lody - 12901 przepisów (strona:44/861)

Lody czekoladowe 120

takie pyszne. Nigdy nie byłam zwolennikiem tego smaku, ale za to mój trzyletni syn Piotr uwielbia wszystko co czekoladowe. Miałam obawy, czy uda mi się zrobić idealnie kremowe lody bez maszynki, ale jak się okazuje niepotrzebnie. Lody są delikatne i idealnie czekoladowe. Jak dla mnie nie za słodkie, tylko w sam raz. SKŁADNIKI 350 ml mleka(...)cukier waniliowy. Na koniec wlać delikatnie krem czekoladowy i krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Masę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażalki. Po 40 minutach pojemnik wyciągnąć i lody przemieszać. Po 30 minutach czynność powtórzyć. Lody będą gotowe po 4 godzinach.  Uwagi: Jeżeli lody mrozicie dłużej, to przed ich nakładaniem należy

Passions hobbies life
Tajskie lody dla ochłody 126

dbającym o linię, np. hamburgery, frytki czy hot-dogi. Jednak nawet ja znalazłam tam coś dla siebie - mianowicie pyszne lody tajskie 🍦 Food Truck, w którym sprzedawano tajskie lody cieszył się dużą popularnością - pyszne lody to jedno, ale sam proces przygotowywania deseru wart był stania w kolejce. Lody przygotowywane były na oczach klienta(...)wszystko można było bardzo dokładnie zobaczyć. Sam proces wyglądał na stosunkowo prosty, ale, co ważne, widać było, jakie składniki były wykorzystywane do przygotowania deseru. Dzięki temu wiem, że lody były w 100% naturalne - była to mieszanka dwóch wybranych owoców (np. banana i mango) oraz specjalnej śmietanki do lodów tajskich. Wszystko było dokładnie rozdrabniane i mieszane na specjalnej

Z notatnika dietetyka
Lody ciasteczkowo-miodowe (tylko 3 składniki!) 107

miodowe , które możecie przygotować z zaledwie z 3 składników ! I pasują na każdą porę roku! Są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu oraz smakują rewelacyjne. Ich kremowa konsystencja (pamiętajcie, aby lody przed podaniem wyjąć kilka minut wcześniej) wprost rozpływa się w ustach, a posmak ciasteczek i miodu to doskonałe połączenie! To kto się skusi na lodowy deser? Lody ciasteczkowo-miodowe - składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki płynnego miodu (płaskie) (*) 50g kruchych ciasteczek Lody ciasteczkowo-miodowe - przygotowanie: Większość ciasteczek należy pokruszyć jak najdrobniej, a pozostałe na odrobinę większe kawałki.   Śmietankę z miodem ubić na sztywno i następnie delikatnie połączyć z ciastkami. Całość przełożyć do pudełka (**) - wierzch opcjonalnie można posypać dodatkowymi ciasteczkami

Di gotuje
Lody truskawkowo-bananowe z serkiem Capri (bez cukru, tylko 3 składniki) 184

tych sklepowych. Przygotowuję je o każdej prze roku, lecz latem baaardzo często. Zawsze mam jakiś duży pojemnik, który znika ekspresowo. Ostatnio też ze względu na córkę razem robimy różne lody na patykach, gdyż taka wersja podania jest dla niej najdogodniejsza. Zawsze staram się, aby każdy deser Natalii był pełnowartościowy oraz pozbawiony białego cukru (przede wszystkim stawiam na słodzenie(...)owocami). Lody truskawkowo-bananowe z serkiem Capri składają się jedynie z 3 składników i są naprawdę pyszne. Natalia bardzo je polubiła, a ja cieszę się, że ma zdrową alternatywę dla tych ze sklepu. Polecam! (około 5 sztuk) 200g truskawek 85g banana (około 1/2 dużego) (*) 50g serka Capri Truskawki należy umyć i pozbawić szypułek. Wszystkie składniki zblendować na jednolitą

Di gotuje
LODY!!! 176

samochód odjedzie zanim uda się coś kupić. Już dawno nie słyszałam tego niedającego się z niczym innym pomylić "tiruriruriru", ale jest lato i radzić sobie trzeba. Dlatego proponuję lody w wersji bezstresowej. Ze pewnością nie uciekną- będą spokojnie czekały na swoją kolej w zamrażarce. Poza tym są zdrowsze- bez polepszaczy, sama czysta moc owoców i ziół. I jeszcze(...)twardego plastiku, więc loda łatwiej wyjąć. Nie są za duże, więc płyn zamarza bardzo szybko. I kosztowały dychę. Szwedzki dizajn in da hałs! Składniki są nieco mniej ważne, bo zmiksować i wlać do formy możecie co się Wam tylko zamarzy. Jeśli organizm mówi Wam, że koniecznie do szczęścia potrzebne mu lody o smaku ogórkowej, to może

les mirabelles
LODY Z ZIELONYCH SZPARAGÓW I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 187

Okres na lody domowej roboty uważam za rozpoczęty. Mąż od kilku dni prosił mnie abym zrobiła jakieś lody. Jako, że jeszcze mam tydzień urlopu to postanowiłam, że zrobię je w weekend. Poprosiłam męża, żeby kupił szparagi, śmietankę i biała czekoladę. Obiecałam mu, że będzie moc... i była. Sezon na szparagi jest krótki, a ich pojawienie się(...)będzie sok. Jeżeli będzie - są świeże. Jeżeli chcemy przyrządzić coś z białych lub fioletowych szparagów to należy je najpierw obrać (w przeciwieństwie do zielonych).  Zabierałam się za zrobienie lodów ze szparagów. Zawsze jednak stawiałam na klasykę i na nie nie było czasu. Po przygotowaniu muszę stwierdzić, że lody są mega. Z dodatkiem białej czekolady i cukrem

Kuchnia w oparach
Lody bananowo - waniliowe 155

Ciepło dzisiaj było i dlatego lody zrobiłam aby cieszyć się jeszcze ostatnimi dniami lata. Lody robi się błyskawicznie tylko trzeba wcześniej zamrozić banany. Potem tylko będzie potrzebny blender i lody gotowe. Takie lody są na pewno dużo zdrowsze i mają łatwo przyswajany cukier, banany muszą być jednak bardzo dojrzałe. Zamrożone banany(...)mojej zamrażarce zawsze bo jak kupię kilka więcej a dojrzeją szybko to je właśnie zamrażam aby potem były na lody ale nie tylko, do ciasta znakomite, budyniu. Zapraszam zatem do kręcenia lodów bananowo - waniliowych bez maszynki. Lody bananowo - waniliowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lody prawie czekoladowe 278

Lody na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem karobu to spełnienie marzeń dla osób tęskniących za czekoladą i kremowymi lodami. Karob pachnie niebiańsko, jak najprawdziwsze kakao. W smaku zamiast charakterystycznej goryczki poczujemy jednak cudowną słodycz. Przyrządzenie tych lodów zajmie nam dosłownie kilka chwil. puszka pełnotłustego mleka kokosowego (17-19 proc. tłuszczu) 3 czubate łyżki karobu(...)karob oraz cukier. Całość miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Masę przekładamy do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na około 30-40 minut. Gotowe! Jeśli lody zamarzną całkowicie trzeba je na 15 minut przed nakładaniem wyjąć z zamrażalnika, by trochę odtajały

Dieta bez mleka
NAJŁATWIEJSZE KETO LODY KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy, jajek i cukru) 304

otwarty! Mam już kilka sprawdzonych przepisów LCHF na różne warianty pod kątem składników oraz smaków i systematycznie będę dzielić się nimi z Wami. Jako pierwsze banalnie proste w wykonaniu lody kokosowe dla osób, które unikają nabiału, jajek i cukru Częstujcie się i udostępniajcie dalej! Składniki na 8 porcji po 50g: 400 ml śmietanki kokosowej lub stałej części schłodzonego(...)żadnych słodzideł. Wszystko razem zmiksować na puszystą masę. Wstawić na 4 godziny do zamrażalnika. W międzyczasie co 30 minut wyjmować i mieszać lub miksować aby nie zamarzły na kość Lody podawać z ulubionymi dodatkami, które należy wliczyć do makro U mnie na zdjęciu z wiórkami gorzkiej czekolady 81% i truskawkami. — BTW całości bez cukru i dodatków

Ola la LCHF
Lody waniliowo – jeżynowe, niebo w gębie :) 130

jest prawie zamarznięta wlać masę jeżynową i za pomocą dużej łyżki w kilku miejscach wymieszać ciasto. Tak żeby masa biała była na górze, zrobić tzw spiralkę. Nie mieszać całych lodów. Wykonanie bez thermomix, – żółtka z cukrem ubić w garnuszku postawionym nad parującą wodą. Ubijać tak długo, aż masa będzie puszysta i lekko nabierze bladego koloru. Z zdjąć jajka(...)przetrzeć przez sitko. Pestki jeżyn wyrzucić. Masę z jeżyn wymieszać z cukrem pudrem, sokiem z cytryny i masą z jajek. Włożyć do małego pojemnika. Zamrażanie opisałam wyżej. Przed podaniem lody wyjąć 10 minut wcześniej. lekko powinny zmięknąć. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Lody truskawkowe 272

Sama jestem zdziwiona, że dopiero po takim czasie prowadzenia bloga publikuję przepis na lody truskawkowe, które nieprzerwanie od dziecięcych lat są moimi ulubionymi lodami. Sporo się naszukałam aby znaleźć taki przepis, który by mnie zadowolił. Chciałam, aby lody były mocno truskawkowe a jednocześnie kremowe. Świetny przepis znalazłam tutaj ( klik ). Dostosowałam tylko proporcje do własnych(...)instrukcją * gdy nie posiadamy maszyny wlewamy masę do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika pamiętając, aby co jakiś czas przemieszać lody, by nie wytworzyły się w nich kryształki lodu

My simple kitchen
Domowe lody matcha – lody bez maszynki 314

miękko’ śmietany wlewamy słodzone mleko skondensowane, dodajemy pastę z herbaty, całość dokładnie mieszamy trzepaczką balonową (ewentualnie dodajemy jeszcze barwnik spożywczy) i przelewamy do pojemnika. Pojemnik zakrywamy i zmrażamy lody minimum 6 godzin, najlepiej – przez noc. Te lody nie są bardzo słodkie – jeśli macie ochotę na bardziej słodki deser, do jedzenia można je polać syropem klonowym, płynnym(...)miodem lub polewą czekoladową. Jeśli Wasze dzieci nie lubią smaku zielonej herbaty nie dawajcie im tych lodów – gwarantuję, że nie będą im smakowały. Matchę po prostu trzeba lubić. Lody wyjmujemy z zamrażalnika na blat na 10 minut przed podaniem. Inaczej mogą nie współpracować przy próbie zrobienia z nich kulek. SKŁADNIKI 350g śmietany 36% tłuszczu 150g mleka skondensowanego

Karo in the Kitchen
Lody waniliowe. 151

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na pyszne, kremowe lody waniliowe, takie tradycyjne na żółtkach i śmietance. Wyszły świetne, choć nie użyłam maszynki do lodów. Z racji tego, że sezon na upały już tuż, tuż, warto się przygotować i wypróbować przepis już teraz :) To co, macie ochotę? Zapraszam!!! Składniki na lody waniliowe: około 750 ml 1/2 wanilii(...)maszynce lody robią się same, to w przypadku jej braku musimy lody co pół godziny dobrze przemieszać, żeby nie wytrąciły się kryształki lodu. Po około czterogodzinnym mrożeniu, lody są gotowe. Pamiętajcie jednak, że trzeba je wyjąć na 20-30 minut przed podaniem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 246

towarzystwie lodów orzechowo-piwnych z dodatkiem pilsnera czeskiego, podana z koźlakiem. Kruchość ciasta kontrastuje z gładkością lodów, a pieczone jabłka i migdałowy krem z cukrem demerara komponują się z aromatami maślanymi i nutami karmelowymi, orzechowymi i palonymi zawartymi w lodach. Słodycz ciasta i "gładki" (lekko mdły) smak kremu migdałowego proponuję przełamać koźlakiem o pełnym smaku, pozostając(...)wody. Orzechy namoczyć na min. 1 godz w zimnej wodzie, odsączyć, dodać wodę i zmiksować w blenderze kielichowym (ok. 3-5 minut), przechowywać w lodówce. Przygotowanie: Lody piwne Połowę cukru wsypać do rondka, dodać łyżeczkę wody, wymieszać i przygotować karmel. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszysty krem. Śmietanę zagotować razem z mlekiem, piwo podgrzać i odparować alkohol

SzczyptaSmaQ
Lodowa kanapka z jagodami 175

kształty foremek. Składniki: 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko +0,5 szklanki jagód, lody śmietankowe Suche składniki mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki(...)nabrały nieco płynnej konsystencji, posypujemy jagodami, wyrównujemy wierzch łyżką i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut. Warstwa lodów nie powinna być grubsza niż 1,5 cm, inaczej ciężko będzie nam wyciąć kształty foremką. Po 20 minutach wycinamy kształty w lodach (tą samą foremką, której używaliśmy do ciasteczek). Jeśli mamy problemy z wycięciem kształtów można pomóc sobie

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania