likier - 5379 przepisów (strona:226/359)

Nalewka z kasztanów ( uszczelnia naczynia krwionośne ). 135

sprawdzonych źródłach. W ten sposób będziemy mieć większą wiedzę i prędzej pomożemy sobie nie szkodząc przy tym.   PAMIĘTAJ ! Nigdy nie siadaj za kierownicę po wypiciu alkoholu ! Nalewka czy likier to też alkohol nie raz jeszcze mocniejszy niż wódka ! Bez względu na rodzaj alkoholu, jaki spożywamy, jest w nim obecna taka sama substancja, czyli C2H5OH. Tutaj możesz sprawdzić ile masz

Przepisy i porady kulinarne
Drink Ekstravaganza 559

Drink Ekstravaganza – pyszny i kolorowy drink na imprezę, który zachwyci nie jedno oko i podniebienie. Wypróbujcie koniecznie na weekendową imprezę, urodziny, imieniny, czy Sylwestra. Jest

Kulinarne Przeboje
Tiramisu – deser, który podnosi na duchu 251

Treviso odbywa się Tiramisu World Cup – plebiscyt o puchar za najlepszy deser wśród kucharzy amatorów. Przepisów na tiramisu jest bardzo dużo. Oprócz klasycznej wersji z savoiardi, mascaporne, jajkami, kawą, likierem istnieją wersję ze śmietanką, bez jajek, z owocami, dla dzieci bez kawy i alkoholu, w kształcie tortu na biszkoptowych blatach.  A już niebawem podzielę się przepisem na niebiańsko pyszne

Obiad gotowy
Landscape - ciekawa propozycja kategorii drinki z wódką 408

Drink Landscape zawdzięcza efekt krajobrazu likierowi Blue Curacao. Zarówno dolną jak i górną warstwę. W przepisie tą pierwszą tworzy dzięki sokowi pomarańczowemu

Koktajle i drinki
Low carb sangria 149

Keyword owoce , poncz , sangria Porcje 6 porcje Czas przygotowania 15 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki 0,75 litra wina czerwonego wytrawnego 1/2 szklanki wódki kokosowej (nie mylić z likierem kokosowym typu Malibu) 0,4 litra napoju probiotycznego (kefiru wodnego) lub kombuchy lub wody 1/4 arbuza 1/2 pomarańczy 1 cytryna Sposób przygotowania Arbuza i pomarańczę pokroić w cząstki i umieścić

Modern Cave Girl
Cosmopolitan - przepis na popularny kobiecy drink 196

Przepis na Cosmopolitan czyli słodko-kwaśny drink, składający się z wódki cytrynowej w połączeniu z likierem Cointreau, soku żurawinowego z sokiem z limonki

Koktajle i drinki
Revolver - przepis na drink o klasycznej kombinacji whisky z angosturą 93

Drink Revolver prosto z dzikiego zachodu, oprócz whisky i Orange Angostury zawiera likier kawowy, np. Kahlua, który dodaje w nim lekkiej słodyczy

Koktajle i drinki
Tropical Bay - kolejny drink warstwowy z ananasem 154

Bazą drinka Tropical Bay jest malibu rum w połączeniu z sokiem pomarańczowym i ananasowym. Za game kolorów ponadto odpowiadają grendayna oraz likier Blue Curacao

Koktajle i drinki
Gin Summer Night - jeden z przepisów kategorii drinki z ginem 133

Przepis na drink Gin Summer Night poza ginem składa się z likieru Cointerau i soku pomarańczowego, dając smak pomarańczy mocno wyczuwalny

Koktajle i drinki
Californication - przepis na drink złożony z wielu alkoholi, mocny i prosty 100

Drink Californication łączy ze sobą takie alkohole jak: wódka, gin, rum, tequila i likier pomarańczowy. Przepis dopełniony sokiem z cytryny i pomarańczowym

Koktajle i drinki
Cytryna i wódka - orzeźwiający shot z likierem cytrynowym 94

Składnikami przepisu tego prostego shota są wódka i likier cytrynowy. Prosty znacząco kwaskowy, orzeźwiający shot

Koktajle i drinki
White Russian w parze z Black Russian - przepis na drinki z wódką po rosyjsku 209

Drinki White Russian oraz Black Russian zawierają wódkę w parze z likierem kawowym Kahlua, a przepis w wersji White dodatkowo dodane mleczko skondensowane

Koktajle i drinki
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 121

Babeczki ułożyć na blasze i piec ok. 25-30 min. w 180 C. Ten przepis powstał na podstawie receptury z książki Jedyne praktyczne przepisy konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, miodów oraz ciast Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Natomiast przepis na kruche ciasto został zaczerpnięty z książki Kuchnia Neli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Złoty tort pomarańczowo-cytrynowy 73

budyniu  zdjąć z ognia i dodać masło. Wszystko dolej wymieszać rózgą i schłodzić w lodówce. Biszkopt przeciąć na trzy blaty. Każdy lekko nasączyć sokiem pomarańczowym wymieszanym z dowolnym likierem cytrusowym (może być włoskie limoncello, cointreau, arancello). Blaty przełożyć kremem pomarańczowym

Gotujemy i jemy