wlaniu tak przygotowanej śmietany przez pierwsze kilka minut warto jest też mieszać żurek ręcznym ubijakiem. Szukasz przepisów na dania wielkanocne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Torcik z likierem jajecznym. The post Żurek wielkanocny appeared first on MeCooks Blog
MeCooksciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki nie jest. Pulchny, konkretny w smaku, pachnący orzechami i lekko czekoladowy przez dodatek kakao. Jeśli lubicie ciasta bardziej wilgotne, biszkopt można dodatkowo nasączyć likierem lub lekką herbatą. A do budyniowej masy dodać dowolny aromat, jeśli lubicie. Ja już niczego nie dodaję. Przepadam za takim waniliowym aromatem i kojarzy mi się on z dobrymi, włoskimi
dolcevitainmykitchenkaszą manną. Wypełnij formy ciastem. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 min (w moim piekarniku piecze się 22 min, dlatego po 20 minutach kontroluj). Likier: Wszystkie składniki połącz ze sobą i oblej babeczki. Następnie oprósz je posiekanymi pistacjami. W sklepie D-nuts na kodem: mlynek-6% macie stały rabat na wszystkie produkty. Zaglądajcie
Niezły Młynekkaszą manną. Wypełnij formy ciastem. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 min (w moim piekarniku piecze się 22 min, dlatego po 20 minutach kontroluj). Likier: Wszystkie składniki połącz ze sobą i oblej babeczki. Następnie oprósz je posiekanymi pistacjami. W sklepie D-nuts na kodem: mlynek-6% macie stały rabat na wszystkie produkty. Zaglądajcie
Niezły Młynekmazurków lub jeden duży. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 50g cukru pudru 120g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: kilka łyżek dżemu wiśniowego wiśnie z alkoholu, likieru lub z kompotu 100g białej czekolady 100g czekolady mlecznej lub deserowej *** Przygotowujemy kruche ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy masło pokrojone w kostkę oraz cukier i sól. Mieszamy
Blog z Apetytemrazem przygotowałam ciasto kokosowe od Siostry Anastazji. Nazwa ciasta podaje, że jest to Rafaello migdałowe. Gdybym miała wtrącić swoje trzy grosze nazwałabym je Rafaello adwokatowe Do masy bowiem wykorzystujemy likier jajeczny/adwokat/ajerkoniak i to on przebija się swym smakiem na pierwszy plan (oczywiście na spółkę z kokosem). Smaku migdałowego nadają użyte do masy budyniowej płatki migdałowe. Choć płatki same w sobie
Smaki Na TalerzuBabka czekoladową z likierem kawowym Babka zebra Babka trio Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową Babka cynamonowa z jabłkami Babeczki waniliowe z budyniem Babeczki keksowe Babeczki z morelami Czekoladowe babeczki
Lena Gotujejednak domową chałwę . Babeczki wyszły przepyszne, mięciutkie, wilgotne mocno czekoladowe. Oryginalny przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis
moj przepis namasła, roztopionego i przestudzonego 6 żółtek 45 g świeżych drożdży lub 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier, dodać 3 łyżki mąki (odjąć z 3 szklanek). Dodać pozostałe składniki i wyrobić
moj przepis nazbędnych dodatków. Aby był jeszcze bardziej aksamitny, zamiast części mleka można dodać śmietanę kremówkę (pół na pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu tortu i nie mogłam się opanować przed zjedzeniem na tzw. sucho) Krem Crème Pâtissière dobrze przygotować
moj przepis nacytryny woda + sok z pomarańczy woda + kompot owocowy woda + kilka kropel olejku woda + wódka + sok z cytryny woda + wódka smakowa wódka smakowa niskoprocentowa (max 20%) np. nalewka wiśniowa, pigwowa, likier kawowy, orzechówka bardzo słaba czarna herbata woda + kawa rozpuszczalna (instant) Staram się aby biszkopty jasne nasączyć w miarę bezbarwnym płynem, unikam herbaty owocowej czy ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje
moj przepis najednak domową chałwę . Babeczki wyszły przepyszne, mięciutkie, wilgotne mocno czekoladowe. Oryginalny przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis
moj przepis namasła, roztopionego i przestudzonego 6 żółtek 45 g świeżych drożdży lub 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier, dodać 3 łyżki mąki (odjąć z 3 szklanek). Dodać pozostałe składniki i wyrobić
moj przepis nazbędnych dodatków. Aby był jeszcze bardziej aksamitny, zamiast części mleka można dodać śmietanę kremówkę (pół na pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu tortu i nie mogłam się opanować przed zjedzeniem na tzw. sucho) Krem Crème Pâtissière dobrze przygotować
moj przepis na