Jak tylko przygotowuję likier na bazie żółtek, to pojawia się u mnie również babka na białkach, bo zdecydowanie przejadłam się już bezami ;-) Tym razem w wersji świątecznej, pachnąca pomarańczą i korzennymi przyprawami. Ciasto jasne i ciemne nakłada się łyżką na zmianę, a ja nakładałam bardzo chaotycznie, dosłownie raz tu raz tam, i muszę przyznać, że efekt tego chaosu wyszedł całkiem ciekawy. Ciasto wychodzi raczej małe, więc jak macie bardzo dużo białek, to polecam upiec podwójną porcję w dłuższej formie...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...