łosoś w sosie - 2110 przepisów (strona:89/141)

Palony łosoś z kapustą kiszoną curry Karola Okrasy 163

obtoczenia ryby. Obtaczamy w nich łososia, ale tylko z góry i z dołu, boki zostawiamy bez przypraw. Szalotkę i czosnek drobno siekamy, szklimy na rozgrzanej oliwie i maśle. Dodajemy pastę i proszek curry, smażymy chwilę na małym ogniu dokładnie mieszając. Następnie dodajemy mleczko, śmietankę i imbir. Gotujemy około 5 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Kapustę delikatnie siekamy, dodajemy do sosu

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ze szpinakiem, łososiem i szparagami 169

ostudzić i pokroić w mniejsze kawałki. Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na dużym półmisku. Pomidorki przekroić na pół, łososia rozdrobnić, rozsypać na szpinaku. Na sałatkę pokruszyć fetę, posypać prażonymi ziarnami, oprószyć solą i pieprzem a całość skropić oliwą. Sałatkę można polać sosem winegret

Smakołyki Asi
Sałatka z wędzonym łososiem i fetą. 204

Sałatę płuczemy, osuszamy i rozkładamy na talerze. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i cebulę pokrojoną w pióra. Łososia kroimy na małe kawałki i dodajemy do reszty warzyw. Wszystko posypujemy pokruszoną fetą. Oliwę mieszamy z sokiem  z cytryny i polewamy powstałym sosem całą sałatkę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, Można podawać ją z grzankami. Smacznego

Miksturownik
Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego 96

tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g fileta z pstrąga łososiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki i pół szklanki sosu tatarskiego wiedeńskiego szczypta soli pieprz 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 2 bułki grahamki pół czerwonej cebuli pokrojonej

R'n'G Kitchen
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 180

Zamówienia trafiają na stół naprawdę w dobrym czasie. Moje drugie danie to poliki wołowe w aromatycznym winno-korzennym sosie. Pyszne, rozpływające się w ustach. Niestety, nie przewidziałam dodatku cynamonu, na który jestem uczulona. Opłaciłam więc to szaleństwo kilkugodzinnym katarem. Mąż chwalił łososia z grilla podanego z leniwymi pierożkami, co okazało się ciekawym zestawieniem. Córka zajadała się polędwiczkami wieprzowymi podanymi

Smaki Ewy
Wiosenna sałatka na krakersach 584

muszę ją zrobić. Jest efektowna i bardzo smaczna. Idealna również na świąteczny wielkanocny stół. Rolada szpinakowa z łososiem Chlebek ziołowy do odrywania składniki : na dużą porcję (można proporcje zmniejszyć o połowę)  36 sztuk krakersów 2 puszka szprotek lub sardynek w sosie pomidorowym ( w sumie ok. 400 g )  6 ugotowanych na twardo jajek  200 g żółtego sera

bistro mama
Rybny przekładaniec 139

nutą, w tym przepisie z dorszem i łososiem. Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g płat łososia bez skóry, 400 g płat dorsza bez skóry, 2 limonki, 2 łyżki oleju arachidowego, 2 łyżki sezamu białego i/lub czarnego 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżka jasnego sosu sojowego, pieprz, do podania plastry chili i świeże zioła (u mnie rzeżucha). Przygotowanie

SzczyptaSmaQ
Mini tarty z suszonymi pomidorami i łososiem 271

nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20-25 minut. Po upieczeniu na tarty nakładamy kawałek łososia i posypujemy go odrobiną pokrojonego szczypiorku.  Tarty wychodzą bardzo smaczne kiedy są jeszcze ciepłe. Natomiast znakomicie smakują również na zimno z odrobiną sosu czosnkowego na bazie jogurtu greckiego. :-) Smacznego

kuchnia do kwadratu
Łosoś w papilotach 231

moim domu od wielu lat. Nie musi to być tylko łosoś – sprawdzi się w zasadzie każda inna, świeża ryba. A czemu w papilotach? Papiloty to koperty z papieru do pieczenia. Ryba pieczona w pergaminie częściowo piecze się na parze, a dzięki szczelnemu zamknięciu jednocześnie dusi się w sosie własnym. Każdy gość może dostać swoją porcję i otworzyć sam swoją(...)się ją przygotowuje, a my mamy mniej zmywania bo blacha się nie ubrudzi. Łatwo też przyrządzić ją dla większej ilości osób zwiększając proporcje składników. Wy też tak przygotowujecie rybę? Łosoś w papilotach: 2 filety łososia bez skóry (może być też pstrąg łososiowy, halibut lub dorsz) 2 niepełne łyżki miękkiego masła 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki lub koperku skórka otarta

Poezja smaku
Pikantne roladki z ciasta francuskiego 27204

idealną karnawałową przekąską. Inne pomysły na dania z ciastem francuskim. Bardzo nam smakowały roladki z łososiem. Również tarta z ciasta francuskiego jest pyszna. SKŁADNIKI: 2 arkusze- ciasto francuskie 1 opakowania świeżego szpinaku plastry salami mieszanka meksykańska w puszce (czerwona fasola, groszek, kukurydza, marchewka) sos salsa Winiary PRZYGOTOWANIE: Rozwijamy ciasto francuskie. Smarujemy ciasto sosem salsa. Na sosie układamy plastry salami, świeży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa rybna z dorszem, krewetkami, a i łosoś też się w niej znajdzie 129

kawałki filetu z łososia (opcjonalnie. Ponieważ robiłam też pieczonego łososia, to części, które mi nie pasowały do drugiego dania podrzuciłam do zupy) 2 marchewki 2 korzenie pietruszki 1/2 białej części pora 3 pomidory obrane ze skórki 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona podpieczona nad ogniem 2 łyżki masła 1 łyżka sosu orientalnego słodkiego (obejdzie się i bez niego. Mam, lubię(...)więc pcham gdzie się da). Można też zastąpić sosem sojowym. mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 4 ziela angielskie 4 liście laurowe 2 litry wody Wykonanie: Jeśli dorsz był zamrożony należy go oczywiście rozmrozić i obrać ze skóry. Odciąć głowę oraz ogon. Obowiązkowo z głowy ryby usunąć oczy (mądrzy mówią, że zupa z oczami może wyjść mało smaczna ). Tuszkę

gutfut
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 175

wędliną serowo-ziołowe z delikatnym posmakiem ziół i ostrej papryki. Pasują do nich różne salsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym, powstanie apetyczny kontrast. Świetnie prezentują się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę

Zasmakuj Kuchni
Łosoś pod pierzynką podany z sałatką 149

dodatkowych walorów smakowych dodają prażone ziarna, dym wędzarniczy zaś całość podkreśla olej z pestek dyni. Składniki 150g łososia 1 opakowanie makaronu muszelki ¼ szkl pestek z dyni ¼ szkl ziaren słonecznika ¼ szkl siemienia lnianego ¼ szkl sezamu Rudola Pomidorki koktajlowe Olej z pestek dyni Sos teryiaki Naturalny dym wędzarniczy Sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Makaron z owocami morza 115

wlewamy śmietanę, by zrobił się delikatny, kremowy sos. Chwilę dusimy. Makaron wykładamy na talerz, na makaron gotowy sos z owocami morza. Dekorujemy świeżą bazylią. Podobne przepisy Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów pomidorowa fasolka z bankietówkami Chili con carne Tarta z wędzonym łososiem i cukinią .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z wędzonym łososiem i serem pleśniowym 90

pieprz sok z cytryny Przygotowanie: Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Łososia podzielić na mniejsze płaty. Ser pokroić w plastry. Oliwę połączyć z cytryną (do smaku) i dodać przyprawy. Wymieszać. Składniki połaczyc i skropić przygotowanym sosem.  Smacznego

ChilliJemy
Łosoś pieczony w folii 319

przywarła do pieczonej ryby. Zawijamy w nią naszego łososia, każdy kawałek oddzielnie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Łososia pieczemy ok. 40 minut w dowolnym naczyniu żaroodpornym. Ja często podaję rybę z brokułami tradycyjnie ugotowanymi w osolonej wodzie, do których robię szybki sos koperkowy (jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz), ale możecie do niej przygotować wszystko, na co macie ochotę. Smacznego

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Słatka z fenkułem, łososiem i truskawkami 240

Przepis znalazłam tutajskładniki200 g wędzonego łososia, pokrojonego w paski1 duża bulwa fenkułu, pokrojonego w cieniutkie paski50 g rukoli200 g dojrzałych truskawek, bez szypułek, przekrojone na półsos4 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki białego octu winnego2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej1 łyżeczka płynnego miodusól i pieprz do smakuprzygotowanieWszystkie składniki sałatki wrzucić do miski. Składniki sosu wymieszać, polać sałatę, wymieszać i podawać. Smacznego

Stare Gary
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 187

Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z tortilli z szynką i warzywami 460

już do naszych drzwi! Gotowe placki tortilli wsytarczy posmarować sosem lub majonezem i obłożyć ulubionym farszem, ja proponuję wykorzystać jako farsz do roladek z tortilli gotowaną szynkę, kolorowe papryki, świeżego ogórka, oraz sałatę lodową. A jak macie czas i ochotę to możecie podobne roladki przygotować z naleśników: roladki z wędzonym łososiem naleśniki bez jajek z szynką i sałatą Jak przygotować(...)szynki majonez sałata lodowa czerwona i żółta papryka 1 ogórek szklarniowy Przygotowanie: Placki tortilli smarujemy majonezem w takiej ilości jak lubimy, możemy też je posmarować serkiem kanapkowym, ziołowym lub sosem czosnkowym. Szynkę kroimy w cienkie plastry, ogórka i paprykę w słupki. Na plackach tortilli układamy kolejno: liście sałaty, plasterki szynki, żółtą i czerwoną paprykę, oraz ogórka. Każdy placek tortilli ciasno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania