POMIDORAMI SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z ŁOSOSIEM SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MUSZTARDĄ DIJON SAŁATKA Z BOCZKIEM I TRUSKAWKAMI SAŁATKA Z JEŻYNAMI SAŁATKA Z GRIILLOWANYCH WARZYW Z SEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE
nietylkopasta.plłososiem i kaszą jaglaną , czy dodatkiem jest biała kasza gryczana , czy wersja klasyczna z makrelą i ryżem - zawsze jest pysznie. I zdrowo, czego już chyba nie muszę dodawać 😊. Dziś zapraszam na paprykarz z tuńczyka, z dodatkiem kolorowego ryżu. Koniecznie wypróbujcie przepis. Składniki: (na dużą porcję) 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) 2 cebule
Walijskie PichcenieŚwiąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna
Kulinarne przygody Gatityminut. W tym czasie pokroić łososia w średniej wielkości kostkę i posolić. Posiekać czosnek. Podsmażyć rybę z czosnkiem. Zalać sokiem z cytryny, dodać wodę i śmietanę. Dosypać posiekanego koperku. Rozrobić kopiatą łyżeczkę mąki w zimnej wodzie, wlać na patelnię. Doprawić i wymieszać. Odlać makaron i brokuły. Makaron pozostawić w garnku, dodać brokuły i zalać sosem. Całość bardzo delikatnie wymieszać. Uwaga
Karola gotujeTakie właśnie trio z łososia, przygotowaliśmy podczas warsztatów w restauracji Jung & Lecker , które prowadził Szef kuchni Marcin Śnieżek. Warsztaty odbyły z się z okazji tygodnia/tygodni rieslinga, które odbywały się w całej Polsce. Przygotowaliśmy również: suma afrykańskiego z patelni z blanszowanym szpinakiem ze skórką cytrynową, kaszą perłową z orzeszkami ziemnymi i cytrynową oliwą, polany sosem z palonego masła
królestwo garówTakie właśnie trio z łososia, przygotowaliśmy podczas warsztatów w restauracji Jung & Lecker , które prowadził Szef kuchni Marcin Śnieżek. Warsztaty odbyły z się z okazji tygodnia/tygodni rieslinga, które odbywały się w całej Polsce. Przygotowaliśmy również: suma afrykańskiego z patelni z blanszowanym szpinakiem ze skórką cytrynową, kaszą perłową z orzeszkami ziemnymi i cytrynową oliwą, polany sosem z palonego masła
królestwo garówliściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem, roladki gotowałem na parze 10 minut. Pokroiłem na plastry i podałem razem z sosem paprykowym
R'n'G KitchenRyż po chińsku z łososiem , Ryż z warzywami i schabowym i Smażony ryż z warzywami . Polecam i zachęcam do wykorzystania przepisu , a gdy zostanie nam ryż z innego obiadu- rewelacyjnie możecie wykorzystać go w dzisiejszym obiedzie. Zaczynamy : Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 marchewki 1 czerwona cebula 1 mała puszka groszku 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego
Smaki EdytySpaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!miesiąca Pieczony łosoś – pyszny obiad w 5 minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki z kalafiora – świetna przekąska
Dieta bez mlekafarszu wędzonego łososia, szprotki czy szczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6 jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki) 1 łyżka majonezu (lub śmietany) – opcjonalnie 2 łyżki masła + 2 łyżki oleju bułka tarta sól, świeżo mielony pieprz do podania: jogurt lub sos tatarski, rzeżucha listonic_type='fooddrink
Poezja smakuŚmietankę połączyć z sosem, mieszając połączyć z bulionem z żelatyną oraz warzywami. Podłużną formę wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć gotowane jajka, zalać przygotowaną masą, wstawić do lodówki do stężenia. Moja siedziała w lodówce przez noc. Po wyjęciu z lodówki ułożyć na półmisku i dowolnie udekorować. Zamiast szynki równie dobrze można użyć wędzonego łososia Normal 0 21 false false
W garach u Gosiosolonego i popieprzonego łososia. Skropić lekko sokiem z cytryny. Ciasto naciąć po bokach na grube paski i "zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi. Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego
Jemy Pijemykotleta schabowego, bulwy z sosem i będę szczęśliwy" stwierdził, że są "NAPRAWDĘ smaczne", więc dla fanów rybich posmaków i zapachów powinny być SUUUUPEEER!!!Dosyć pisania, przejdźmy do działania;-) Składniki:około 1/2 kg ugotowanych ziemniaków - najlepsze są te co zostały z dnia wczorajszego, ja tam specjalnie gotuję dzień wcześniej więcej, aby zostało;-) około 300 dkg świeżego łososia 1 duża cebula
Restauracyjka Literackanatto) - serwowane na gotowanym na parze ryżu, sa uważane za podstawowy, wysokobiałkowy składnik japońskiego śniadania. To rustykalne danie charakteryzuje się mocnym zapachem i oślizła struktura. Jest doprawiane sosem sojowym, a także opcjonalnymi dodatkami, jak wiórki ryby bonito (katsuobushi), siekana, zielona cebulka, pikantna musztara ( karashi ), posiekanymi, wytrawnymi wodorostami (kizaminori), oraz innymi przyprawami. Paczkowane natto jest dostępne w lodówkach japońskich i azjatyckich(...)japońska rzodkiew daikon ; grillowana ryba (yakizakana) - ryba (grillowana, lub szybko smażona na patelni) jest popularnym wyborem śniadaniowego białka. Często jest przyprawiana bardzo prosto sola. Ulubionym gatunkiem jest łosoś, ale suszony ostrobok pospolity (horse mackerel - aji) jest też popularny. Generalnie śniadanie może zawiarać jakakolwiek ulubiona rybę; marynowane warzywa (tsukemono) - podstawowa przystawka w japońskiej kuchni, przeznaczona, jako
Lejdi of the housezamówiliśmy: Krem z łososia z żabimi udkami Przepyszna zupa. Chyba po raz pierwszy jadłam zupę rybną. Tak samo pierwszy raz próbowałam obgotowanego żabiego udka. Zaskakujące smaki. Consommé z kaczką i warzywami Bardzo intensywny smak. Aromatyczny bulion, bardzo dobrze przyprawiony. Okazuje się, że makaron czy ziemniaki są zbędne. Szok. Perliczka z kasztanami, purée z dyni i sos lawendowy Sami zobaczcie
Karola gotujeDuszona tykwa jest słodka i chrupiąca, smakuje rewelacyjnie🙂 Składniki: 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3,5 łyżki octu
czarrna od kuchniJakiś czas temu przepis podpatrzyłam w Kulinarnych podróżach. Lubie takie połączenia smakowe. Przyznam szczerze, ze dla mnie smakował troszkę zbyt śmietanowo, następnym razem zastąpię zwykłą śmietanę
Dzieje kuchennej WiewiórySos: musztarda, ocet jabłkowy, ksylitol ŚRODA<CZWARTEK FAZA II Śniadanie 4 plastry filetu z indyka (120 g) posmarowane musztardą na 4 liściach sałaty rzymskiej ogórek kiszony II śniadanie 80 g wędzonej makreli 1 szklanka kiszonej kapusty Obiad Dorsz w porach z pieczarkami lub Pstrąg cytrtnowo-tymiankowy 1 szklanka ugotowanego brokuła Podwieczorek plastry łososia wędzonego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pstrąg czy łosoś. Przygotowując sushi DLA SIEBIE pamiętajcie, ze to WY je będziecie zjadać, więc to WAM musi smakować. I właśnie tym kierujcie się komponując smaki.Kiedy już nałożymy wszystkie składniki, przystępujemy do zwijania. Pomagamy sobie matą, która sprawi, ze rulonik będzie równiutki. Po zrolowaniu ostrym nożem kroimy kawałeczki 2-3 centymetrowe. Sushi podajemy z sosem sojowym. Nalewamy
Codzienna kuchnia niecodzienna