łopatka wieprzowa - 2404 przepisów (strona:88/161)

Mini hamburgery 167

łyżeczki cukru - 7 g drożdży suchych lub 14 g świeżych - 2 łyżki masła (rozpuścić w rondelku) - 1 łyżeczka soli morskiej  dodatkowo - jako do smarowania - sezam - do kotletów wykorzystałam łopatkę wieprzową, która zmieliłam - rukole - szalotkę - płaty kanapkowe z ogórka domowego wyrobu -  paprykę czerwona świeżą - ketchup domowej roboty SPOSÓB WYKONANIA BUŁEK  - do miski wsypuję mąkę, która mieszam ze solą

Basia w kuchni
Sajgonki z mięsem i warzywami 2919

pierwszy raz nie takie złe ale ważne że były pyszne. Teraz na pewno nie będę kupować już gotowców. składniki: 2 marchewki 1 cebula 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 ząbki czosnku 1 mała garść grzybków mun 100 g makaronu ryżowego nitki 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 1 jajko ok 150 g papieru ryżowego

Monia miesza i gotuje
MÓJ SPOSÓB NA PYSZNE KOTLETY 2467

najważniejsze smaczniej. Moja Rodzinka bowiem kotlety uwielbia... :-) W takiej wersji to nawet mnie one smakują, ta panierka ma super smak. Polecam :-) Składniki: - mięso z piersi kurczaka lub z łopatki wieprzowej (lub wedle uznania) - drobno pokrojona cebula (opcjonalnie) - sól i pieprz do smaku - olej kokosowy do smażenia Do panierowania: - bułka tarta ze złocistym lnem mielonym - jajka (u mnie 2) - 1 łyżeczka

Smaczne Zdrowe
Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem 163

Składniki, około 10 sztuk: 300 g drobno zmielonego lub posiekanego mięsa (u mnie łopatka wieprzowa) 1 mała cebula 1 marchewka 1 łyżeczka startego imbiru 1 jajko 2 ząbki czosnku 10 sztuk małego papieru ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka natki pietruszki 1/4 pora 200 g makaronu sojowego lub ryżowego 10 suszonych grzybów mun (gotowane

cooklife
CHŁOPSKI KOCIOŁEK 150

też duzo czasu w kuchni. A czasem sa takie dni ze tego czasu nie ma zbyt wiele :)Tak było dzis i powstało takie oto danie :) Składniki: 40 dag mięsa wieprzowego łopatki 1 puszka pomidorów  w puszce 1 cukinia 2 marchwie 1 czerwona cebula 1,5 szkl bulionu warzywnego 2 garście makaronu  rurki skosne Czanieckie Makarony  ognista mieszanka

Z Majeczką w kuchni
Burgery z miodowym pulled pork 196

godzin marynowania i 8 godzin pieczenia mięsa) ale tak naprawdę wystarczy zagnieść bułki i natrzeć marynatą mięso. Nic łatwiejszego a resztę zrobi za Was piekarnik ;) Do dzieła! 1 kg łopatki wieprzowej marynata: 4 kopiaste łyżki miodu lipowego 1 łyżka sosu z octem balsamicznym 2 łyżki powidła śliwkowego 2 łyżki pikantnego ketchupu 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek

Mienta blog
Orientalne gołąbki z bakłażana z rodzynkami 143

Eggplant stuffed with meat and raisins   Składniki. 1 bakłażan duży 20 dag łopatki wieprzowej 1 jajko 6 morele suszone 6 figi suszone 2 garście rodzynek sułtanek 250 ml bulionu sól  pieprz  imbir świeży 2 łyżki oliwy Wykonanie. Mięso zmielić z 2 morelami, 2 figami i 1 łyżką rodzynek. Dodać jajko ,sól, pieprz i wyrobić masę. Bakłażan pokroić

Kulinarny karnet Christophera
Klops z ogórkiem 141

Składniki: 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej, 1 ząbek czosnku, 1/2 cebuli, 2 ogórki chili Orzech , 1 łyżka masła, 2 łyżki bułki tartej, 1 jajko, przyprawy: sól, pieprz, curry indyjskie, zioła prowansalskie.   Przygotowanie:     Na maśle podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, pokrojonego w kostkę ogórka i cebulkę oraz przyprawy. Mieszamy

Aga w kuchni
Pulpety opiekane z suszoną śliwką w sosie curry 152

Meatballs baked with dried plums in curry sauce Składniki na pulpety: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 1 łyżka  kwaśnej śmietany 18% sól pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka maggi w płynie 1 łyżeczka majeranku roztartego w dłoniach śliwki suszone olej do smażenia Sos curry: 2 cebule

Kulinarny karnet Christophera
Rolada z biedronkami. 173

Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz świeżo zmielony 1 cukinia ½ papryka czerwona Olej do smażenia i posmarowania folii Sposób wykonania : Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito

Kulinarny karnet Christophera
Gołąbki na okrągło z fetą. 158

Składniki: 1 duża młoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek, odrobina maggi 1 opakowanie fety Olej Sposób wykonania: Z kapusty zdjąć pierwsze uszkodzone liście, wyciąć głąb, włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, trochę

Kulinarny karnet Christophera
Jego Wysokość Kabaczek. 178

proste dania codzienne ,a także trudniejsze , bardzo oryginalne ,a nawet wyrafinowane .Zachęcam do zabawy i eksperymentowania z tym wdzięcznym warzywem . Kabaczek Christophera: Składniki: 1 szt. kabaczek 0,25 kg łopatki wieprzowej 0,25 kg szynki wieprzowej 1 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz świeżo zmielony majeranek maggi zioła prowansalskie Wykonanie: Z kabaczka

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety mielone z ziemniaczanymi wiatraczkami. 235

Minced pork. Składniki : 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz świeżo zmielony olej do smażenia ziemniaki małe długie frytura Sposób wykonania : Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito

Kulinarny karnet Christophera
Kotlet mielony z jajkiem a la tatar. 157

Meatloaf with egg. Składniki : 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól pieprz świeżo zmielony majeranek maggi harissa olej do smażenia żółtko Sposób wykonania. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć

Kulinarny karnet Christophera
Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło. 171

Meat roulade with black pudding and feta cheese cold and heat.   Składniki. 1 kg mięso  z łopatki wieprzowej 30 dag kaszanka 10 dag feta grecka 2 jajka 1 bułka namoczona w mleku 3 cebule 1 łyżka śmietana 18% 1 ząbek czosnku olej do smażenia majeranek pieprz przyprawa Kucharek Wykonanie. Mięso zmielić, dodać 2 jajka, bułkę namoczoną w mleku

Kulinarny karnet Christophera