Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie(...)fasolę, aby obciążyć ciasto i nie doprowadzić do jego wyrośnięcia podczas pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 10 minut do lekkiego zarumienienia. Można piec z termoobiegiem. Łososia pokroić na 1 cm kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Brokuła podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, czosnek
JaglusiaSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie(...)fasolę, aby obciążyć ciasto i nie doprowadzić do jego wyrośnięcia podczas pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 10 minut do lekkiego zarumienienia. Można piec z termoobiegiem. Łososia pokroić na 1 cm kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Brokuła podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, czosnek
Jaglusiagałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać. Gotować przez 5 minut na małym ogniu. Dodać pokrojonego na małe kawałki łososia. Dobrze wymieszać, doprawić cytryną i podgrzewać na niewielkim ogniu. W międzyczasie ugotować w osolonej wodzie makaron (zgodnie z opisem). Jeżeli sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy go rozrzedzić dodając 2 - 3 łyżki wody z gotowania makaronu.Makaron wyłożyć
Stare GaryIncola do tego szpinak, pomidorki koktajlowe i łosoś.Pysznie, prosto i lekko. Zapraszam :) Składniki : 2 duże plastry łososia norweskiego kilka pomidorków koktajlowych garść umytego szpinaku bez łodyżek sól, pieprz do smaku 1 szklanka ugotowanego makaronu Riccioli Incola 1 łyżka posiekanego koperku sos: 1 łyżka musztardy miodowej Roleski 1 łyżeczka miodu sok z cytryny do smaku(...)sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy Wykonanie: Na talerzu układamy liście szpinaku, następnie makaron,umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.Łososia kroimy w paseczki i formujemy różyczki, wkładamy w makaron, posypujemy posiekanym koperkiem.Podane składniki na sos dobrze ze sobą mieszamy najlepiej w szejkerze. Porcję sosu możecie oczywiście zwiększyć. Przed podaniem polewamy makaron ze szpinakiem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam do mojej kuchni na pyszną i zdrową wersję burgerów z łososia. Podane w domowej bułce z sezamem z tego przepisu , pysznym pomidorowym sosem BBQ z śliwką oraz warzywami. Zachęcam do zrobienia w swojej kuchni, są naprawdę bardzo pyszne Post Burgery z łososia pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujejednocześnie krucha w środku. Składniki: 30 dag ryżu do sushi CarlRose 2 arkusze glonów Nori dostępnych na www.Skworcu.com.pl 10 -12 dag łososia wędzonego świeży jarmuż świeży ogórek gruntowy ze skórką pałeczki kraba zielony chrzan Wasabi 1 łyżka sosu sojowego 2-3 łyżki octu ryżowego 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli 1. Dobrze wypłukany ryż gotujemy 10 minut w lekko osolonej(...)nabierając je na palec i przeciągając wzdłuż. Następnie nakładamy ogórek pokrojony w równe słupki, liście jarmużu, kraba w pałeczkach oraz łososia. 4. Zwijamy równo i ściśle przygotowane składniki. Sushi kroimy bardzo ostrym nożem. Sushi podajemy z sosem sojowym, wasabi oraz marynowanym imbirem. Można robić wiele ciekawych i kolorowych kompozycji. Dla naszych gości warto również podać zieloną herbatę
Apetyczna babeczkabędą: m asło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut na przygotowanie. Można je również przygotować w wędzonym łososiem lub makrela. Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/3 kostki miękkiego masła, 4 fileciki anchois , 1 łyżka posiekanej szalotki, 1-2 łyżeczki kaparów (opcjonalnie), 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez
SzczyptaSmaQowoców morza itp. (sushi - warto przeczytać).Sushi - Temaki - Składniki:300 g ryżu do sushiok. 8 arkuszy wodorostów noriZaprawa do ryżu:4 łyżki octu ryżowego2 łyżki cukruszczypta soliprzykładowe dodatki:łosoś (ok. 200 g)awokadopaluszki krabowe (jedno opakowanie)sałata lodowakrewetki (ok. 150 g)ogórekSushi - Temaki - Sposób przygotowania:Ryż dokładnie wypłukujemy w wodzie. Czynność tę należy powtarzać do momentu aż woda(...)imbir który orzeźwi nasze kubki smakowe i pozwali rozkoszować się każdym kawałkiem sushi z osobna.- wasabi czyli popularny japoński, ostry chrzan- sos sojowy- inne sosy charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej np. sos chili słodki (przepis), ostrygowy, rybny Moje posty
Słodka StronaBardzo często godzinami siedzimy i zastanawiamy się – co przygotować na przystawkę na przyjęcie, na spotkanie ze znajomymi i wbrew pozorom nie jest to łatwe zadanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pewno jeszcze ugotuję! Składniki: 1 pstrąg patroszony 200g krewetek koktajlowych 150g łososia 150g dorsza norweskiego 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 pora 1/4 kapusty włoskiej 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka masła 2 łyżki oleju winogronowego 2-3 łyżki sosu rybnego pieprz czarny sól Wykonanie: Na patelni stapiam masło i podsmażam pokrojone(...)przekładam podsmażoną włoszczyznę. Umytego pstrąga kroję na kawałki (razem z głową) i umieszczam w gotującym się bulionie. Gdy warzywa zmiękną, dodaję pokrojonego w kostkę łososia i dorsza oraz podsmażone krewetki. Teraz czas na sól, pieprz, sos rybny oraz ząbek czosnku. Gotuję całość jeszcze 10 minut. Gotowe! Artykuł Zupa rybna pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienialitry bulionu mięsno-warzywnego 1 kalafior 4 średniej wielkości ziemniaki 1 marchewka 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonej kolendry (opcjonalnie) sos sojowy (opcjonalnie) świeży koperek pulpety łososiowe 300g świeżego łososia 1/2 czerstwej bułki (wcześniej namoczonej w wodzie) 1 jajko łyżeczka koperku sól, pieprz Wykonanie: zupa: do dużego garnka wlać bulion, zagotować, włożyć podzielony na różyczki
Raj dla Podniebieniakoperek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Cebulkę kroimy w kostkę, łososia rozdrabniamy. 3. Rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy łososia. Zmniejszamy ogień i na koniec dodajemy śmietanę, cały czas mieszając. Możecie dać koperek do sosu lub posypać nim tylko na wierzchu. 4. Wykładamy na talerz makaron, na to naszego łososia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuzbite dlatego delikatnie trzeba się z nimi obchodzić podczas smażenia. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej filet z łososia ok 200g. 1/2 brokuła młoda cebulka 2 jajka pieprz sól świeży posiekany koperek masło klarowane lub olej SOS - 200 g jogurtu naturalnego 1 mały ząbek czosnku odrobina słodkiej lub ostrej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz 1 szklankę(...)drobno), doprawiam solą, pieprzem wszystko umieszczam w blenderze i miele do uzyskania drobnej papki, przekładam do miski dodaje jajka i łososia i mieszam. Formuje małe kotleciki. Smażę na maśle klarowanym(można na oleju). U mnie kotleciki podane z sosem jogurtowym posypanym koperkiem i surówką. Pyszne były
Kubki smakumascarpone i łososia wędzonego, a makaron zawsze się znajdzie. Wyszło smakowicie! Składniki: • 500 g makaronu wstążki • 250 g sera mascarpone • 1 puszka pomidorów krojonych • 200 g łososia wędzonego w plastrach • 1 ząbek czosnku • po 1 łyżeczce bazylii i oregano • sól, pieprz, papryka słodka i chili Wykonanie: • Makaron ugotować al dente wg przepisu(...)dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać. • Dodać zmiażdzony ząbek czosnku i resztę przypraw, doprawić do smaku. • Ugotowany makaron wsypać do sosu, dokładnie wymieszać. • Rozłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć łososia pokrojonego w paski
To co kochamZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą Angelika Muffinki z rabarbarem i kruszonką Agnieszka Koktajl zdrowotny - cytryna, imbir i miód Aga Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym(...)Kasia Zupa pomidorowa z mintajem Marzena Zielony koktajl pełen zdrowia Magdalena Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku Marta Łosoś na serowym szpinaku Dorota Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym Małgorzata Kotleciki z kaszy jęczmiennej Magdalena Waniliowo - kakaowe ciasto z cynamonowym jabłuszkiem A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie Marty