wierzch deseru układamy pozostałe masło. Tak przygotowany deser zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180C ( góra dół, termoobieg ok.20 min w 160C) około 30 min. Podajemy z jogurtem, lodami, miodem, czekoladą , śmietaną - czym dusza zapragnie lub zjadamy bez dodatków
Kuchnia Pełna EmocjiPołączenie mięty i czekolady było moją pierwszą smakową miłością. Kiedy byłam dzieckiem, w okolicznym sklepie po dziś dzień nazywanym Delikatesami, sprzedawano lody w małych kostkach. Któregoś razu, w czeluściach sklepowej zamrażarki dojrzałam owe lodowe kostki w wersji miętowej z kawałkami czekolady. Spróbowałam… i nie było już dla mnie ratunku Od tamtego czasu absolutnie ubóstwiam wszelkie słodkości, które łączą
Even Better Foodmożna śmiało do niech wrzucać nawet całe jabłka wlotowi Flip Gate proste czyszczenie dzięki nowej budowie misy z powiększonym otworem wylotowym pulpy można w niej zrobić smoothie, soki i lody ma aż 10 lat gwarancji! UWAGA! Dzięki uprzejmości firmy mam dla Was RABAT 200 ZŁ ZNIŻKI na zakup Wyciskarki Kuvings Evo820 PLUS z książką GRATIS Link do zakupów
Słodkie okruszkiszybciej, niż ktokolwiek ma na to ochotę... :) Wczoraj, 23 listopada, Khodor skończył 14 lat! W chwili ograniczeń socjalnych wiele się zrobić nie dało. Odpadł posiłek w restauracji, ulubione lody , wyjście do kina, czy spotkanie ze znajomymi. Ale, zjedliśmy dobre ciacho, przynieśliśmy pyszną, sąsiedzką pizzę, popiliśmy szampanem, a solenizant ucieszył się z prezentu. Do następnego roku
Lejdi of the houseszybsze. Bogate wyposażenie sprawia, że potrafi sprostać nawet największym kuchennym wyzwaniom. Wyrabia wszystkie rodzaje ciast, (także te ciężkie na pierogi i chleb ), mieli, sieka, szatkuje (np. kapustę) , kruszy lód, kroi w plasterki i w kostkę, przygotowuje makaron z warzyw, ściera jak tarka, ubija pianę, śmietanę i masło, miksuje twarde i miękkie produkty oraz zupy na gładki, jedwabisty krem. Magimix(...)pojemnościach ( 3.6 litra, 2.6 litra oraz 1.2 litra ) pozwalają na przygotowanie zarówno dużych, jak i małych porcji. W największej zagniatam i mieszam ciasta, blenduję zupy, siekam mięso, kruszę lód, ubijam śmietanę lub pianę z białek i kroję lub ścieram duże ilości warzyw do przetworów na zimę. W średniej misie przygotowuję surówki. Najmniejszą wykorzystuję do przyrządzania past, hummusu i siekania
Cztery Fajeryprawda zsiadłe mleko najlepsze robi moja babcia ale daliście radę :) (cena 39 zł) Deser dostałam zapakowany do domu, a był to sernik z białą czekoladą z domowymi lodami owocowymi (jagodowymi), (cena 21 zł) Porcje są dość spore, a cena jest rozsądna. Polot jest restauracją, z kuchnią Polską, która pokazuje, że w Polsce dajemy dobre jedzenie
Niezły Młynekkurczaka. 3. Idąc piotrkowską koniecznie musicie odwiedzić Off Piotrkowska znajdziecie tam, właśnie ATO RAMEN, oraz wiele super street foodowych miejscówek ze świetnym jedzonkiem, lodami, super koktajlami czy dobrym piwkiem. Warto tam zawitać z gronem znajomych, jednak sami tam nie zginiecie i również spędzicie miło czas. 4. Wszystko w jednym miejscu
Niezły Młynekwarstwę truskawek. ciasto pieczemy w temperaturze 160 C przez 10 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 180 C i pieczemy 50-60 minut. Ciasto świetnie smakuje z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi. Ciasta jest dość mało, ale tak ma być. Wysokość po upieczeniu ok 2-3 cm, piekę w tortownicy o średnicy 20 cm. Gdybyście chcieli zobaczyć więcej zdjęć
Niezły Młynekrodzaj bo tu każdy kieruje się swoim gustem. Danie przygotujesz w 45 minut. Z podanych składników otrzymasz 6 porcji obiadowych. Dla mnie najważniejsze jest to, by ryba była bez lodu zatem albo możliwie świeża albo mrożona, ale sprawdzonej jakości. Bardzo często do ryby mrożonej dodawana są substancje które dodatkowo chłoną wodę, jest to oczywiście zwykle oszukiwanie klienta, ponieważ w niemałej(...)ryba filetowania, bez ości. Warto wybrać dobrej jakości rybę, bo to głównie od niej zależy smak potrawy. Składniki na rybę po grecku 800 g ryby świeżej lub mrożonej bez lodu (morszczuk, dorsz, miruna, sandacz, szczupak) 5 marchewek 4 cebule mąka pszenna do obtoczenia sól, pieprz pół słoiczka koncentratu pomidorowego odrobina cukru ziele angielskie liść laurowy olej do smażenia ryby Przepis
Ania gotujetarg. Konsumpcję zaplanowałyśmy w plenerze, pod tym zbuntowanym drzewem. Zabrakło prądu na ogródkowych posiadłościach. Brak prądu przekłada się na brak kawy. Poszłyśmy do cukierni. Na kawę i lody. I nielegalne skubanie tejże szarlotki, spod stolika. Wstyd. Szarlotka jest bardzo lekka, delikatna, waniliowa, jabłuszka nadają jej wilgotności. Najlepsza świeża, w dniu pieczenia. Nie wymaga ani lukru, ani posypywania
Kronika Piekarnikasię wrażenie, że to po prostu kostka doskonałej deserowej czekolady. Dlatego - ważna jest jakość użytych tabliczek czekoladowych oraz dodatek prawdziwego masła. Idealnym, będącym kropką nad i dodatkiem są lody waniliowe. Z nimi ciasto wydaje się lżejsze. Małe oszustwo, choć nie polecam zjedzenia jednorazowo kawałka większego niż 3 / 3 cm. Niedziela. Czas zmieniony na zimowy, a jutro zmienia się
Kronika PiekarnikaMarkizy piernikowo - pistacjowe Skusiłam się kilka dni temu na lody pistacjowo - śmietankowe z granatami. Warstwa kremu pistacjowego gęsta, kremowa, wyrazista, a jaka zielona! Stwierdziłam, że ciekawym byłoby połączenie tych smaków w cieście, chociażby torcie, śmietanowo - pistacjowym. Znalazłam więc recepturę na krem pistacjowy. Kupiłam pistacje, białą czekoladę i zgodnie z przepisem powstał słoiczek kremu. Na pieczenie tortu, zabawę
Kronika Piekarnikasmaku. Bita śmietana wpływa na lekkość struktury. W zasadzie można wziąć łyżeczkę do ręki, masę zamiast w tortownicy ulokować w pucharkach. Lepsza niż śmietankowe lody. Składniki: na tortownicę o średnicy 24 cm Masa serowa: 500 gram tłustego sera wiaderkowego na serniki 250 gram mascarpone 350 gram śmietany kremówki 30 % 1 saszetka śmietanfix
Kronika Piekarnikastaje się świetnym dipem cudowna do pieczonych warzyw do posypywania hummusu i innych past do posypywania zup typu krem do wyjadania metodą „na visolvit” do marynat do wszystkiego a lody waniliowe + Dukkah + olej dyniowy to jest taki kosmos, że musicie spróbować! Co musicie mieć na milion procent? Orzechy laskowe i sezam. Spotkałam wersje, gdzie Dukkah była robiona
ladykitchennagrzanego do 190 stopni piekarnika, grzanie góra–dół. Pieczemy około 20 minut do zrumienienia. STUDZIMY! Jemy samo lub z jogurtem, albo śmietaną kwaśną. Bardzo dobrze smakuje lekko ciepły z lodami waniliowymi lub śmietankowymi. Do owoców możecie dodać cynamon i szczyptę pieprzu. Skórkę z cytryny można zastąpić sokiem z pomarańczy i skórką z pomarańczy. Możecie dodać kawałki czekolady
ladykitchen