znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniProste lekkie letnie danie. Makaron można zjeść na ciepło lub też na zimno jako sałatkę. Jeśli ktoś lubi oliwki można też dodać. U mnie i wersja bez oliwek i wersja z oliwkami dla mężusia. składniki: 400 g makaronu, u mnie kolorowe rurki 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 2 garście listków roszponki 300 g pomidorków koktajlowych 150 g czarnych
Monia miesza i gotujemuszlę posypujemy warstwą bułki tartej. Naczynie z mulami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut – masło powinno zacząć lekko wrzeć, a bułka lekko się zarumienić. Małże zapiekane gotowe :) Podawać posypane odrobiną natki pietruszki. Podobne przepisy Sałatka z krewetek Przegrzebki z pomidorową salsą Risotto z krewetkami Makaron z owocami morza .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important
Pociąg Do Kuchniktóre zestawione razem tworzą smaki idealne. Jednym z takich połączeń jest dla mnie trio figi (owoc :), serek kozi i miód. A jak jeszcze lekko zaostrzyć smak rukolą i octem balsamicznym - to już jest w pełni harmonijna sałatka. Taką sałatkę można podawać jako samodzielny posiłek, dodatek do dania lub przystawkę zmieniając jedynie ilość w zależności od potrzeb. No to jeszcze króciutko
Pełny talerzsamymi słodkościami człowiek żyje ;) I ja też od czasu do czasu lubię zamienić ukochane kruche ciasteczka na pyszną sałatkę . Dziś mam dla Was przepis na jedną ze swoich ulubionych – zdrowa , smaczna, lekka. Śmiało mogą pozwolić sobie na nią osoby będące na diecie. Jest świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację. Sprawdzi się również jako dodatek
Ostra na Słodkopoczekaj z podaniem kilka minut. Żeby nie wystygła proponuje ją przykryć. Podawaj w towarzystwie np. Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej i sałatki z zielonego ogórka . * U mnie po 50 minutach ziemniaki i seler były lekko twardawe. Dlatego przykryłam je i dopiekałam przez kilka kolejnych minut, aż zmiękły. Dopiero wtedy posypałam serem i po 15 minutach wyciągnęłam z pieca
Moja DelicjaPyszna, prosta, szybka i bogata w składniki odżywcze sałatka. Nam bardzo posmakowała i będzie często gościła na naszym stole. Idealna na lekkie śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Serdecznie polecam;) Składniki: 180 gramów miksu sałat (frisee, escarola, radicchio, roszponka, sałata rzymska) pół kostki sera typu feta pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży pomidor
Krakowskie smaki Aniżyciu widziałam z bliska pole szparagowe ! I nawet weszłam w szkodę :) Zbierałam brokuły łodygowe, w sezonie zrobiłam z niego sałatkę z mozzarellą . Młode łodyżki można jeść na surowo, a liście doskonale smakują lekko zblanszowane. . Jarmużowe pole Tak prezentował się fioletowy jarmuż... A tak z bliska wygląda uprawa karczochów. Karczochy zawsze widziałam
Kulinarne przygody Gatitymnie swoim kolorem. Smakuje jak ten zwykły, biały, ale dania z takim kolorowym warzywem wyglądają intrygująco. Po Surówce z pomidorami i mozarellą oraz Sałatce z filetowym kalafiorem dzisiaj czas na fioletową zupę. Kremowa, z nutą jabłka, lekką ostrością - bardzo dobra ! Wiem, że niektórzy nie lubią takich kolorów na talerzu, ale to już kwestia gustu. Nam zupa bardzo smakowała i moim
Smaczna Pyzasię też młodziutka botwinka. Sałatka może być sycącą propozycją na drugie śniadanie. Ja zjadłam ją z młodymi ziemniaczkami na obiad :) Ostatnio, zamiast mieszać sałatki w misce, lubię układać je sobie na talerzu - wyglądają dzięki temu bardziej lekko i świeżo. Oczywiście tylko w sytuacjach, gdy przygotowuję jedną do trzech porcji, bo w większych ilościach trochę byłoby to zabawne ;) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówosobiście bardzo lubię zielone szparagi, gdyż nie trzeba ich obierać, nie wymagają długiej obróbki, można je też jeść na surowo, doskonale pasują do sałatek. Szparagi z sosem holenderskim są również wyśmienite w smaku, sos holenderski jest lekki jak piórko mimo, że wyglądem przypomina ciężki majonez, przygotowuje się go na bazie żółtek, masła, a doprawia solą, białym pieprzem i wytrawnym winem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsłodko ( click ), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka ( click ), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc nie muszę dostarczać organizmowi zbyt wiele kalorii, tylko tyle żeby “wytrzymać” do obiadu tj. do13.00-tej. Około 13.00 szybki obiad
Mia Cucina Sofietasałatka w moim rodzinnym domu i na wszelkich domowych imprezach jest sałatka ryżowa. Ja nazywam ją cytrusową:) Przygotowuje się ją znacznie szybciej niż sałatkę jarzynową, ale i smak ma zupełnie inny. Dzięki cytrusom i rodzynkom ma lekko słodki smak, bardzo ją lubię;) Składniki: 200g ryżu, 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka, puszka ananasów, puszka brzoskwiń, pomarańcza, puszka kukurydzy, sól, pieprz
Z miłości do słodkościbrzmi pysznie i wiosennie ? Do tego jeszcze pyszny, zielony sos i mamy zdrowe danie. Do tego ładne i cieszące oko. Taką sałatkę można podać na lunch, kolację czy nawet na śniadanie. Jest pyszna i lekka. Spróbuj koniecznie ! Zobacz także przepis na Wiosenną zupę szparagową ze stokrotkami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaInstytut Wina 750 g oczyszczonego rostbefu, marynata do mięsa : kilka gałązek rozmarynu, 1,5 główki młodego czosnku, pieprz młotkowany (może być grubo mielony) sól wędzona, 3 łyżki miodu, sałatka z buraków : 5 – 6 ugotowanych młodych buraków, 3 okrągłe szalotki, 6 truskawek, 500 ml soku jabłkowego, 150 ml octu jabłkowego, 2 liście laurowe, kawałek cynamonowej kory, bazyliowy majonez : 1 jajko(...)odpoczęło. Następnie pokroić w cienkie plastry. Mięso powinno być krwiste, lub lekko krwiste. Grzanki : Chleb pokroić w cienkie kromki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 – 200 stopni na około 15 -20 minut, aż będą rumiane. Sałatka z buraków : Buraki i szalotki pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do miski
królestwo garów