Kwiaty cukinii w ketchupowej tempurze (kolokitholoulouda gemista)

Kwiaty cukinii w ketchupowej tempurze (kolokitholoulouda gemista)

Kwiaty cukinii w ketchupowej tempurze (kolokitholoulouda gemista)

Po tygodniowym urlopie w Grecji wróciłam natchiona nowymi pomysłami na grecką nutę ;) Kolokitholoulouda gemista to potrawa grecka. Kwiaty cukinii nadziewa się serem feta a następnie macza w cieście tempura. Ja do ciasta dodałam ketchup dzięki czemu potrawa zyskała wyrazisty smak :) Grecy robią tempurę z jajkiem, więc i ja tak zrobiłam :)Składniki:4 kwiaty cukinii100 g sera feta Składniki na grecką tempurę:150 g mąki pszennej 100 ml lodowatej wody gazowanej 3 łyżki ketchupu (mój dodatek)1 jajkoDodatko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.