likier - 5379 przepisów (strona:204/359)

Świąteczne ciasto czekoladowo – pomarańczowe 116

białka 200g cukru 200g Majonezu Kieleckiego 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1/2 pomarańczy Do nasączenia: 110ml likieru pomarańczowego (alkohol można zastąpić posłodzoną wodą z sokiem z cytryny) 60ml wody Dodatkowo: 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego lub konfitury Krem czekoladowy: 700ml mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru

Mała Cukierenka
Cytrynówka na miodzie - wódka cytrynowa 864

filtrować właśnie przez kilka filtrów na raz, na kilka słoików. Będzie znacznie szybciej. A potem połączyć całość. Wódkę butelkujemy i odstawiamy na tydzień. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na likier na cukierkach Werther’s Original

Marder&Marder Manufacture
Barszcz wigilijny 41

uważaj, aby nie doprowadzić do wrzenia. Barszcz wigilijny możesz podawać natychmiast. Najlepiej smakuje z tradycyjnymi uszkami lub pierogami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Pierogi wigilijne Barszcz wigilijny Uszka z pieczarkami Sernik cytrynowy Wigilijna zupa grzybowa Artykuł Barszcz wigilijny pochodzi

okolicepalnika.pl
Uszka z pieczarkami 61

wszystkimi pierożkami. Gotowe uszka z pieczarkami możesz natychmiast gotować i podawać z barszczem lub zamrozić (przed lub po obgotowaniu). Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Uszka z pieczarkami Sernik cytrynowy Wigilijna zupa grzybowa Pasztet ze śliwką Kapusta z grzybami Artykuł

okolicepalnika.pl
Miodówka świąteczna 73

będzie lepsza. Świetnie smakuje jako dodatek do zimowej herbatki *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ NALEWKA ŚWIĄTECZNA PRZEPIS TUTAJ Świąteczny likier mandarynkowy Przepis tutaj (KLIK) Artykuł Miodówka świąteczna pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kapusta z grzybami 50

smakuje w temperaturze pokojowej. Możesz też wykorzystać ją jako farsz do pasztecików, krokietów lub pierogów. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Sernik wiedeński Likier bożonarodzeniowy Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Kapusta z grzybami Naleśniki na krokiety Krokiety wigilijne Uszka wigilijne Domowa masa makowa Artykuł Kapusta z grzybami pochodzi z serwisu

okolicepalnika.pl
Ciasto cappuccino czekoladowo - orzechowe 67

kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy typu crema) 2 łyżeczki cukru 250ml wrzątku Kawę i cukier wsypałam do kupka. Zalałam gorącą wodą i wymieszałam. Napar odstawiłam do wystygnięcia. Napar można wzmocnić likierem lub wódką jeśli ktoś lubi wypieki z procentami. Do dekoracji: kilka kostek gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietany 30% zmielone orzechy włoskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Złożenie ciasta: W torownicy ułożyłam

Waniliowe Improwizacje
Paszteciki z kapustą 60

przekąski Serek z jogurtów Paszteciki z mięsem Zawijasy z salami Jajka faszerowane szynką i chrzanem Siekany sos wielkanocny Koreczki z szynką Zobacz też nowe przepisy Paszteciki z kapustą Likier kukułkowy Ciasteczka migdałowe Zakwas na barszcz Szynka z pończochy Artykuł Paszteciki z kapustą pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Szynka z pończochy 51

pokrojoną na cienkie plasterki. Zobacz też inne przepisy : Pasztet z jajkiem Schab ze śliwką Szarpana wieprzowina Naleśniki na krokiety Lukier do pierników Jajka po szkocku Zobacz też nowe przepisy : Likier piernikowy Przekąski na andrzejki na 20 sposobów Szynka z pończochy Paszteciki z grzybami (do barszczu) Roladki z szynki ze słonecznikiem Artykuł Szynka z pończochy pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog

okolicepalnika.pl
Ciasto Marysieńka z konfiturą wiśniową 800

cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dag miękkiego masła 82%-nie margaryny!   Poncz: 200 ml zaparzonej niesłodzonej   mocnej czarnej herbaty 50 ml dowolnego alkoholu: rum, wódka, likier cointreau   Dodatkowo: ½ szklanki konfitury wiśniowej   Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 1 czubata łyżeczka żelatyny Dr.Oetker

Wanilia i Kardamon
Hiszpania do zjedzenia - kilka słów o książce a także bonus ... Hiszpańskie Alfajores czyli korzenne ciasteczka. 50

migdałów 13 dag masła 6 dag suszonych fig 10 dag daktyli 5 dag rodzynek 70 ml miodu akacjowego lub innego 30 ml hiszpańskiego czerwonego wermutu ( lub inny likier) pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki mielonego kardamonu 6 rozkruszonych w moździerzu goździków  Dodatkowo; cukier puder do obtoczenia ciastek Przygotowanie; Migdały mielimy na mąkę w blenderze albo używamy gotowej mąki migdałowej

Radość kipiąca uśmiechem.