trochę podpiekła białka z jajek ubijmy na sztywną pianę z 3 rozkruszonymi tabletkami STEWII następnie dodajemy do białek roztrzepane żółtka i delikatnie mieszamy na lekko podpieczone ciasto otrębowe wykładamy starte jabłka na jabłka wykładamy pianę z jajek ponownie wstawiamy do piekarnika o temperaturze 190 stopni na 20-30 minut (sprawdzamy czy góra się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćobrotach z śmietanfixami. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany dodaję rozdrobioną czekoladę i mieszam ręcznie. Śmietanowy krem układam na truskawkach kształtując kopiec. Krem obkładam rozdrobnionym ciastem i lekko dociskam. Schładzam w lodówce na ok 1 godziny
Delicious Titbitszrobiłam to mechanicznie hakiem robota). Po wyrobieniu ciasto zostawiamy e jw misie robota, przykrywamy i zostawiamy na 1 godz., potem już ciasta nie zagniatamy tylko cienko rozwałkowujemy, lekko zawijamy brzegi ciasta. Ciasto obsypujemy pokruszonym serem lazur, obkładamy zielonymi szparagami i słupkami papryki.. Pizzę pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach. Wyjmujemy, kroimy i zajadamy ze smakiem. Czyż nie jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięletnie rozpuszczone masło. Mikserem za pomocą końcówki do ciast drożdżowych(hak) wyrobić gładkie ciasto. Misę przykryć bawełnianą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto przełożyć na lekko oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach około 60*30 cm. Na cieście równomiernie rozsmarować twaróg. Ciasto z dłuższej strony złożyć ponad połowę i przykryć resztą
Ala piecze i gotujeLekkie, sezonowe ciasto ze świeżymi gruszkami idealne do porannej kawy lub jako późniejsza przekąska. Połączenie mąki kasztanowej i migdałowej dodaje daniu charakterystycznego posmaku i sprawia, że staje się zdrowszą wersją klasycznych pszennych ciast. Także brak cukru przemawia na jego korzyść, a niewielki dodatek syropu klonowego i cynamonu oraz unoszący się w pomieszczeniu zapach powoduje, ze ciasto znika w mgnieniu
Milion Smakówmaszynkę, dodać tyle gorącej wody/bulionu żeby farsz nie był suchy, doprawić do smaku. 4. Do zmielonych ziemniaków wbić jajka, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrobić gładkie ciasto. 5. Stolnicę podsypać lekko mąką, wyłożyć część ciasta. Rwać kawałki, spłaszczać na dłoni, nakładać 1-2 łyżeczki farszu (w zależności od ich wielkości), zlepiać dokładnie kulki a następnie rozwałkować w dłoniach formując
Kto ugości moich gości?łyżki lub widelca połączyć wszystkie składniki. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do temp. 180 st.C. -Łyżką do lodów kłaść w odstępach kulki ciasta i lekko je spłaszczyć. -Na środku każdego ciastka wgnieść połówkę , lub plaster truskawki . -Blachę wstawić do piekarnia i piec ok.20-25 minut. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenna i pozostawić
Zakamarki mojej kuchniSernik przygotowałam na przyjęcie urodzinowe młodszego syna, które odbyło się w ubiegłą niedzielę. Ciasto jest lekkie w smaku, ekspresowe w wykonaniu a czerwień truskawek kontrastuje z bielą masy serowej. Osiągnęłam niezamierzony efekt kolorystyczny w dniu wyborów prezydenckich :) Składniki: 300 g ciastek owsianych 100 g stopionego masła 800 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (użyłam Piątnicy
Czerwień i błękitprzełóż do wyłożonej papierem (dno), wysmarowanej masłem i wysypanej mąką tortownicy (boki) i piecz ok. 30-40 minut (aż do suchego patyczka). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Zostaw ciasto w lekko otwartym piekarniku aż do wystudzenia. Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytprzełóż do wyłożonej papierem (dno), wysmarowanej masłem i wysypanej mąką tortownicy (boki) i piecz ok. 30-40 minut (aż do suchego patyczka). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Zostaw ciasto w lekko otwartym piekarniku aż do wystudzenia. Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Co do kremów: Pierwszy to prażynka Callebout wymieszana z czekoladą mleczną, druga to bita śmietana. Pod masę
Wielki apetytarkusz ciasta dzielimy na pół. Używając pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy startym na tarce żółtym serem, polewamy drugim jajkiem. Możemy posypać papryką i ulubionymi ziołami. Przykrywamy drugą połówką ciasta i lekko dociskamy, aby ser przywarł. Kroimy, na paski szerokości ok. 2 cm (korzystam z radełka) – na 8 porcji. Każdy pasek, trzymając za końce, skręcamy w przeciwne strony. Smarujemy pozostałym
mojewypiekiinietylkobardzo się klei, dodać trochę mąki. Uformować kulę i wstawić ją na około 30 minut do lodówki. Foremki wysmarować masłem. Ciasto cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyłożyć foremki ciastem i lekko je docisnąć. Wyrównać brzegi. Piekarnik nagrzać do 180°C. Piec 12 minut. Cukier, miód i wodę gotować w małym garnku mieszając aż do połączenia się składników. Następnie gotować bez mieszania
Bulliomigdałów na wierzchu. Do zrobienia chlebka bananowego wykorzystaj dojrzałe banany, a odpłacą ci się delikatnym i niepowtarzalnym smakiem. Dzięki daktylom chlebek bananowy zyskuje jeszcze więcej słodyczy, a całe ciasto pozostaje lekko wilgotne. Zobacz również przepis na ----> chlebek bananowy Chlebek bananowy z daktylami - przepis: Składniki: (na standardowej wielkości keksówkę) 3 duże, dojrzałe banany 1/2 szklanki brązowego cukru (można zastąpić białym
Moje Qulinariaczosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek, smarujemy nią powierzchnię pomidorów. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż ciasto nabierze lekko brązowego koloru. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno posiekanymi listkami bazylii i gałązką cytrynowego tymianku. Smacznego! The post Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmasła pół kieliszka likieru pomarańczowego sos 1/4 kostki masła 3 łyżki cukru pudru kieliszek likieru pomarańczowego Przygotowanie naleśników Z mąki, jajek, mleka, soku i likieru zrobić ciasto. Rozpuścić masło i lekko ostudzone dodać do ciasta. Smażyć naleśniki na teflonowej patelni bez dodawania tłuszczu (masło jest już w środku). Przygotowanie sosu Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier puder i likier, podgrzewać
Kulinarne Inspiracje