likier - 5379 przepisów (strona:216/359)

Marcepan 90

Zapraszam po najprostszy przepis na domowy marcepan . Jest to słodka masa, którą zrobisz tylko z trzech składników. Masa marcepanowa to u mnie migdały, cukier i likier Amaretto.  - tylko 3 składniki - bardzo proste wykonanie - szerokie zastosowanie masy

AniaGotuje.pl
Co kupić na prezent? 8 praktycznych i dobrych pomysłów 119

tylko się kurzy – ale za to portfel czy zestaw do otwierania wina, to się na pewno sprawdzi Własnoręcznie przygotowany A może zaskoczyć bliskich i przygotować prezent własnoręcznie? Domowy likier czy wino przelane do pięknej butelki i zapakowane w urocze drewniane pudełko na pewno zostanie docenione. Przepisy znajdziecie na blogu Jednak… „Sztuka dawania podarunku polega na tym, aby ofiarować

Słodkie okruszki
Przepisy na Boże Narodzenie 85

masła. Ciasto na pierogi – Jak zrobić ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z łososiem i szpinakiem Sałatka jarzynowa Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka jarzynowa z buraczkami. Likier kawowy Baileys homemade Artykuł Przepisy na Boże Narodzenie pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Miasto kwitnących pomarańczy 73

charakterystyczną kopułą z motywem pomarańczy, zlokalizowaną w samym środku targowiska. Tam również możemy kupić pyszny, świeżo wyciskany sok, z jednej z najsłodszych odmian pomarańczy o nazwie Valencia, a także likiery pomarańczowe czy miód tzw. miel de azahar. Kolejne miejskie targowis ko o nazwie Mercado de Colon pełne jest motywów pomarańczy. Dowodem na to jak ważne są te owoce jest Muzeum

Gotuj po hiszpańsku
Kawa gotowana z przyprawami 76

Zaparzoną kawę cedzę przez sitko lub filtr do kawy i słodzę do smaku.  Opcjonalnie możesz do niej dodać odrobinę ulubionego alkoholu,  choćby takiego jak np. domowy likier kawowy Kahlua . Buen provecho! Kawa gotowana z przyprawami

Cztery Fajery
Koktajl kawowy z truskawką 93

Dzień dobry 💪 dziś przepis na mocniejszą kawę ☕️ z odrobiną % i nutą truskawki 🍓   ⚡️Składniki⚡️  25 ml  wódki  50 ml  Kahlua  50 ml likier truskawkowy   70 ml mleka 3,2% 4 kostki lodu z kawy  ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅ podwoje espresso ostudzić i przelać do pojemnika na lód - zamrozić  ✅ w sakerze  połączyć wszystkie składniki

Niezły Młynek
Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi 71

czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucamy do śmietanki i podgrzewamy do momentu aż czekolada się rozpuści,ale nie gotujemy!!! Cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i studzimy,następnie chłodzimy w lodówce przez

Przepisy mojej mamy
Tort biszkoptowy z masą z białej czekolady i dżemem truskawkowym 73

pieczenia Oraz: 600 ml śmietany kremówki 36% słoik dżemu truskawkowego 2 tabliczki białej czekolady (200 g) serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru pół szklanki przegotowanej wody z cytryną lub likierem owocowym Białka oddzielamy od żółtek.Następnie ubijamy białka na sztywną pianę ,stopniowo dodając cukier.Kiedy piana jest ubita dodajemy kolejno żółtka ,cały czas miksując. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy

Przepisy mojej mamy
Ciasteczka kakaowe z mąki owsianej 55

orzechów włoskich - 1 łyżka gorzkiego kakao - 100 gram cukru trzcinowego - 1/4 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 jajo - 1 łyżeczka miodu - 2 łyżki likieru kawowego ( ewentualnie miodu pitnego lub białego wina ) - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 95 gram miękkiego masła Wykonanie: Do miski przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Mieszamy

Kronika Piekarnika
Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 72

mleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego - pozostałego z masy serowej 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 szklanki śmietany kremówki 30 % - pozostałej z masy serowej 1/3 szklanki likieru - Krupnik "Słony karmel" 1 pełna łyżeczka żelatyny Wykonanie: Ciasteczka wkładamy do blendera razem z miękkim masłem i miksujemy do dokładnego połączenia (w zasadzie do zlepienia ). Masę wysypujemy do wyłożonej papierem

Kronika Piekarnika
Tort bezowy Ajerkoniak Maltesers 103

p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Krem ajerkoniakowy 300 ml gęstego likieru Advocat 350 g masła Masło ubijamy mikserem na puch. Cienkim strumieniem bardzo powoli wlewamy ajerkoniak. Masa będzie dość gęsta.    Dodatkowo: 100 g kulek w czekoladzie Maltesers WYKONANIE: blat bezowy

Domowe ciasta
Ciasto kokosowe na biszkopcie 207

Rozpływające się w ustach, mega delikatne ciasto kokosowe na biszkopcie nasączonym aromatycznym likierem Amaretto. To bez wątpienia super proste w przygotowaniu ciasto inspirowane pysznymi pralinkami Raffaello. Biszkopt jest bardzo lekki i niesamowicie puszysty. Masa mleczno – śmietanowa natomiast gęsta i bardzo delikatna. Wszystko idealnie komponuje się w jeden z najlepszych deserów, jakie przygotowaliśmy. Ciasto Raffaello to z pewnością piękny deser

Kuchnia Na Wypasie
Babka na zakwasie 103

Olej kokosowy lub margaryna 60 g Oliwa 20 g Zakwas 190 g Rodzynki 160 g Cukier/erytrytol 50 g Aromat pomarańczowy 1 łyżka Sól 1.5 łyżeczki Wino lub likier do namoczenia rodzynek Wieczór wcześniej nastawiamy na noc rodzynki do namoczenia, czyli zalewamy alkoholem i odstawiamy po przykryciem. Następnego dnia (gdy mamy dojrzały zakwas) mieszamy zakwas z mlekiem, oliwą i cukrem. Kiedy

rabarbarowo
Czarna porzeczka. Na sezon grypowy idealna 74

szczególnie poszukiwany do produkcji kuli, galaretki i dżemu. Może być również spożywany w postaci płynnej, z kremem z czarnej porzeczki używanym do wyrobu kirów lub nektarów, syropów lub likierów. Gotuje się go powoli w małej ilości wody lub soku. Zaleca się dodanie cukru po ugotowaniu, aby zmniejszyć kwaśny smak tych jagód. W stanie świeżym mogą być przechowywane w lodówce

ProstePesto.pl
Naleśniki Miętowy z Jabłkową Nutellą Faceta w Kuchni 81

czekolada ❓ kilka ciekawostek o białej czekoladzie, znalezionych w internecie. Biała czekolada powstaje z kakao, ale nie jest to „czekolada”. Według FDA, aby nazywać się „czekoladą”, produkt musi zawierać likier czekoladowy, który nadaje mu gorzki, intensywny czekoladowy smak i ​​kolor, czekoladom gorzkim i mlecznym. Ponieważ nie zawiera miazgi kakaowej, biała czekolada ma bardzo mało kofeiny w porównaniu do zwykłej czekolady. Biała

RafalCook