lekkie sałatki - 8815 przepisów (strona:184/588)

Marynowana cebula 127

pomysły na warzywa. Marynowana cebula z dodatkiem gwiazdek anyżu i ziarenek gorczycy jest gotowa do jedzenia po nocy spędzonej w lodówce. Jest chrupiąca, lekko słodkawa z aromatem korzennych przypraw. Możemy ją wykorzystać do przygotowania kanapek, sałatek, czy wszystkiego tego co Wam podpowie Wasz kulinarna wyobraźnia! Pycha! Marynowana cebula Czas przygotowania: 15 minut+ czas marynowania Składniki: 2 duże czerwone cebule

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ze szpinakiem i mozzarellą 118

przełożyć liście szpinaku oraz buraka. Dołożyć pokrojonego w kostkę pomidora i arbuza oraz pokrojone truskawki. Na wierzch sałatki ułożyć porwaną lub pokrojoną mozzarellę. Sałatkę polać gotowym dressingiem włoskim beztłuszczowym marki Folwark. Lub przygotować swoją wersję lekkiego dressingu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 196

śledziem niestety jestem rozczarowana; jest wymoczony, niesłony i bez wyrazu, pierogi z twarogiem, ziemniakami i lubczykiem (25 zł) - pierogi smaczne, ciasto miękkie, farsz lekko pikantny, niepotrzebnie tylko zostały wykąpane w ogromnej ilości tłuszczu na talerzu, sałatka z krewetkami, jajkami i młodym szpinakiem (34 zł) - sałatka wygląda ładnie, lecz jest zupełnie bez wyrazu i smaku, nie licząc bardzo ostrej czerwonej cebuli

Kulinarne przygody Gatity
sałatka ze szpinakiem i granatem 219

Dzisiaj propozycja na szybką sałatkę, którą możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły w formie lunchboxa:) Nic tylko kosztować i smakować !   Składniki /1 porcja

I LOVE LIFE
Poniedziałek albo cały tydzień w lekkim tonie 154

lunchboxach, posypujemy pokrojonym w kostkę pomidorem oraz papryką pokrojoną w paski, całość posypujemy kukurydzą. Tuńczyka odsączamy z zalewy i układamy na sałatce. Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem. Artykuł Poniedziałek albo cały tydzień w lekkim tonie pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem... 149

zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu przed podaniem posypać posiekanym koperkiem - papryki kolorowe lubimy bardzo i to w różnych daniach, od sałatek po faszerowane, papryka z szybkowara jest krucha, miękka, aromatyczna, doskonała na lekki obiad czy na kolację........SMACZNEGO!!! #myambition - zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEN w sklepie Dajar "zobacz TUTAJ" - (rabat obowiązuje

W Mojej Kuchni Lubię
SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW 218

Dzień dobry ! Gdy w lodówce zostały Wam ziemniaki z wczorajszego obiadu lub brakuje wam pomysłu na lekki obiad w gorący dzień to proponuję zrobić szybką, prostą i smaczną sałatkę z młodych ziemniaków i jajek polanej sosem jogurtowo-koperkowym :) SKŁADNIKI (na 2 porcje) Kilka młodych ugotowanych ziemniaków 3 jajka na twardo puszka groszku  3 rzodkiewki  sałata lodowa ogórek zielony

Marcepanowa kuchnia
Surówka z kiszonej kapusty kiszonej z warzywami 149

czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki  ok. 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki oleju lub oliwy posiekana natka pietruszki kminek, łyżeczka ziół do sałatek sól, cukier i pieprz do smaku Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Papryki pokroić w kostkę. Jabłko obrać zetrzeć na grubej tarce. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszać

Czerwień i błękit
Cukiniowe mielone 165

pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować!  Składniki : na ok. 6 kotlecików duża, ugotowana pierś z kurczaka  1/2 cukinii 1 jajko 1 łyżka kremowego serka typu Almette

Kuchnia Ellie
SAŁATKA Z BOBEM, TUŃCZYKIEM I MAKARONEM 136

Składniki ok 150 g dowolnego makaronu (u nas gemelli) ok 200-300 g bobu 3-4 pomidory (lub odpowiednia ilość pomidorków koktajlowych) 4 jaja 1 (lub

OliveandThyme
Sałatka z jajkiem i awokado 129

Świeża, chrupiąca sałata, lekko pikantne kiełki rzodkiewki, jajko i awokado połączone wyrazistym winegretem. Pyszny, lekki i zdrowy posiłek!   SKŁADNIKI: (na dwie porcje) mieszanka sałaty kiełki

Pyry na Gaz
Sałatka Leśna Polana 548

folią spożywczą. Na dnie układać warstwy sałatki: pieczarki główkami do dołu, a nóżkami do góry (jak odwrócimy sałatkę i położymy na talerzu pieczarki będą bardzo ładnie wyglądać) szczypiorek posypać obficie po pieczarkach marchewkę pokrojoną w kostkę posypać po szczypiorku i pieczarkach, lekko docisnąć wszystko posypać solą i pieprzem i pokryć cienką warstwą majonezu wyłożyć kurczaka następnie pokrojone ogórki  papryka(...)kukurydza, wszystko lekko docisnąć posmarować cienko majonezem posypać ugotowanymi i pokrojonymi jajkami na jajka wyłożyć ziemniaki posypać solą i pieprzem ostatnia warstwa to majonez Tak przygotowaną sałatkę umieścić na całą noc w lodówce. Następnego dnia wyjąć płaski talerz , większy niż tortownica, położyć na wierzchu tortownicy, szybko odwrócić tortownicę do góry dnem, zdjąć obręcz i folię z wierzchu. Sałatkę udekorować kukurydzą

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bigos z kapusty pekińskiej 136

ostryg lub jako składnik zup. Bardzo dobrze smakuje smażona z woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska

mojewypiekiinietylko
Kimchi ogórkowe z imbirem 176

ogórki można wykorzystać na wiele sposobów. Obok ogórków kiszonych można również przyrządzić sałatkę z ogórków jak np. szybkie kimchi ogórkowe. Kimchi to koreańska sałatka, którą często dodaję do domowych hamburgerów czy wypaśnych kanapek z mięsem. Lekko kwaśno słodki smak świetnie się komponuje z mięsem. Kimchi ogórkowe jest już gotowe w godzinę, a jeśli lubicie ostrzejsze kimchi to proponuję marynować kimchi

codojedzenia
Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym 179

Kolorowa sałata, soczewica gotowana na parze, lekka cukinia i prażone pestki dyni - to składniki tej smacznej i pożywnej sałatki. Do tego ostry sos klonowy, który nadaje jej charakteru. To idealne danie na upalne, letnie dni.  Składniki 1 opakowanie mixu sałat 1 puszka soczewicy na parze Bonduelle 1 czerwona cebula 1 cukinia 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki pestek dyni

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania