Pyszna sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Wystarczą 4 podstawowe składniki by mieć idealny dodatek do obiadu, na grilla czy imprezę. Jest syta, lekko kwaśna, lekko ostra. Idealna. A chrupiący boczek na wisienka na torcie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikniezobowiązujące, dobrej jakości. Do czego: jako aperitif w piękny wiosenny dzień lub na piknik. Idealnie sprawdzi się do lekkich przekąsek, np. do grillowanych krewetek lub do białych ryb z maślano-ziołowym sosem. Śmiało można je również zaserwować do sałatki z grillowanym lub wędzonym kurczakiem. Ode mnie: wino na randkę w upalną letnią noc… by przy jego nienachalnym towarzystwie pogapić się
Kate's KitchenLekka zapiekanka z rybą, koprem włoskim, ziemniakami które zostały z obiadu poprzedniego i groszku mrożonego. Na ten świeży musimy jeszcze poczekać. Sałatka pachnie fenkułem który uwielbiam, za jego anyżowy smak. Tego nie da się opisać to trzeba spróbować. 30 dkg ugotowanych ziemniaków 50 dag filetu z dorsza 1 fenkuł 4 łyżki sera żółtego startego 1 szklanka groszku mrożonego
wesoła kuchniaT e szaszłyki to lekka (no może, pomijając sos, ale to same zdrowe tłuszcze) i smakowita propozycja. W sam raz na lunch do pracy, czy obiad
Food Squaresmażenia – świeża kolendra do posypania – do podania: ryż lub zapiekane ziemniaki, mango chutney Patak’s, sałatka lub gotowane warzywa Przygotowanie: Jeśli kupiłeś/aś cały comber pokrój go w poprzek na małe kotleciki. Za pomocą dłoni lekko spłaszcz mięso, a następnie zamarynuj je w paście Madras Patak’s. Pasta madras to najostrzejszy ze smaków past, jednak
nietylkopasta.plwrzucamy boczek i posiekany czosnek oraz płatki chilli, delikatnie rumienimy. Dokładamy plastry kukurydzy i zwiększamy płomień, żeby kukurydza się lekko zrumieniła. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pietruszką. Można podać z ryżem, kuskusem, odsmażanymi ziemniakami, chlebem czy zwykłym ogórkiem kiszonym lub sałatką z zielonych pomidorów. Gotowe – kukurydza z boczkiem poleca się na jesienny obiad. Post Kukurydza z boczkiem pojawił się poraz
ladykitchenPyszny i kolorowy pomysł na lekką kolację lub dodatek do dania głównego. Połączenie grillowanego kurczaka, chrupiącej sałaty i warzyw, całość polana ulubionym sosem sałatkowym :) Tak przygotowaną sałatkę można również zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy. Smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu, jednym słowem zdrowie na talerzu :) Składniki: * pół główki sałaty lodowej * 7-8 pomidorków koktajlowych * pół
Zrób to smaczniePyszna, zdrowa i sycąca. Będzie doskonałą propozycją na lekki obiad lub kolację. Świetnie smakuje z kieliszkiem dobrego wina. Moja siostra była zachwycona jej smakiem. 1 woreczek
Smakołyki AsiDziś dodatkiem do obiadu jest surówka z marchewki. Delikatna z dodatkiem lekko twardych i nieco słodkich jabłek, taka jaką lubimy. Podaję ją najczęściej do dań z
Zasmakuj KuchniSałatka, która zachęca do spróbowania - kolorowa, lekka i bardzo smaczna w smaku. Zachwyca swą prostotą jak i wyglądem. Przygotowałam ją w ringach, dzięki którym uzyskałam różnokolorowe
Ugotowaćposypania Zacznij od przygotowania cukinii według przepisu w linku. Możesz przyrządzić dużą porcję cukinii i resztę wykorzystać do salatki lub dodatkowej pizzy. Rozpuść drożdże w mleku podgrzanym do temperatury pokojowej. Dodaj mąkę, sól i zagnieć ciasto. Ciasto powinno być lekko lepkie ale swobodnie odchodzić od ścianek naczynia. Zacznij od mniejszej ilości mleka i stopniowo dolewaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przykryj
codojedzeniaTaka banalna i prosta. Taka którą zajadałam się ostatnich kilka dni. Świeża, lekka i wprost idealna na upalne dni. Mój ulubiony posiłek. Pieczona pierś kurczaka w
Mango Papajajuż niestety trochę przerośniętej. Sałatę jemy cały czas ale jest jej tyle, że na pewno nie przejemy jej w sałatkach. Postanowiłam ją więc udusić (traci wtedy objętość, ha!) i zrobić z niej zupę. Sama zupa z sałatą jest trochę zbyt lekka i dietetyczna jak dla mnie więc zatopiłam w niej klopsiki z indyka. Całość nadal jest lekka i letnia
Cooking for Emilyposypałam koperkiem. Opinia: Ser koryciński jest lekko wilgotny i kremowy. Smakując ser czułam jego łagodność,jest lekko kwaskowaty. Leżakując zmienia barwę na żółtą,robi się twardszy,bardziej słony i wyrazistość jest większa.Ser możemy dodać do mięsa sałatek czy zapiekanek, nawet jajecznic jest z nim dobra. Ser koryciński możemy kupić wielu smakach. Oferta smakowa: ser koryciński
Różowa kuchniaSałatka z gruszką i serem pleśniowym Składniki: mix sałat 1,5-2 gruszki garść orzechów laskowych 80 g sera lazur Sałatę lekko opłukujemy i suszymy. Układamy na talerzu lub w głębokiej misce. Gruszkę obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki . Orzechy prażymy na suchej patelni. Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę. Na sałacie układamy pokrojone gruszki , kostki sera
Aromatyczne Podróże