jednej części układamy nasze produkty np. kombinacja z łososia, ogórka i surimi. Zawijamy i kroimy ostrym nożem na plastry. Aby urozmaicić możemy część łososia upiec.Podajmy wszystko na dużym półmisku. Podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem i wasabi
kulinarnyJaAromatyczny sos z delikatnym ryżem Składniki 400 g łososia 1 szklanka ryży białego 200 g mrożonego szpinaku w brykiecie 1 puszka mleczka kokosowego 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 2 … Czytaj dalej Curry z łososia ze szpinakiem
czarrna od kuchnisamodzielnie posiekać 50 ml oliwy z oliwek kawałek cukinii 1 pomidor kiełki rzeżuchy do przybrania 1 łyżka wasabi 50 ml sosu sojowego 4 łyżki soku z limonki lub cytryny 1 cebulka dymka 1 łyżka lekko zmielonej soli ziarnistej Wykonanie: Łososia siekamy, a jeśli używamy tatar z łososia Suempol pomijamy tą czynność. Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i kroimy(...)obręczy lub po prostu łyżką. Na łososia układamy kostkę awokado, ponownie lekko ugniatamy, na awokado ponownie posiekany łosoś, ugniatamy, układamy awokado, na nie cebulkę dymkę, potem pomidor, kiełki rzeżuchy. Obok układamy paski cukinii, a po drugiej stronie rysujemy wzorek sosem sojowym z wasabi lub ustawiamy malutką miseczkę z sosem, aby można było sobie maczać w nim potrawę. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujewypróbowania! Dla 1 osoby Czas przygotowania: kilka minut Składniki: Kilka liście szczawiu Kilka listków sałaty masłowej Pół pomidora malinowego 30-50g łososia wędzonego na zimno Kilka listków świeżej mięty Łyżka płatków migdałowych Kilkanaście owoców suszonej żurawiny Sos: Wymieszać:4 porcje oleju ryżowego, 1 porcje soku(...)cytryny, odrobinę cukru, soli i pieprzu Przygotowanie: 1/ Rwiemy na mniejsze kawałki umytą sałatę i szczaw, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, listki mięty, kawałki łososia, płatki migdałowe oraz suszoną żurawinę. Lekko mieszamy 2/ Polewamy wszystko sosem i gotowe. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaKolejne danie restauracyjne będzie bardzo różnorodne. Prócz porcji dzikiego łososia znajdziemy w nim młodą rzodkiewkę z kiełkami i dressingiem mojito. Mozzarellę roztopimy z drobno kruszonymi pistacjami, podamy pyszne pieczone ziemniaczki z sosem maślano-cytrynowym a na koniec nałożymy czapę piany z nowofalowego piwa w stylu american india pale ale. To bardzo zbilansowane danie które prócz przyjemności z jedzenia(...)porcję witamin i białka. Zapraszam! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 ziemniaczki z wody ostudzone Porcja 150-200g dzikiego łososia Kiełki Młoda rzodkiewka Kulka mozzarelli Garstka obranych pistacji Świeże listki szpinaku Sos maślano-cytrynowy: masło+ kawałek cytryny umytej i nieobranej, sól, ksylitol Dressing mojito: Olej rzepakowy mały kawałek limonki, mięta suszona Piwo w stylu american
Kuchnia PROzdrowotnapotrzebujemy:7 łyżeczek octu ryżowego3 łyżeczki cukruszczypta soliPRZYGOTOWANIE sosu do ryżu:Do rondelka wlewany ocet ryżowy i dodajemy cukier oraz sól. Podgrzewamy do rozpuszczenia składników, nie gotujemy. Następnie dodajemy sos do ugotowanego ryżu i delikatnie mieszamy. Ryż przekładamy do miski i pozostawiamy do ostygnięcia.PRZYGOTOWANIE ROLEK:Pamiętajmy aby wszystkie składniki były dobrej jakości, świeże i osuszone (np. ręcznikiem papierowym(...)jednej części układamy nasze produkty np. kombinacja z łososia, ogórka i surimi. Zawijamy i kroimy ostrym nożem na plastry. Aby urozmaicić możemy część łososia upiec.Podajmy wszystko na dużym półmisku. Podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem i wasabi
kulinarnyJachilli 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka chrzanu (ze słoiczka) papryka mielona, słodka (opcjonalnie) A jak to zrobić: Łososia, ogórka, pieczarki oraz cebulkę ze szczypiorkiem, bardzo drobno pokroić. Doprawić chilli, pieprzem, sosem sojowym, chrzanem i oliwą. Bardzo dobrze wymieszać. Z wierzchu można go jeszcze posypać odrobiną mielonej, słodkiej papryki. Podawać z grzankami (moje przygotowałam
Kuchnia w opałachzredukuje dodajemy śmietankę, ale nie całość. Dodajemy także sól, imbir, pieprz. Makaron wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy ok 5-7 minut. Do sosu dodajemy resztkę śmietany oraz posiekanego łososia. Chwilę mieszamy i dodajemy makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Smacznego
ClauditteMissCookingcałkiem niezła kolacja. Zjedz kiedy tylko chcesz. Bardzo proste, szybkie, mało skomplikowane. Pewnie to przepis bardziej po polsku, ale nam smakuje. Składniki: ryż łosoś awokado ogórek majonez czerwony kawior nori ocet ryżowy wasabi sos sojowy mata bambusowa Ryż gotujemy do miękkości. Jeśli mamy specjalny ryż do sushi instrukcja gotowania jest na opakowaniu. Jeśli mamy zwykły ryż gotujmy go 2 minuty(...)środek ryżu ogórek, awokado. Zwijamy rulon. Na rulon układamy plasterek łososia. Na folię położoną na matę bambusową układamy ryż. Na środek łosoś i awokado. Zwijamy rulon. Na wierzch czerwony kawior. Sushi bierzemy pałeczkami moczymy w sosie sojowym, dodajemy odrobinę wasabi. Artykuł Sushi po mojemu pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plsosem winegret. Przedstawiamy przepyszną sałatkę z pomidorami i ogórkami (prosto z działki od rodziców). Może dlatego smakowała wyśmienicie. Warzywa nie pryskane, bez chemii... samo zdrowie. Tym razem sałatka była dodatkiem do obiadu. Jednak pasuje jako samodzielne danie. Składniki: - sałata rukola - pół główki zwykłej sałaty - 2 pomidory - 3 ogórki gruntowe - pół czerwonej papryki - 4 łyżki kukurydzy - łosoś wędzony(...)kawałki. Warzywa myjemy i kroimy na kawałki. Słonecznik prażymy na patelni. Cały czas mieszając, dodajemy szczyptę soli i dalej mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na kawałeczki łososia, w kostkę ser feta. Przygotowujemy sos winegret. Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny. Doprawiamy sola i pieprzem. Całość polewamy sosem i posypujemy słonecznikiem
Pan i Pani Smith w kuchniłyżki miodu2 łyżki świeżo posiekanego szczypiorku½ łyżeczki czosnku w proszku½ łyżeczki czarnego pieprzu¼ łyżeczki pieprzu cayenne60 ml oliwy z oliwekPrzygotowanie: Przy pomocy blendera wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką jednolitą masę. Przygotować łososia. Ponacinać na zewnątrz (nie przecinając skóry, w nacięcia polecamy włożyć plasterki cytryny), przy pomocy np., pędzelka silikonowego filety natrzeć przygotowaną mieszanką. W międzyczasie w grillu w temperaturze
naRuszcieSamo zdrowie. 1 główka sałaty strzępiastej 1 gałązka jarmużu 30 dkg dyni piżmowej 60 g sera camembert 1/2 granatu 100 g łososia wędzonego 50 g makaronu penne kukurydzianego sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 2 łyżki oleju rzepakowego sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki wody 1 łyżka octu winnego 1/2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka plaska koperku suszonego sól(...)piekę około 10 minut aż dynia będzie miękka. Sałatę, jarmuż myję, strzepię na talerzu. Makaron gotuje w osolonej wodzie według instrukcji opakowania. Na sałacie układam łososia, makaron wystudzony, nasiona granatu, kawałki sera. Sałatkę polewam sosem przed podaniem
wesoła kuchniaświeżego szpinaku ok. 150 g 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz łosoś 400 g świeżego filetu łososia sól,pieprz łyżeczka majonezu i musztardy sos pół szklanki wody 1 łyżka mąki 1 łyżka szafranu 1 łyżka sosu sojowego jasnego opcjonalnie 1 łyżka śmietany Sposób przyrządzenia(...)czosnek i blanszować pod przykryciem. Na koniec doprawić do smaku przyprawami. Łososia oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą drugą majonezem. Owinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach 25-30 minut. W garnku po szpinaku wymieszać składniki na sos i zagotować. Podawać warstwami: ryż, szpinak, ryba, sos. Smacznego
pieprzny smaczekEasy skrapiamy sosem przygotowanym z rozgniecionego ziarenka anyżu Kamis, szczypty chilli, 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki octu balsamicznego z Modeny Kamis, 1/2 łyżeczki sosu ostrygowego. Roszponkę kładziemy na środku talerza. Łososia układamy na środku talerza i po bokach, obok układamy ćwiartki jajek przepiórczych, ćwiartki pomidorów koktajlowych, na wierzchu układamy wachlarze z winogrona. jajka i pomidory posypujemy delikatnie czarnym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrillowane,ale na parze. Zaciekawiłam Cie swoim opisem? Koniecznie sprawdź co dziś dla Ciebie przygotowałam. Składniki: 400 g łososia marynata 4 łyżki syropu klonowego 2 łyżki octu winnego białego. 100 g masła, 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego jasnego. odrobina suszonego chilli sos czosnkowo- cytrynowy 200 g jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku 1 łyżka ulubionego(...)otarta z cytryny warzywa: 1 czerwona papryka 1 duży batat dodatkowo: listki i kwiatki świeżego oregano Sposób przygotowania: Łososia podziel na kawałki i umieść w marynacie przygotowanej z syropu klonowego, octu winnego białego. masła, oliwy i sosu sojowego jasnego. Dopraw do smaku odrobiną suszonego chilli. Odstaw na min. godzinę do lodówki. Grilluj po ok. 5 minut z każdej
Wielki apetyt