Dziś kolejny pyszny domowy likier do kolekcji, czyli tak zwana krówka. Oczywiście ilość dodanego alkoholu jest uzależniona(...)Waszych preferencji, jeśli lubicie lżejsze napoje, zamiast spirytusu możecie dodać po prostu wódkę. Na blogu znajdziecie również przepis na domowy likier baileys i domowy likier kukukła . Krówka, likier domowy Czas wykonania: 10 minut + 7 dni Składniki: 200 g masy krówkowej z puszki 100 ml spirytusu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego Wykonanie: Kawę
Kulinarne przygody GatityNapoje alkoholowe Likier piernikowy Nalewka na Boże Narodzenie Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy
Kulinarne przygody Gatityakurat likier pięknie dojrzeje. Na blogu są także inne przepisy na pyszne domowe likiery: Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Likier korzenny Grzaniec, czyli grzane wino Eggnog, likier jajeczny Likier piernikowy Czas przygotowania: 10 minut + ok. 7 dni Składniki: 250 ml syropu piernikowego 4-5 łyżek
Kulinarne przygody Gatitygruszkami i pomarańczą Napoje alkoholowe Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukukła Krówka likier domowy
Kulinarne przygody Gatityblogu znajdziecie również inne pyszne domowe napoje alkoholowe: Likier korzenny Nalewka farmaceutów (aptekarska) Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Grzane wino Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 700 ml czerwonego półsłodkiego kilka goździków laska cynamonu 1 gwiazdka anyżu szczypta gałki muszkatołowej 1 pomarańcza Wykonanie: Do garnuszka wlewamy wino
Kulinarne przygody Gatityschowajcie przed domownikami, jeśli chcecie, aby dotrwały do Świąt 😃. Domowe napoje alkoholowe Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Nalewka farmaceutów (aptekarska
Kulinarne przygody Gatitykawy podanej ze spienionym mlekiem. Na blogu znajdziecie również inne smakowite przepisy na domowe alkohole: Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Likier kawowy Czas przygotowania: 15 minut + 7 dni Składniki: 200 ml skondensowanego mleka słodzonego 200 ml wódki 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Kawę rozpuszczamy
Kulinarne przygody GatityKolejny, bardzo popularny likier na cukierkach, tym razem w roli głównej pyszne krówki :) Likier łatwy i szybki do przygotowania, poleca się szczególnie w roli prezentu świątecznego dla osób pełnoletnich. Jeśli zastanawiacie się, który likier lepszy: Kukułka czy krówka, to niestety Wam nie pomogę, bo dla mnie oba są znakomite! Składniki: 500 g krówek 350 ml śmietany kremówki lub mleka
Domowa Cookierenka Agipysznych wiejskich jajek, gęsty i ma kopa. Koniecznie musi być przygotowany na spirytusie. Na blogu znajdziecie również domowy likier baileys , domowy likier kukukła i domowy likier krówkę . Adwokat, domowy likier jajeczny Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 6 żółtek 250 g cukru 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 laska wanilii 250 ml spirytusu Wykonanie: Mleko wlewamy do garnuszka
Kulinarne przygody Gatityczasu a jego smak jest obłędny. Oczywiście pierwszym degustatorem był mój mąż i potwierdza, że wcale nie przesadzam ;) No to co, kto się skusi? Składniki na 750 ml likieru: 600 g krówek 250 ml kremówki 36% 250 ml wódki Przygotowanie: Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie
Ze smakiem i z pasjąZwlekałem z tym chyba z pół roku, albo i dłużej. Madzia chciała taki prosty likier z krówek, taki kobiecy, delikatny. Ona lubi takie cukierkowe likiery. Robiłem z kukułek, z raczków, z wertersów, ice'ów i sam nie wiem co jeszcze. No i męczyła mnie Madzia o te krówki i męczyła. A ze mną jest tak, że jak mówię, że coś(...)minimalnym ogniu. Cały czas mieszamy aż krówki się rozpuszczą. To dość mozolne zajęcie może zająć 20-30 minut. Jak już nam się całość dostatecznie podgrzeje to dodajemy kawę i mieszamy aż się rozpuści. Studzimy i dodajemy spirytus. Mieszamy i butelkujemy. Zostawiamy w lodówce na 1-2 dni żeby się smaki przegryzły. Ten likier daje nam dość dużą dowolność dodatków, można
Marder&Marder ManufactureRozgrzewający podniebienie likier o smaku kawowo-krówkowym z Inką. W sam raz do świątecznej kawki albo na rozgrzanie po długim zimowym spacerze :) Składniki na 1 butelkę ok 0,7 l: 400 g krówek 200-250 ml wódki 100 ml śmietanki 36% 150 ml bardzo mocnej kawy (z kilku pełnych łyżeczek) 3 pełne łyżki kawy Inka (u mnie bezglutenowa) Przygotowanie
Ze smakiem i z pasjąwyciągamy z zamrażarki tuż przed konsumpcją i w ilości do jednorazowego spożycia. Lepiej kroić porcje wielkości „na jeden kęs”. Eksperymentalnie – krówki lodowe można wrzucić zamiast kostek lodu do likieru Baileys . Krówki lodowe, to mój pomysł autorski. Powstał przez przypadek, jak to zwykle bywa. Chciałam kilka krówek mieć „na wczoraj”, więc włożyłam je do zamrażarki, aby szybciej zastygły i… zapomniałam
mojewypiekiinietylkoJeśli likier jest za mocny dodajemy 100ml przegotowanej wody i ponownie umieszczamy w lodówce. Tak przygotowany likier przelewamy do wyparzonych buteleczek i przechowujemy w lodówce. Smacznego! Artykuł Domowy likier – kawowa krówka pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpić tego typu trunki. Na zdrowie! Składniki: 200g cukierków krówek 150ml mleka 2% 200ml słodkiej 30% śmietanki 250ml wódki lub spirytusu (wtedy automatycznie likier będzie mocniejszy- ja wybrałam pierwszą opcję) Sposób przygotowania w Tefal Companion: Krówki wrzucamy do misy z założonym mieszadłem. Dolewamy mleko i ustawiamy czas 10 minut, 95⁰C i obroty 5. Krówki powinny być całkowicie płynne(...)Dolewamy śmietankę i alkohol, ustawiamy czas 5 minut, temp. 60⁰C, obroty 5. Likier przelać do butelki, ostudzić i dopiero zakręcić. Sposób przygotowania tradycyjny: Krówki przekładamy do garnka z grubym dnem, dolewamy mleko i cały czas mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dolewamy śmietankę i alkohol. Mieszamy do połączenia, przelewamy do butelki i zakręcamy dopiero wtedy gdy całkowicie ostygnie
Kuchnia w czekoladzieSprawdź inne wyszukiwania: