się rozpuści. Następnie wlej ciasto i piec przez około 20 min. Zapiekany naleśnik będzie gotowy gdy będzie miał złoto-brązowy kolor i będzie wyrośnięty. Naleśnika możesz podać z owocami, lodami, możesz też dodać owoce 5 min przed końcem pieczenia
Naleśnikinormalności nie był łatwy, coś mu brakowało. Wtedy zjawiła się ona, rudowłosa Stella. Spotkali się w spożywczaku robiąc zakupy przed zbliżającą się zamiecią. Oboje chcieli kupić te same lody, ale okazało się, że jest tylko jedno opakowanie. Wkrótce okazuje się, że przystojny Jax, o którym nie może przestać myśleć jest jej nowym sąsiadem... Nie wiem jak to autorka
kruche babeczkiBANANY SMAŻONE Z MIODEM I CYNAMONEM- przepis tutaj Banany smażone w miodzie z nutą cynamonu to pyszny deser, który wprost rozpływa się w ustach. A jeszcze do tego lody waniliowe to już po prostu raj dla podniebienia. Przepis jest bardzo prosty a wykonanie ekspresowe. Słodki rarytas, któremu nie da się oprzeć ;) MINI BEZA PAVLOVA Z OWOCAMI
Zrób to smacznieproste w przygotowaniu – przy produkcji ciasteczek mogą pomóc Ci dzieci Do środka możesz włożyć ulubioną konfiturę oraz dowolne owoce, np. jabłka, jagody, borówki, truskawki. Inne słodkości: ** Lody z mrożonych bananów ** Rożki francuskie z jabłkami ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Ciasteczka serowe z jabłkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 275 g ciasta francuskiego kilka łyżek wiśniowej konfitury
Kulinarny S.O.S.słodyczy syropu cukrowego. Całość jest prosta i pyszna DRINK DAIQUIRI Przygotowanie : 5 minut Składniki: – 45 ml białego rumu – 25 ml soku z limonki – 15 ml syropu cukrowego – lód Sprzęt: szejker barmański szeroki kieliszek jak do margarity Przygotowanie : Do szejkera barmańskiego włóż 3-4 kostki lodu, dodaj rum, sok z limonki i syrop cukrowy. Zamknij pokrywę i wstrząśnij(...)przygotowanego kieliszka wlej przygotowany koktajl, możesz dorzucić lód ale nie jest to konieczne, dla ozdoby możesz też dodać plastry lub cząstki limonki. Na zdrowie! Artykuł Daiquiri pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plszczypta soli dodana do karmelu sprawiła, że tłumy oszalały na punkcie tego smaku. Przyznam, że choć nie wyjadam sosu karmelowego prosto ze słoika, to i jak czasem kupuję sobie lody o tym smaku, a sos lubię dodać od kawy albo polać nim sernik. Dlatego dzielę się prostym przepisem na domowy sos karmelowy, który można mieć na wyciągnięcie ręki
Obiad gotowyzacząć inwestować w aparat, obiektyw pożyczony od taty spisał się genialnie. Dzisiejszy przepis znowu nie jest żadnym odkryciem, chciałam go jednak mieć u siebie na blogu. Dużo cytrusów, kostek lodu i mięty. Czego chcieć więcej, w tak upalne dni? Składniki: 1 l wody mineralnej 2 łyżki cukru 3 cytryny 1 grejpfrut 1 pomarańcza parę liści mięty kostki lodu Cytrusy bardzo(...)reszty owoców wyciskamy sok do dzbanka. Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody (można też użyć cukru pudru), dolewamy ją do dzbanka. Do całości dorzucamy plasterki cytrusów, kostki lodu, wodę i listki mięty. Artykuł Lemoniada pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovychętnie pochłaniam). Mamy sezon na upały, mamy sezon na rabarbar, to niech będzie. Owoce ugotowały się na śmierć, kompot ładnie doszedł sobie w lodówce, wykończyłam go jedynie paroma kostkami lodu i już. Składniki: 2 l wody 0,5 kg rabarbaru 3 jabłka 1 mała kora cynamonu sok z jednej cytryny 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru (lub więcej) parę(...)kostek lodu Rabarbar kroimy w mniejsze kawałki, jabłka w ćwiartki (pozbywając się gniazd nasiennych), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cynamon i cukry, gotujemy jakieś 20 minut. Kompot schładzamy i dodajemy do niego sok z cytryny, wkładamy do lodówki. Jak macie ochotę, podajcie go z kostkami lodu. Artykuł Kompot z rabarbaru i jabłek pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzaskoczyło. Jest jeszcze chłodnik, ale co do niego jeszcze mam wątpliwości. Wracając jednak do samej lemoniady, wyszła pięknie. Jeżeli macie bardzo słodkiego arbuza, pomińcie dosładzanie. Dodajcie jednak tonę kostek lodu i cytrusów. Składniki: ćwierć średniego dojrzałego arbuza 750 ml wody 3 cytryny 2 limonki 1 łyżka cukru (opcjonalnie) parę liści mięty kostki lodu Miąższ arbuza wydrążamy, wrzucamy(...)przelewamy do dzbanka. Dodajemy do niego soki z cytrusów (z paru można odciąć kilka plasterków i wrzucić je do lemoniady), liście mięty, cukier, dokładnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy kostki lodu. Artykuł Lemoniada arbuzowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywpadło mi w oko. Wzięłam, wypiłam i przepadłam. W tym napoju ważne są proporcje i dobrej jakości espresso. Jeżeli dodacie zwykłą kawę, wyjdzie sikacz. W espresso tonic jest sporo lodu i toniku, który rozcieńcza kawę. Jeżeli chodzi o ilość espresso, wszystko zależy od Waszych upodobań. Jeżeli lubicie konkret – zróbcie z podwójnym, jeżeli macie obawy na początku – zróbcie(...)Próbujcie. I polecam espresso tonic robić w wyższej wąskiej szklance, nie tak jak jest na zdjęciu. Składniki: 30 lub 60 ml espresso 150 ml schłodzonego toniku plaster cytryny kostki lodu (przepis na 1 porcję) Do połowy szklanki wsypujemy kostki lodu. Wlewamy tonik, następnie bardzo powoli małym strumieniem wlewamy kawę. Na koniec dodajemy plaster cytryny. Artykuł Espresso tonic pochodzi z serwisu
KardamonovyMASĄ BUDYNIOWĄ I KAJMAKIEM KAWOSZEK – CIASTO KAWOWE BEZ PIECZENIA CIASTO Z MALINOWĄ ŻELKĄ JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI DUPA PAWIANA – CIASTO Z LODAMI CIEPŁYMI MARGARETKA – CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT – bez pieczenia BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI
Ostra na SłodkoPrzebojem okazały się rodzynki/sułtanki (te są nieco lepsze, bo bez pestek) namoczone w amaretto, albo likierze kokosowym - pomysł Nigelli, z ksiażki Nigella Christmas . Smakują znakomicie z lodami waniliowymi, albo z bitą śmietaną - koniecznie domową, nie tym kupnym nonsensem w areozolu. No i są przeznaczone tylko dla dorosłych... :) I jeszcze bananella - klik . Nadała się idealnie
Lejdi of the housebiesiadowaniem świątecznym. Składniki: szklanka soku z granatu gałązka rozmarynu 100 ml whisky sok z limonki 10 ml syropu cukrowego 50 ml wody gazowanej szklanka lodu Przygotowanie : Do shakera wrzuć kilka kostek lodu. Dodaj sok z granatu, syrop cukrowy, whisky, rozmaryn i sok z limonki. Wstrząsaj wszystko ok 30-40 s. Do 2 szklanek wrzuć lód. Przelej
Niezły Młynekbiesiadowaniem świątecznym. Składniki: szklanka soku z granatu gałązka rozmarynu 100 ml whisky sok z limonki 10 ml syropu cukrowego 50 ml wody gazowanej szklanka lodu Przygotowanie : Do shakera wrzuć kilka kostek lodu. Dodaj sok z granatu, syrop cukrowy, whisky, rozmaryn i sok z limonki. Wstrząsaj wszystko ok 30-40 s. Do 2 szklanek wrzuć lód. Przelej
Niezły Młynekkuchni, ale także stało się źródłem inspiracji kulinarnych. Z początku byłem nieco sceptyczny, dlatego właśnie zacząłem rzucać mu coraz to nowe wyzwania. Z jego pomocą przygotowywałem już sosy, zupy, lody, smoothie i wiele, wiele innych, blendowałem zarówno świeże, jak i mrożone produkty, a on z każdego z tych zadań wychodził obronną ręką. Jest to doprawdy wielozadaniowy sprzęt kuchenny
Blendman