lemoniada - 1219 przepisów (strona:62/82)

Lemoniada / Lemonade 159

chłodzenie: ok. 1 godz., ilość porcji: ok. 10 Najpierw dokładnie mieszamy cukier z wodą w naczyniu. Następnie dodajemy sok z cytryny i znowu mieszamy. Na końcu wkładamy lemoniadę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dodajemy plasterki pomarańczy, możemy dodać listków mięty i kostki lodu. Smacznego! ***** First, we thoroughly mix the sugar with water in a vessel. Then

Projekty ze smakiem
Lody jagodowe 242

Lody, lody, lody ... najlepsze kiedy trzeba nam ochłody!  Kiedy temperatura na zewnątrz rośnie jedyne czego się chce to lodów, arbuzów i dużo mocno schłodzonych lemoniad! Mam dla Was dzisiaj pyszne lody jagodowe, mocno jagodowe! Składniki: 300 g jagód, 10-12 łyżek cukru, 200 g + 50 g śmietanki kremówki, 200 g jogurtu typu greckiego, 100 g mascarpone Umyte i oczyszczone

Plate of Joy
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 3 231

mogliśmy skorzystać ze wszystkich uroków tego miejsca - czyt. koszy plażowych, leżaków i innych letnich atrakcji. Bardzo klimatyczne, na luzie i z fajną atmosferą.  Piliśmy tam pyszną lemoniadę, ale prócz napoi Forum Przestrzenie oferuje też jedzenie - śniadania, lunch'e, pizze. W ciągu dnia idealne miejsce na relaks, a wieczorem na spotkania towarzyskie i imprezy. Z tego co zdążyliśmy się dowiedzieć

Plate of Joy
Restauracja Rondel- Sopot 127

desery -łatwo nie było,ale stanęłyśmy na wysokości zadania. Ciasto marchewkowe i deser z mascarpone (bardzo fajny, lekki, chrupiący i owocowy- zdecydowanie nasz faworyt) Polecam również świetną, domową lemoniadę, która towarzyszyła naszej kulinarnej przygodzie od samego początku. Odpowiednio słodka, ale bez przesady- pyszna. Rondel - to fajne, nowe miejsce na kulinarnej mapie Sopotu. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Woda doskonała dla każdego ! 174

słodzących, sztucznych aromatów oraz konserwantów.          Jeśli chcecie urozmaić wodę, warto dodać do niej świeże owoce, miętę oraz sok z cytryny, bądź pomarańcza. Tak przygotowana lemoniada doskonale wygląda oraz smakuje

Fit-amina
lemoniada z cytryną i miętą 119

Zaczyna sie okres letni .polecam lemoniadę swojej roboty Produkty

Ugotujmy Coś
Limoncello – przepis na cytrynowy smak Kampanii 288

Wszakże nie ma nic rozkoszniejszego niż raczyć się tym, co wytworzone w tym samym miejscu, z którego pochodzi najważniejszy składnik. Nie mówimy tu jednak o niegdyś popularnej w Polsce lemoniadzie, a o napoju alkoholowym równym ambrozji. Kieliszek limoncello nie tylko orzeźwia, ale wprawia w nastrój błogiej, południowowłoskiej sjesty. Przepis Obieramy skórkę z co najmniej 10 wyszorowanych, dużych cytryn na każdy

Bon Ton Italia
Rogaliki z rabarbarem - idealne na wycieczkę 229

przez 25 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Co zrobić z syropem z karmelizowania rabarbaru? Nie wylewajcie go, smakuje bowiem wyśmienicie. Rozcieńczony wodą z bąbelkami będzie rewelacyjną lemoniadą na ciepłe dni. Moja - widać na zdjęciu - ma pomarańczowo-żółty kolor, ale jeśli Wasz rabarbar będzie różowy, wyjdzie ładniejsza. Smaku to jej jednak nie odjęło - już dla niej warto takie rogaliki przygotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Akademia na Różanej 125

wódki młody ziemniak. Dostępne są roczniki 2009,2010,2011,2012. Zostaliśmy zapewnieni że każdy rocznik charakteryzuje się indywidualny aromatem i smakiem. Trzeba będzie to sprawdzić. My do picia zamówiliśmy lemoniady: truskawkowo- żurawinową     oraz pomarańczową z imbirem i kardamonem. Obie bardzo smaczne i ładnie podane. Jako czekadełko w Akademii podawany jest chleb pieczony na zamówienie, z żurawiną (bez żurawiny

królestwo garów
Babeczki w Billy's 163

dwiema witrynami, za którymi można znaleźć oprócz babeczek torty, amerykańskie cookies w wielkich szklanych słoikach, tarty, małe serniki i bloki ciasta czyli bars . Podają też kawę, herbatę, soki czy lemoniadę. I choć na miejsce trzeba było trochę poczekać, bo w lokalu są tylko dwa stoliki, całość ma uroczy i bardzo przytulny klimat. Zaraz za witrynami jest świetnie widoczne zaplecze, gdzie

Ciastkozercy
Bez, bezy i jeszcze trochę czekania . . . 199

najlepsze perfumy, ubiera każdy dzień w najpiękniejszą wiosenną kreację.  Jeszcze kilka dni i dołączy do niego rześki i cytrynowy biały bez, a wraz z nim przyjdzie pora na lemoniady, sorbety i przede wszystkim truskawkowe konfitury.... Jeszcze kilka dni poczekam na powrót mojego komputera - mam nadzieję, że po gruntownej hospitalizacji, powróci do mnie w pełni sił! A tymczasem obok bukietu

KUCHARNIA
TU I TAM nr 11. Majowe kwiaty na talerzu. 218

najlepszą pod słońcem konfiturą z truskawek i kwiatów dzikiego bzu. Podobnie nie mogłam się doczekać skosztowania pierwszej łyżeczki tegorocznego syropu z kwiatów czarnego bzu. Lada dzień gotowa będzie bzowa lemoniada. W majowych łąkach i ogrodach cudowne jest to, że można się w nich zatracić, podziwiać, wąchać i ... zjeść! Z każdym dniem mój apetyt na łąkę rośnie. Zapełniam kolejne talerze zupą

KUCHARNIA
Urodzinowe TU I TAM nr 24. Całe w płatach róż i bilans dwulatka;) 198

mamy zatem robić? Jak się buntować? Gotować dalej? Czy może zrobić sobie wakacje? A może tupnąć nóżką i przez całe lato zajadać się tylko lodami, ciastem i lemoniadą?  Ciekawa jestem, jak Wy oceniacie naszego dwulatka. Czy wyrósł i wydoroślał? Czy będą z niego "ludzie"? Dziękuję Amber za dwa lata  niezwykłych podróży z kuchni do kuchni, za smaki, inspiracje

KUCHARNIA
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 146

miodową gorgonzolą, orzechami i lodami z kolorowym pieprzem NIEDZIELA Owsiane smoothie z jeżynami Crumble pomidorowe pod chlebowo-parmezanową kołderką, sałata Danisze z morelami i borówkami oraz pistacjowo-cytrynowym twarożkiem Lemoniada miętowo-jeżynowa Więcej o warsztatach możecie poczytać na stronach Siedliska tu (klik)   i tu (klik) . Fotorelacja z warsztatów zamieszczona jest w tym miejscu - klik . A już teraz z radością

KUCHARNIA
Smak Lata - relacja z warsztatów 182

jabłkowo-ogórkowy Miętowy suflet z zielonego groszku Ratatouille Zupa owocowa z białych brzoskwiń i malin z prosecco SOBOTA Zupa Pappa al pomodoro Orzotto z warzywami Chleb z suszonymi pomidorami Lemoniada brzoskwiniowa Menu „w słoiku” – Chutney z mirabelek NIEDZIELA Chłodnik arbuzowo-pomidorowy z miętą i fetą Tabbouleh kalafiorowe Owocowy kogel-mogel z bazyliowo-limonkowymi lodami Menu „w słoiku” – „Konfitura z pomidorów

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania