;) ). Spróbujcie, a przepadniecie ;) Składniki : 200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz
ChilliJemycurry. Ciasto filo przetnij na 4 części (na pół i jeszcze raz na pół). Ułóż na sobie 3-4 kawałki ciasta filo do środka włóż kawałek łososia, posmaruj z obu stron czerwonym sosem (po 2 łyżeczki na kawałek). Zawiń np. tak jak krokiety, posmaruj z wierzchu odrobiną tłuszczu. Piecz ok. 25 minut w 180 stopniach, przez pierwsze 15 minut
Corner With Recipeschyba coś w tym jest, bo już kilka razy robiłam łososia tym sposobem i za każdym razem słyszałam głosy zachwytu (chwilo trwaj:) SKŁADNIKI na 4 filety łosoś (użyłam 400g) 3-4 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki sosu ostrygowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki miodu 1/2 łyżki startego imbiru (lub w proszku) 2-3 łyżki
ZofianaSola zapiekana ze szpinakiem i serem Dorsz atlantycki z piekarnika Pstrąg smażony Łosoś na parze Łosoś smażony Łosoś z piekarnika Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym Pstrąg łososiowy na parze Dorsz atlantycki w cytrynie Smażony śledź atlantycki
Passions hobbies lifezawsze jednak takie mamy, a te w puszkach często "ratują" nam życie. Potrzebujemy: dwie garście dowolnego miksu sałat 1 pomidor 1 filet śledziowy w oleju Łosoś Ustka 3 łyżki ziaren słonecznika Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 5 listków bazylii szczypta pieprzu i soli Najpierw zajmijmy się przygotowaniem sosu. Liście bazylii wraz z czosnkiem sięgamy bardzo drobno
MamaOskarka