likier - 5379 przepisów (strona:221/359)

DALGONA COFFEE 111

średniej wielkości misce mieszamy kawę z cukrem i gorącą wodą, a następnie ubijamy mikserem lub  rózgą na jedwabiście gładki krem.  Opcjonalnie,  można dodać 1-2 łyżeczki likieru kawowego. Do dwóch szklanek, w równych porcjach wlewamy gorące lub zimne mleko, a następnie łyżką wykładamy ubity krem z kawy. Podajemy od razu

cool and minty
Serek z jogurtów 94

kozim serem Pasta jajeczna z pieczarkami Wiejski chleb bez wyrabiania Tosty z awokado i jajkiem Bajgle z pstrągiem Zobacz też najnowsze przepisy : Serek z jogurtów Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Ramen z grzybami Artykuł Serek z jogurtów pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
TIRAMISU W JAJKACH 103

spód jajek. Oddzielić białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na kremową masę. Dodać mascarpone i utrzeć do połączenia się składników. Dolać likier i wymieszać. Dodawać stopniowo białko i delikatnie mieszać łyżką tylko do połączenia się składników. Masę przełożyć do jajek. Schłodzić w lodówce 3 godziny

Kuchnia w oparach
Koktajl kawowy z truskawką 88

Dzień dobry 💪 dziś przepis na mocniejszą kawę ☕️ z odrobiną % i nutą truskawki 🍓   ⚡️Składniki⚡️  25 ml  wódki  50 ml  Kahlua  50 ml likier truskawkowy   70 ml mleka 3,2% 4 kostki lodu z kawy  ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅ podwoje espresso ostudzić i przelać do pojemnika na lód - zamrozić  ✅ w sakerze  połączyć wszystkie składniki

Niezły Młynek
Bułki bez drożdży 75

też inne przepisy na pieczywo : Prosty chleb razowy na sodzie Wiejski chleb bez wyrabiania Chleb cebulowy Chleb tygrysi Domowe bajgle Różowy chleb Zobacz też najnowsze przepisy: Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Ramen z grzybami Kociołek myśliwski – jak go wybrać? Artykuł Bułki bez drożdży pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Babeczki kawowo – chałwowe 92

jednak domową chałwę . Babeczki wyszły przepyszne, mięciutkie, wilgotne mocno czekoladowe. Oryginalny przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis

moj przepis na
Nasączenie biszkoptu 98

cytryny woda + sok z pomarańczy woda + kompot owocowy woda + kilka kropel olejku woda + wódka + sok z cytryny woda + wódka smakowa wódka smakowa niskoprocentowa (max 20%) np. nalewka wiśniowa, pigwowa, likier kawowy, orzechówka bardzo słaba czarna herbata woda + kawa rozpuszczalna (instant) Staram się aby biszkopty jasne nasączyć w miarę bezbarwnym płynem, unikam herbaty owocowej czy ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje

moj przepis na
Sernik gotowany malinowo-kokosowy 69

cukrem dodać ser, dokładnie wymieszać i zagotować, cały czas mieszając, aby się masa nie przypaliła. Kiedy masę ściągniemy z gazu dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Biszkopt nasączyć likierem malibu.Na biszkopt wykładamy masę malinową, na to kładziemy delicje (wolne przestrzenie pomiędzy ciastkami można wypełnić malinami) i masę serową. Na samą górę wykładamy maliny i zalewamy tortengussem. (tortenguss rozpuszczamy w wodzie

Krylowa Kuchnia
Tort serowy z brzoskwiniami 97

murzynkiem" 1 szk.l cukru pudru 1 budyń śmietankowy 1/2 szkl. mleka 2 jaja Do dekoracji: brzoskwinie  2 galaretki brzoskwiniowe Do nasączenia: połowa syropu z brzoskwiń 100 ml likieru brzoskwiniowego Biszkopt.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem dodając stopniowo pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta

Krylowa Kuchnia
Tort kawowy z wiśniami 77

łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1 żółtko 200 g masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 450 g wiśni mrożonych 1 galaretka wiśniowa 100 ml likieru wiśniowego 1 opakowanie wiśni kandyzowanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt czekoladowy: Oddzielić białka od żółtek. Białka jaj ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec wsypywać po łyżce cukru pudru

niecodziennikpary
Kawa bombardino 73

Będzie czas na poczytanie książki, posłuchanie ulubionej muzyki i odpoczynek w ogrodzie. Musi być także coś na deser. Polecam Wam pyszną kawę bombardino. składniki na jedną porcję : 30 ml likieru bombardino 80 ml kawy (podwójne espresso lub mocna kawa) śmietana kremówka ( dwie łyżki) Nalewamy liker bombardino do szklaneczki, następnie espresso i dodajemy ubitą śmietanę kremówkę. Podajemy od razu. Otrzymujemy bardzo

noteskulinarnyfiga
Tiramisu w słoiczku w lżejszej wersji 109

słodko ! Składniki na 3-5 słoiczków: – 300g podłużnych biszkoptów – 300ml zimnej kawy espresso – 250g mascarpone – 60g erytolu – 3 żółtka – 2 białka – 10ml likieru amaretto (opcjonalnie) – kakao bez cukru Żółtka ubijamy z erytrolem na puszysty, jasny krem (ok. 6-8 minut). Cały czas ubijając, wlewamy cienkim strumieniem amaretto (jeśli używamy), a następnie dodajemy

Be Fit Be Strong
Shot Kurczak w atramencie 1472

Shot Kurczak w atramencie – to pyszny shot i nieco śmiesznej nazwie. Gorąco polecam wypróbować na domowej imprezie. Zasmakuje on zwłaszcza tym, którzy uwielbiają sok grejpfrutowy

Kulinarne Przeboje