kostkę , to samo z awokado.Robimy sos- do miseczki nalewamy olej sezamowy, sok z cytryny, pieprz i sól.Odcedzamy makaron-dodajemy szparagi i sos. Mieszamy. Dodajemy ogórka i awokado. Nakładamy na talerze. Na koniec dodajemy łososia.Gotowe. Smacznego
Smaki Edytyaromatyczny i nie przesuszony. Użyłam gotowego pesto, co znacznie przyspieszyło przygotowanie. Rybę można podać z ryżem, smaczny będzie też sos na bazie jogurtu - z czosnkiem lub koperkiem. Polecam inspiracja tutaj składniki - 2 porcje ok 400 g filet z łososia ze skórą (miałam dzikiego łososia pacyficznego) pesto sól, pieprz cytryna przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją Filet podzielić
Stare Garyjakie mamy w domu. Sałatki z makaronem są sycące możemy podać na obiad, kolację i zabrać w formie lunchu do pracy. Składniki Makaron calamari Łosoś wędzony na zimno Rukola Szpinak Ser biały Pomidory koktajlowe Sos Vinaigrette ziołowo- koperkowy 50mloleju rzepakowego
Kulinarne pyszności Molkidelikatne. Do przepisu opcjonalnie można dodać mięso np. kurczaka, indyka lub tak jak ja – wcześniej upieczoną rybę np. dorsz czy łososia. Jednak potrawa bez tych dodatków i tak jest pyszna. Zapraszam! Makaron w kremowym sosie z porem porcja dla 1 osoby Składniki: około 100 g makaronu orkiszowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki orkiszowej/jaglanej 1/3 pora żółtko z jaja
Jaglusiazostać płynne. Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa pokazał nam co zrobić z dziczyzną i kaczką
królestwo garówtartego chrzanu 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu białego Wykonanie: Do jogurtu dodać sól, pieprz, posiekany koper, chrzan, wymieszać całość. Plastry łososia ułożyć na talerzach, przyozdobić świeżym koprem. Podawać z przygotowanym sosem jogurtowo - chrzanowym. Smacznego
Wino Francja Kuchniaprzekąskę była rolada z łososiem i szpinakiem a na obiad robię dziś pulpeciki w sosie pomidorowym. Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Pasuje idealnie do ziemniaków, ryżu czy kaszy. I co najważniejsze, jest to danie uwielbiane przez dzieci. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego ( drobiowego lub wieprzowego, albo mieszanego), 3 marchewki
Passion of Cookingmąki ziemniaczanej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Niektórzy lubią w wersji na słodko, wówczas nie radzę dodawać czosnku :) Ja lubię z jogurtem greckim i wędzonym łososiem ( którego tym razem niestety zabrakło w lodówce), lub z sosem koperkowo-jogurtowym. W wersji na słodko zwykle jada się je z cukrem i śmietaną
Jemy Pijemytrochę.Dodajemy śmietany. Dosmaczamy pieprzem i solą morską. Gotujemy chifferi w dużej ilości osolonej wody. Rzecz jasna la dente. Odcedzamy i dokładamy do naszego łososia w śmietanie z pieczarkami. Mieszamy szybciutko,łączymy wszystko razem. Sos wleje nam się do kolanek, co sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Podajemy z drobno siekana natką pietruszki. Kto chce dodaje parmezan. I danie
Z Kuchni Do Kuchnijarmuż Pistacje, oliwa z oliwek, zielona herbata Oprócz prezentowanych dań, w menu znajdziemy: lekko wędzonego łososia bałtyckiego w stylu gravad lax z ikrą z łososia, filet z sandacza z risotto z pęczaku, małżami i sosem grzybowym, filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami
królestwo garówcytryny, dodajemy sól, pieprz i koperek. Na talerzu stawiamy obręcz do formowania dań i warstwowo układamy marchewkę, jajko na twardo, ogórka i łososia, lekko przyciskając każdą warstwę. Przed podaniem zdejmujemy obręcz. Polewamy sosem jogurtowym
Kulinarne przygody GatitySAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SER PLEŚNIOWYM Z TRUSKAWKAMI sałata lodowa pomidorki koktajlowe łosoś wędzony ser brie lub camembert pół szklanki truskawek lub sos żurawinowy Sos Winegret: pół cebuli 2 łyżki oleju 3 łyżki wody 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku
NaKońcuJęzykaMniam, mniam…My już po kolacji! Przygotowałam pyszny makaron z bazyliowym pesto, krewetkami i wędzonym łososiem. Pyszne danie z makaronem , łatwe i szybkie w przyrządzaniu
codojedzeniaakcesoriami SlodkoKwasny.com . Składniki: - 250 g ryżu do sushi - 300 ml wody - 50 ml sushi su (zaprawa do ryżu) - wodorosty sushi nori - kawałek wędzonego łososia (nie w plastrach) - inne ulubione dodatki (awokado, papryka, por, drobny szczypiorek…) Dodatkowo: - sos sojowy oryginalny japoński Marukin - chrzan wasabi (pasta lub proszek) - woda z octem ryżowym (do moczenia rąk) - imbir marynowany ( tu przepis ) - mata bambusowa - bambusowa(...)Nakładamy dość cienką warstwę ryżu, rozkładamy go zwilżonymi rękami (w wodzie z octem ryżowym). Zostawiamy 1,5 – 2 cm wolnego miejsca od górnej krawędzi. Na ryżu układamy dodatki: np. łososia wędzonego zawiniętego w por, plasterki awokado, gałązki drobnego szczypiorku, cienko pokrojoną paprykę. W przypadku układania składników nie ma żadnych ograniczeń. Czasami przez przypadek wyjdzie nam bardzo ciekawy wzór. Całość zawijamy
mojewypiekiinietylkoakcesoriami SlodkoKwasny.com . Składniki: - 250 g ryżu do sushi - 300 ml wody - 50 ml sushi su (zaprawa do ryżu) - wodorosty sushi nori - kawałek wędzonego łososia (nie w plastrach) - inne ulubione dodatki (awokado, papryka, por, drobny szczypiorek…) Dodatkowo: - sos sojowy oryginalny japoński Marukin - chrzan wasabi (pasta lub proszek) - woda z octem ryżowym (do moczenia rąk) - imbir marynowany ( tu przepis ) - mata bambusowa - bambusowa(...)Nakładamy dość cienką warstwę ryżu, rozkładamy go zwilżonymi rękami (w wodzie z octem ryżowym). Zostawiamy 1,5 – 2 cm wolnego miejsca od górnej krawędzi. Na ryżu układamy dodatki: np. łososia wędzonego zawiniętego w por, plasterki awokado, gałązki drobnego szczypiorku, cienko pokrojoną paprykę. W przypadku układania składników nie ma żadnych ograniczeń. Czasami przez przypadek wyjdzie nam bardzo ciekawy wzór. Całość zawijamy
mojewypiekiinietylko