łosoś w sosie - 2110 przepisów (strona:95/141)

Spring rolls z awokado i krewetkami 161

też do pracy. Zaletą tej potrawy jest dowolność doboru składników nadzienia i sosu. Za „jednym zamachem” można przygotować kilka wersji zmieniając tylko nadzienie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również : Spring rolls z nasionami chia Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka Spring rolls z pieczonym łososiem Spring rolls z awokado i krewetkami dodaję do wydarzenia „Błyskawiczny piątek

mojewypiekiinietylko
Jajko w koszulce i przepis na fajne śniadanie - wersja dla opornych 140

minut. Dla wersji bardzo płynnej wystarczą 3 minuty. Na talerzu układamy kawałki łososia wędzonego, pocięte pomidorki koktajlowe oraz połówkę awokado. Ugotowane jajko delikatnie wyciągamy z woreczka i wkładamy do awokado. Białko nacinamy i pozwalamy żółtku wypłynąć. Jogurt mieszamy z pociętą natką pietruszki i doprawiamy pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy jajko i awokado

Gotowanie i blogowanie
Najlepsze sushi - futomaki z melonem 231

boku pusty. Ryż wyrównujemy (najlepiej lekko uklepać) układamy na środku pasek melona, łososia i pasek sera (lub tofu). Dodajemy wasabi (dzieci wolą bez ;).  Rolkę zwijamy dosyć ciasno, rozpoczynając od boku wypełnionego ryżem, w kierunku boku pustego. Kroimy na plastry około 1,5 - 2 cm. Podajemy z sosem sojowym - my używamy bezglutenowego np. Tamari

głodny alergik
Marmurkowe chińskie jajka 187

makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Marmurkowe jajka chińskie Czas

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane pastą szpinakową 254

makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka faszerowane pastą szpinakową

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś pieczony z warzywami po hiszpańsku 403

stron świata? Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwek. Włoską – pomidorów. Chińską – sosu sojowego. Polską – ziemniaków. Hiszpańską? Papryki! Tutaj, bez tej świeżej czy suszonej – tak słodkiej i wędzonej – jedzenie zwyczajnie nie byłoby takie samo, wiele przy tym tracąc ze swego charakteru. Jeśli macie zatem na podorędziu kawałek łososia, za którego sprawą chcecie odbyć kulinarną podróż na Półwysep Iberyjski, to zamarynujcie

Even Better Food
Pieczony łosoś z makiem 171

koktajlowe oliwa z oliwek 3 łyżki sok z cytryny 4 łyżki Łososia umyj, posól i oprósz pieprzem. Wsyp mak na płaski talerz i obtocz w nim rybę. W rozgrzanym piekarniku  do 200 stopni piecz rybę ok 30 minut. Z rukoli, pomidorków i awokado zrób sałatkę. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy z oliwek

AZgotuj!
Różowe jajka faszerowane 208

będzie pysznie ! Zapraszam też po inne przepisy na jajka: Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Różowe jajka faszerowane

Kulinarne przygody Gatity
Kremowy sos-winegret z mango do mięs i ryb 505

indyka czy ryby: rewelacyjny kremowy sos-winegret z mango. Zamiast zawiesistego ciężkiego sosu na śmietanie czy majonezie, lekki kremowy sosik. Niech nie zmyli nikogo składnik jakim jest mango. Winegret nie jest na słodko. Nadaje się do zimnych mięs typu szynka czy schab, do wędzonego kurczaka lub wędzonego łososia. Nadaje się oczywiście też do schabu na ciepło, do ryby na ciepło

Sztuka gotowania w/g Samiry
Para do Sherry - Wystawa win hiszpańskich 133

galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif lub do hiszpańskich tapas ale i do dań z ryb , małży, homarów, krewetek. Manzanilla za to do grillowanych lub pieczonych ryb a nawet wędzonego łososia. Amontillado dobrze uzupełni lekkie sery, kiełbasę chorizo a nawet szisz kebab. Słodkie

królestwo garów
“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 201

będą kilka godzin kisić się w słoiku i żeby ewentualne sosy były na dnie słoika, tak żeby nie moczyć w nich sałaty czy bardziej delikatnych składników. Jaki obiady chciałabym zabrać ze sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami

Ugotowane pozamiatane
Miód pitny - dwójniak maliniak 182

samym chrupką skorupkę na powierzchni. Miodu pitnego użyłbym także do smażonego łososia - połączyłbym odrobinę miodu z gęstą musztardą Dijon i po usmażeniu jednej strony ryby rozsmarowałbym delikatnie masę po jej powierzchni. Z racji tego, że wyczuwam w tym miodzie akcent wędzonki użyłbym miodu jako dodatkowego składnika do sosu barbecue i ciach do grillowanych potraw jak znalazł. Ale miód

Right Behind The Kitchen
Tarta z pieczonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi 225

wymieszać. Na podpieczony spód do tarty wylać masę jajeczno-śmietanową, ułożyć łososia, połówki pomidorków koktajlowym, a sam wierzch posypać koperkiem. Tartę ponownie wstawić do piekarnika i piec 20-25 minut w 195°C (ciasto musi się zarumienić, a masa - ściąć). Upieczoną tartę podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.  Moja hodowla pomidorków koktajlowym na balkonie

Ugotować
Łosoś w chrupiącej panierce 209

pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce. Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu. Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia. Możemy podać z kluseczkami gryczanymi i pieczonymi buraczkami z sosem chrzanowym. Smacznego

Maminek kulinarny
Sushi - Futomaki (Futo - Maki) 348

sushi - futo maki oraz propozycje ich łączenia. Sushi - Futomaki - Składniki:300 g ryżu do sushi5 arkuszy wodorostów noriZaprawa do ryżu:4 łyżki octu ryżowego2 łyżki cukruszczypta solidodatki:łosoś (ok. 200 g)awokadopaluszki krabowe (jedno opakowanie)sałata lodowakrewetki (ok. 150 g)ogórekSushi - Futomaki - Sposób przygotowania:Ryż dokładnie wypłukujemy w wodzie. Czynność tę należy powtarzać do momentu aż woda(...)imbir  który orzeźwi nasze kubki smakowe i pozwali rozkoszować się każdym kawałkiem sushi z osobna.- wasabi czyli popularny japoński, ostry chrzan- sos sojowy- inne sosy charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej np. sos chili słodki (przepis), ostrygowy, rybnyMoje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję