lekkie ciasto - 9193 przepisów (strona:364/613)

Placki z serkiem wiejskim i bananem 140

Składniki (około 10 placków)/około 435 kcal/: jako 200g serka wiejskiego lekkiego 20g zmielonych na mąkę płatków żytnich 90g dojrzałego banana 10g  lnu mielonego firmy Oleofarm 0,5 łyżeczki cynamonu 30g mleka Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem na miazgę miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy ciasto na około 5 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Maślane wielkanocne babeczki drożdżowe 260

mąką stolnicę, powygniatać a następnie podzielić na 16 równych części (najpierw dzielimy ciasto na pół, następnie każdą połówkę znów na pół i z tego każdą na 4 równe części). Z każdej części uformować dowolny kształt lub zrolować i takimi wałeczkami wypełnić małe foremki do babeczek, wcześniej lekko natłuszczone. Bułeczki formowane ręcznie ułożyć na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem. Posmarować

Moja Delicja
Chleb pszenny z chrupiaca skorka 217

drożdży suszonych 20 gram soli 1 łyżeczki cukru Do 400 ml podgrzaej lekko wody dodajemy 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżeczką mąki, a nstępnie wrzucamy opakowanie suszonych drożdży. Składniki mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy sól oraz dolewamy wodę z drożdżami. Ciasto wyrabiamy mikserem przez ok 5 minut. Miskę przykrywamy ściereczką i wstawiamy do lodówki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleb z kaszą gryczaną 146

jeśli je dodajemy. Dolewamy wodę i mieszamy wszystko drewnianą łyżką do połączenia. Ciasto jest dość luźne. Zostawiamy je do wyrośnięcia na około 1 godzinę w ciepłym miejscu, przykryte folią. Następnie przekładamy je do długiej keksówki (lub dwóch mniejszych) wcześniej wysmarowanych olejem i oprószonych mąką. Posmarować wierzch lekko wodą i zostawić do wyrośnięcia (u mnie zajęło to około 20 minut). Wstawić

UgotujmyTo.pl
Pancakes z malinami i brzoskwiniami, czyli sobotnie śniadanie mistrzów 245

wrzenia, zmniejszyć ogień na mały i widelcem zgnieść maliny. Gotować do uzyskania lekko gęstej konsystencji. Zdjąć z palnika, postawić na parapecie, koło otwartego okna, by wystygł. Gdy syrop się ostudzi zgęstnieje. pancakes Wymieszać mikserem w misce wszystkie składniki. W moim przypadku konsystencja była gęstsza niż standardowe ciasto naleśnikowe. Najlepiej spróbować usmażyć pierwszy naleśnik i sprawdzić na sobie czy jest smaczny

W kuchni wieczorem
Pierniczki świąteczne p. Ani – danie konkursowe 180

się dokładnie stopić), studzimy nieco (przed dodaniem reszty składników, masa powinna być lekko ciepła). Krok 2 Następnie dodajemy przesianą mąkę (partiami, na zmianę z przyprawą korzenną i skórką z pomarańczy), a w międzyczasie dodajemy sodę rozpuszczoną w łyżce letniej wody. Krok 3 Na początku procesu przygotowywania ciasta, masę ucieramy np. malakserem, a potem ugniatamy ręką. Krok 4 Ciasto wkładamy

CoolinarniePL
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 203

skórke z cytryny. Dokładnie mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki są nawet mile widziane. Na końcu dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Łyżką nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok 25 minut. Smacznego

Kulinarna rozmowa
Puszysty sernik 415

pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wszytko wylewamy na ciasto. Wkładamy do  piekarnika nagrzanego na 180 ° C i pieczemy 60 minut. Jeśli sernik z wierzchu za bardzo nam się rumieni, należy wyłączyć grzałkę górną i dalej piec tylko z użyciem dolnej. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku

Delicious Titbits
Ekspresowy piernik z polewą czekoladową 315

godzinie przykrywamy folią wierzch, by za bardzo się nie zrumienił. Studzimy ciasto.   Przygotowujemy polewę. Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Dodajemy  pokrojone w kawałki masło i rozpuszczamy na małym ogniu. Następnie zdejmujemy z ognia  i wsypujemy kakao. Mieszamy energicznie na gładką masę. Lekko studzimy polewę i polewamy nią piernik.  Pyszny i łatwy piernik

Moje Kuchenne Rewelacje
580. Jabłkowa, z masłem orzechowym. 144

wygląda...  Składniki: 55g mąki jajko małe jabłko starte na grubych oczkach (lekko odciśnięte, ok.50g?) 40g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  cynamon, aromat coś do posłodzenia kapka mleka + orzeszki ziemne, płatki owsiane Mokre składniki mieszamy w miseczce, mąkę przesiewamy i łączymy z resztą składników, ciasto  przelewamy do papilotki, posypujemy orzeszkami i pieczemy ok 30min

More food, love and dreams
Fantazyjna strucla makowa 193

żółtka i rozczyn stale mieszając. Następnie wsypujemy przesianą przez sito mąkę. Utarte ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy ok. 10 min, nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, by wyrosło. Gdy podwoi objętość ponownie wykładamy na stolnicę, rozwałkowujemy i kroimy na 4-centymetrowe pasy, każdy smarujemy lekko spienionym białkiem, nakładamy farsz i zwijamy. Powstałe ślimaki od razu układamy na wysmarowanej

Anioły w kuchni
SOFFICINI - CZYLI WŁOSKIE SMAŻONE PIEROŻKI 4929

połączyć wszystkie składniki. Posolić do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować podsypując sporą ilością mąki. Wycinać kółka - ja korzystałam z bulionówki, aby pierożki były nieco większe. Każde z nich posmarować ketchupem, i wyłożyć łyżeczkę farszu. Zlepić jak tradycyjne pierogi. Obtoczyć w rozkłóconym jajku (lekko posolonym) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia

Walijskie Pichcenie
Hamburgery wołowe z domowymi bułkami z olejem rzepakowym. 139

mąką i dodajemy sól. Ciasto nie powinno się lepić. Z gotowego ciasta formujemy babeczki i układamy na wyłożonej papierem blaszce. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok półtorej godziny. Do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni wkładamy a sam spód naczynie żaroodporne/ blaszkę wypełnioną szklanką wody. wkładamy lekko przyklepane, posmarowane jajkiem i posypane sezamem bułeczki. Pieczemy ok 10 min. Kiedy wetkniemy

Malinowe Pocałunki
Fantazyjna strucla makowa 156

żółtka i rozczyn stale mieszając. Następnie wsypujemy przesianą przez sito mąkę. Utarte ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy ok. 10 min, nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, by wyrosło. Gdy podwoi objętość ponownie wykładamy na stolnicę, rozwałkowujemy i kroimy na 4-centymetrowe pasy, każdy smarujemy lekko spienionym białkiem, nakładamy farsz i zwijamy. Powstałe ślimaki od razu układamy na wysmarowanej

Anioły w kuchni
Popękane czekoladowe ciasteczka 165

dodajemy stopniowo wymieszaną mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Takie czekoladowe ciasto wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy przez godzinę w lodówce lub przez 15 minut w zamrażarce. Następnie formujemy kuleczki, obtaczamy je w cukrze pudrze. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 minut w 160 stopniach

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania