kuchni azjatyckiej. Danie oczywiście bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Do zrobienia zainspirował mnie przepis na łososia Teryiaki. W tej wersji zdecydowanie lepiej przypadł nam do gustu. Przepis oczywiście trochę zmieniłam. Polecam!! Zapraszam do wzięcia udziału w akcji kulinarnej „Kuchnia Chińska” Kurczak w sosie Teryiaki Składniki: · 2 piersi
Mania Gotowaniazasyp słodów i egzotycznych chmieli w piwie. American imperial pale ale (AIPA) to wysokochmielowe piwo z karmelowymi posmakami, może dobrze posłużyć za sos o wielowymiarowym smaku. Można polecić go jako skromny dodatek do wołowych steków, sushi, łososia, wysokogatunkowych serów czy sałatki. Zapraszam do wypróbowania. Dla 3 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Piwo (200ml) w stylu American pale(...)wszystkie składniki dobrze się rozpuściły doprowadzamy do wrzenia, wtedy zagęszczamy składniki roztworem wody i mąki aż do utworzenia wolno lejącej się konsystencji. Przelewamy do dzbanka z dziubkiem 3/ Sos najlepiej odstawić na noc przykryty. Smacznego
Kuchnia PROzdrowotnaRolada z wędzonym łososiem i szpinakiem to danie które zaspokoi duży głód. Ciasto francuskie, wędzony łosoś i spora porcja ciągnącego się sera to jest to co lubię. Z dodatkiem ulubionej mieszanki sałat w sosie winegret może stanowić pełnowartościowy posiłek. Jestem przekonana, że świetnie sprawdzi się na imprezie. Wszystkie przystawki z ciastem francuskim cieszą się zawsze dużym powodzeniem. Pierwszy raz spróbowałam
Pieguskowa KuchniaSłodziki i odżywki białkowe dobrej jakości (patrz skład). Przepisy polecane przeze mnie na adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy ze szpinakiem i łososiem – bez nabiału Omlet z warzywami – bez nabiału Jajka sadzone na boczku Jajko w koszulce Śledzie po kaszubsku Pasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne(...)boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony w rozmarynie Smażona pierś z kaczki na puree brokułowym Gulasz z jelenia Gulasz z dzika
Ola la LCHFjeszcze chwilkę i zbieramy się na spacer :-). Na obiad polecam Wam pyszne kotleciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem i natką pietruszki. Kotleciki na pewno posmakują też dzieciom, bo moje je wcinały :-) Kotleciki można zjeść z sosem, można użyć ich jako dodatek (zamiast ziemniaków, czy kaszy) do mięsa lub tak jak my zjeść z warzywami z patelni
kruche babeczkiNie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut Stopień trudności: łatwe Zupa Składniki: 300 g filetów z ryb ze skórą (np. dorsz i/lub łosoś) 100 g mieszanki owoców morza (kalmary, małże, krewetki) 1 l bulionu rybnego lub warzywnego 3 czerwone papryki 6-8 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman 4-5 łyżek sosu sojowego Kikkoman Less Salt 1 batat 1 cebula ½ cytryny ½ -1 papryczka chili
SzczyptaSmaQSkładniki: ok. 200 g mrożonego fileta z łososia (bez skóry), koniecznie grubego pół bardzo młodej cukinii (15 cm) po strąku żółtej i czerwonej papryki sok i skórka z cytryny, dowolne zioła, słodka papryka, sól i pieprz 2 łyżki oliwy, najlepiej cytrynowej Makaron z sosem cytrynowym: 1/3 opakowania makaronu ryżowego (wstążki) 1 mała marchew 2/3 szklanki mrożonego groszku 4-5 suszonych(...)mieszając, wlewać zimną wodę. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Dodać groszek, obraną, startą na grubych oczkach marchew i suszone pomidory. Gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie Wlać słodką śmietankę, dodać zioła, skórkę z cytryny, sól i pieprz i po zagotowaniu wyłączyć. Połączyć z ciepłym makaronem. Podawać z szaszłykami z łososia
Czerwień i błękitteż powstał dzisiejszy przepis, który w dość zmodyfikowanej wersji pochodzi z książki Ryby Są Super. Ci, którzy lubią łososia będą zachwyceni, gdyż w tym wydaniu ryba tylko zyskuje w smaku. Delikatnie doprawiona kolendrą, znakomicie współgra z lekko pikantnym sosem na bazie papryki, pomidorów i czosnku. Koniecznie podajcie je jak, z pieczonymi ziemniaczkami w marynacie czosnkowo-kuminowej. Składniki na 2 porcje
Fabryka pomysłówMoje carpaccio - pieczone buraki położone na kołderce z rukoli i roszponki z dodatkiem koziego sera, parmezanu, jajka i sosu na bazie dżemu pomarańczowego. Carpaccio przygotowuje się tradycyjnie z surowego mięsa - wołowiny, także cielęciny czy łososia. Doczekaliśmy się czasów kiedy takie danie / przystawka można przyrządzić z wielu innych składników i to nie koniecznie z mięsa. Dziś zaprezentuję(...)świeżego mixu rukola + roszponka (ewentualnie sama rukola) 2 łyżki koziego sera śmietankowego łyżka tartego parmezanu startego na większych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo i starte na małych oczkach sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 6 łyżeczek dżemu pomarańczowego niskosłodzonego sól, świeżo zmielony pieprz do pieczenia: oliwa z oliwek świeżo zmielony pieprz, słodka papryka, majeranek folia aluminiowa Przygotowanie
Zasmakuj Kuchnimarchew - łyżka posiekanego szczypiorku - niepełna szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 40 g przed ugotowaniem, wg tego przepisu ) - kilka kawałków łososia wędzonego na zimno - jajko ugotowane na twardo - odrobina soku z cytryny - łyżka jogurtu i musztardy na sos - nasiona słonecznika (opcjonalnie) Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Ogórek (u mnie ze skórką, ale można obrać jeśli ktoś lubi
Kuchnia Elliepapryczki także usunąłem pestki, strąk posiekałem. Na patelni rozgrzałem masło, zeszkliłem na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodałem szparagi pokrojone na kawałki, łososia i pomidora. Wlałem śmietanę, mieszając, gotowałem 10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Dodałem papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól. Ugotowałem makaron al dente, osączyłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem
R'n'G Kitchenkurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) **** Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) **** Tarta z zapiekanymi warzywami w sosie z kurkumą (Torta salata con crema di curcuma e verdure) **** Makaron fettuccine z kremem z dyni, pieczarkami i orzechami (Fettuccine con crema
La grande e la piccola cuocaKOPERKOWY Kremowy i delikatny, niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Sos ten doskonale nadaje się do jajek na twardo, ziemniaków oraz ryb np. łososia w sezamowej panierce . Serwując go do ryb, można dodać do niego sok z cytryny. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 250g mleka 35g masła, pokrojonego na kawałki kopiasta łyżka mąki pszennej około 1/2 pęczka koperku (bez łodyżek) sól i pieprz biały
Moja Książka Kucharskazapakować łososia próżniowo. Zgodnie z instrukcją w zgrzewarce. Woreczek włożyć do wolnowaru i włączyć odpowiedni program. po zakończeniu programu wyjąć jak najszybciej łososia z woreczka. Podawać z ulubionymi warzywami na przykład szpinakiem i ziemniakami i sosem chrzanowym. Moja opinia: Kiedy już opanujemy zgrzewanie woreczków, a trwa to szybko, pozostaje nam tylko włączyć główne urządzenie, włożyć produkty i czekać wymagany
AZgotuj!