łatwe - 3300 przepisów (strona:30/220)

MIÓD. JAKI WYBRAĆ? 170

specyficzne właściwości. Miód miodu nie równy, stąd każdy wyróżnia się czy to smakiem, barwą, czasem krystalizacji i formą skrystalizowania. Przez to, że miód składa się z cukrów prostych, jest łatwo przyswajalny przez nasz organizm. To produkt o kaloryczności ok. 320-340 kcal w 100g, ale przez jego silną słodycz, nie używamy go wiele, dzięki czemu przyswajamy mniej kalorii. Można(...)świecie, a bez czosnku - oprócz właściwości leczniczych posiada również właściwości usypiające czy też uspokajające - polecane dla osób z problemami nerwowymi czy ze snem. Stanowi też wspaniałe źródło  łatwo przyswajalnej energii (skład: cukry proste), co ważne dla osób z nadmiernym wysiłkiem fizycznym, jak i psychicznym. Krystalizacja : im miód wcześniej się krystalizuje, tym jes bardziej naturalny, chyba, że ma właściwość

W kuchni Karmel-itki
ŻYCIE BLOGERA OD KUCHNI. 145

ludzką kreatywność oraz wyobraźnię. Działa relaksacyjnie i uspokaja, przynajmniej mnie. Naprawdę, nie rozumiem ludzi, którzy nie lubią gotować. A już w ogóle tych, co nie potrafią. Przecież to banalnie łatwe! Spotkania blogerów. Kiedyś nie były tak spopularyzowane, jak obecnie. Ciągle słyszy się bądź czyta na innych blogach, że tu, tu, albo tam dobyło się jakieś kolejne spotkanie blogosfery kulinarnej(...)prawdą, że bloger kulinarny nigdy nie je ciepłego obiadu i zanim zje, musi minąć dobra chwila, w czasie której wszystko obfotografuje. Burzliwe początki. Jak ze wszystkim. Ale nie powiem, łatwo się zniechęcić i w obliczu tylu innych świetnych blogów, także nietrudno zrezygnować. Też kiedyś miałam chwilę wątpliwości, ale kiedy nawet człowiek porzuci to, po pewnym czasie wróci. Blogowanie uzależnia. Brak

W kuchni Karmel-itki
Najłatwiejsze ciasteczka z czekoladą i orzechami 245

Maluchy lubią słodkości jak najbardziej proste, gdzie smaki są łatwo rozpoznawalne i nie przekombinowane. Dlatego na najbliższy Dzień Dziecka upieczcie ciasteczka z kawałkami czekolady i orzechów, które są szybkie i łatwe w przygotowaniu - najlepiej wspólnie ze swoją lub pożyczoną pociechą! Składniki: 2 szklanki mąki 200 g masła pół szklanki cukru pudru jajko ziarenka z jednej laski wanilii pół łyżeczki proszku

sama złodycz
Brzoskwinie – właściwości, przepisy 152

ZALETY • Dobre źródło witaminy C • Łatwo strawne • Łagodnie przeczyszczające // // // ]]> Świeże brzoskwinie należą do smacznych i niskokalorycznych owoców. 100g brzoskwiń dostarcza ok. 30 kcal, a jeśli się je zjada ze skórką, to dostarczają one ok. 3/4 zalecanego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Miękkie owoce są łatwo strawne i mają łagodnie przeczyszczające właściwości. Zaś 100g suszonych brzoskwiń dostarcza aż 6 razy

Kulinarne Przeboje
Czekoladki z niespodzianką 170

wiecie Belgia słynie z przepysznych czekoladek. W wielu kawiarniach w Holandii można zakupić te Belgijskie specjały. Ja przygotowałam swoje własne pyszne czekoladki. To bardzo łatwe, a zjadanie słodkości swojej roboty jest o wiele bardziej przyjemne, niż gotowych, kupionych w sklepie. Słodkość czekolady przełamałam kwasowością kiwi. Ta kombinacja idealnie do siebie pasuje. Przekonajcie się sami. Składniki: 4 kiwi 2 łyżeczki cukru(...)gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Czekamy do wystygnięcia masy. Nasze "puste" czekoladki wypełniamy gotową masą i zalewamy resztą czekolady. Aby spód czekoladek był równy i aby łatwo odchodziły one od formy musimy wygładzić go nożem.  Gotowe wkładamy na 1 h do lodówki.  Po tym czasie nasze czekoladki są już gotowe. Smacznego

cookpl
Pralinki z masłem orzechowym 191

Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 pralinek: 200 g białej czekolady (2 tabliczki) ok. 12 łyżeczek masła orzechowego CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN + chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 120 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy małego pędzelka (może być taki do malowania) pokrywamy spód i boki silikonowych foremek na pralinki

My Culinary Art
Migdałowe dachówki 167

migdałów 125 g cukru 3 łyżki mąki szczypta soli 6 łyżek roztopionego masła 1 całe jajko 1 białko cukier puder do posypania (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce łączymy płatki migdałów, cukier, mąkę, sól i roztopione masło. Dodajemy całe jajko i białko, mieszamy. Przykrywamy talerzykiem i wkładamy do lodówki na 60 minut. 2. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art
Wojskowa grochowa 216

słoniny 350 g łuskanego grochu 3 średnie ziemniaki 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki otartego majeranku sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 140 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zaczniemy od przygotowania wywaru: w dużym garnku umieszczamy włoszczyznę, lubczyk, połowę wędzonego boczku (w jednym kawałku), liście laurowe i ziele angielskie. Wlewamy 2,5 litra wody. Gotujemy na małym

My Culinary Art
Pstrąg zapiekany w soli 158

soli morskiej 1 cytryna 20 g liści szczawiu  2 białka Do podania: gotowane młode ziemniaki z masełkiem cytryna pokrojona w ćwiartki CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Bezpośrednio do dużej miski ucieramy skórkę z  cytryny (resztę cytryny kroimy w plastry), dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do środka wkładamy po kilka

My Culinary Art
Stek ze szparagami 160

łyżka drobno posiekanych igieł rozmarynu pieprz świeżo mielony do smaku Składniki na sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy w misce. Steki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na 20-30 minut w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki

My Culinary Art
Mule z szafranem w białym winie 194

łyżki wrzątku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki 125 ml białego wina 2 łyżki kwaśnej śmietany pęczek natki pietruszki sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Szafran umieszczamy w miseczce, zalewamy 3 łyżkami wrzątku i odstawiamy na 15 minut. Mule opłukujemy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym z pokrywką, szalotkę i czosnek drobno siekamy

My Culinary Art
Krem z zielonego groszku z miętą i chipsem z prosciutto (w 15 minut!) 152

mrożonego zielonego groszku 150 g naturalnego jogurtu 0% 3 łyżki posiekanej mięty 3-4 plastry prosciutto świeżo mielony pieprz szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pora i ziemniaki umieszczamy w garnku, zalewamy wywarem drobiowym. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy pod przykryciem 8 minut. Po tym czasie dodajemy groszek i gotujemy 5 minut

My Culinary Art
Corn-dogi 639

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy dla koloru (opcjonalnie) pieprz do smaku 1 jajko 400 g maślanki 8 dobrej jakości parówek CZAS PRZYGOTOWANIA: 20-30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W małym garnku rozgrzewamy olej na prawie najwyższej mocy palnika (rozgrzewałam na 7 w skali 1-9). W między czasie przygotowujemy panierkę do corn-dogów: mieszamy ze sobą wszystkie suche

My Culinary Art
Eliksir młodości 177

ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki, poza kostkami lodu, umieszczamy w misie blendera. Blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy kilka kostek lodu i blendujemy jeszcze przez chwilę. Na zdrowie

My Culinary Art
Ciasto z pianek JoJo 531

łyżeczki cukru 1 czubata łyżeczka żelatyny Składniki na wierzch: 1 owocowa galaretka (u mnie owoce lasu) owoce (u mnie jagody) CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN + chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pokruszone herbatniki dokładnie mieszamy z roztopionym masłem. Spód tortownicy o średnicy 19 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka wysypujemy do tortownicy i mocno dociskamy. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania