Przepyszna, rybna tarta z dodatkiem koziego serka i papryki. Kruche ciasto, śmietanowo-serowy sos, czy trzeba czegoś więcej? Czasem z takiego minimalistycznego zestawu składników wychodzą smakowite potrawy. Kto chętny? Składniki: 250g mąki pszennej 150g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 300g świeżego łososia 1/2 czerwonej papryki 100g serka koziego 1 jajko 150g śmietany 22% 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki przyprawy
Raj dla PodniebieniaŁosoś z rozmarynem. Składniki: 250g łososia świeżego 2 gałązki rozmarynu świeżego 2 pomidory średnie 1 małe chilli czerwone 1 czerwona cebula mała 2 ząbki czosnku 30 ml wina białego 1 puszka ciecierzycy 1 łyżka oregano 1 łyżka natki pietruszki 1/2 cytryny 2 łyżki oliwy Wykonanie: Z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki(...)przesmażyć posiekane chilli, cebulę i zmiażdżony czosnek, mieszać, aż wszystko zmięknie .Dodać pomidory ,wlać wino i wszystko gotować ,aż sos będzie rozgotowany i gęsty. Następnie dodać opłukaną ciecierzycę, posiekane oregano, pietruszkę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Łososia pokroić na małe prostokąty ,nabić na gałązki rozmarynu i upiec na lekko naoliwionej patelni grillowej. Podawać z ciecierzycą i ósemkami
Kulinarny karnet Christopheraodgrzać. Zobacz także: Szaszłyki hawajskie Dziś polecam coś na lekki obiad. Szaszłyki hawajskie - ze sł... Łosoś w maku z ryżem bazyliowym Łosoś w maku? Słyszałam już o tej propozycji nie jeden raz i... Roladki z indyka w sosie serowym Roladki z indyka w sosie serowym to danie, które przyrządzim... Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym Skrzydełka faszerowane z sosem pieczarkowym
Poezja smakuPoznaniu tak się mówi”) chleba, łyżka pasty z bobu, a zbajerować można pomidorkiem lub marchewką a’la wędzony łosoś. ps. Przechowuj w lodówce, wytrzyma 5 dni spokojnie, aha świetnie komponuje się z makaronem jako sos! Składniki: 500 g ugotowanego i branego bobu pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku łyżeczka soli 30 ml oleju roślinnego (3-4 łyżki) Przygotowanie: Teraz
greenscarfzupełnie nowe, zaskakujące połączenia smakowe. Wśród proponowanych potraw figurują między innymi: matjas z piklami i musem chrzanowym, rillette z łososia, tarteletki z trzema serami, sałatka z rukwi wodnej, rzodkiewki i kiszonego buraka, pieczone bataty z sosem tatarskim, orkiszowe risotto, zupa prowansalska, zupa z zielonej soczewicy, zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany z boczkiem i szałwią, wołowina po burgundzku, oraz kuszące desery
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapewno wypróbuję słodkie wersje twarożka śniadaniowego np. z truskawkami lub jabłkiem i kminkiem, mus ze skiełkowanej kaszy gryczanej, bajgle z łososiem i pomarańczą, sałatkę chlebowa z tuńczykiem, kanapkę z omletem, sałatkę ziemniaczaną z jabłkiem, dynię z sosem chmichurri. Ze śniadań na słodko smakowicie wygląda risotto z frużeliną i kisiel marchewkowo-pomarańczowy. Pyszne poranki. 101 pomysłów na smaczne i zdrowe
Ugotowane pozamiatanefilet rybny. Dodatkowo idealnie odzwierciedla kolor łososia. Stwierdziłam, że to własnie batat posłuży mi jako baza do jego zweganizowania. Wegański pieczony "łosoś" z batata Składniki: 1 duży batat nori 1/4 szkl oleju 1 szkl wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki wędzonej sol, pieprz Przygotowanie: Do naczynia/pojemnika wlać wodę, olej
wegujemywięcej, jak 30 minut (z obieraniem, wyparzaniem i krojeniem). Dodatek krewetek to już „wisienka na torcie”, bo już sam makaron z sosem jest bardzo aromatyczny. Jeśli ktoś nie przepada za krewetkami może zamiast nich użyć, np. wędzonego łososia. Danie można przygotować z użyciem każdego makaronu. Ja miałam resztkę czarnego spaghetti, dlatego połączyłam go ze zwykłym. Danie wyszło niezwykle barwnie
mojewypiekiinietylkopołączeniu z suszonymi grzybami, migdałami, suszonymi owocami, ale jest też karp duszony w kiszonej kapuście :) GRILL - dobrze się zapowiada m.on. łosoś w papilotach z młodą kapustą z kaparami i suszonymi pomidorami, czy dorada po grecku z sosem tzatziki. OWOCE MORZA - są mule, homary, krewetki. Zaintrygował mnie koktajl z homara, ale zostanę raczej przy krewetkach :) Jest w czym wybierać
bistro mamaCydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa Filet z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade Stek z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy Gicz cielęca, piwo Noteckie ciemne, kopytka Ozór cielęcy, smardze, pilaw ryżowy Kasztany
królestwo garówPrzygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych. Było pięknie, słonecznie, niezwykle smacznie i co najważniejsze bardzo inspirująco. Wróciłam z głową pełną pomysłów, które teraz
KUCHARNIASałatka z łososiem. Szybka, elegancka, wyborna. Składniki:1 torebka mix sałat ( rukola, rzymska, lodowa itp.) 180 g łososia wędzonego pokrojonego w kostkę 10 pomidorków koktajlowych maly słoik czarnych oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie sos miodowo - musztardowy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki ze sobą połączyć, doprawić solą, pieprzem, ziołami. Polać sosem tuż przed podaniem
pieprzny smaczeksól, pieprz paski pomidorów suszonych łyżeczka kawioru czerwonego plasterek cytryny lub łyżeczka sosu czosnkowego. 2.Układamy w górę warstwami:. łyżka twarożku zmieszana z bazylią i zielonym ogórkiem plasterki łososia posypane koperkiem cząstki limonki, pieprz młotkowany. 3.Układamy w górę warstwami: Łyżka serka Tartare
Kulinarny karnet Christopherapół pora Wykonanie: Do ostudzonego ryżu dodajemy, pora pokrojonego w piórka i sparzonego. Ogórki pokrojone w kostkę. Cebula w kostkę, łosoś -średnie kawałki. Jajka pokrojone w kostkę.Wszystko łączymy. dodajemy jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy sos ( ketchup, jogurt, majonez) dodajemy do składników- mieszamy. Odstawiamy na 1-2 godz. do lodówki. SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyPyszna sałateczka z łososiem jest zdrowa, świeża i pożywna . Bardzo szybko się ją przygotowuje. Jest idealnym pomysłem na lunch.Składniki: Plasterek surowego lub wędzonego łososia . Jedno
cookpl