Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe

Składniki: 3-5 dkg drożdży- maksymalnie pół kostki 0,5 szklanki mleka 10 dkg margaryny 50 dkg mąki cukier do smaku, ile lubicie:) Przygotowanie: 1.) Mleko zagrzejcie z cukrem i margaryną, uważając aby się nie zagotowało. 2.) dodajcie pokruszone drożdże oraz dosypcie kilka łyżek mąki. 3.) Masę odstawcie do wyrośnięcia na 15- 25 minut. 4.) Włączcie piekarnik na temperaturę 180'C. 5.) Następnie wyróbcie ciasto dodając pozostałą mąkę. P.S. Można je rozwałkować i posmarować dżemem, albo dosypać rodzynki jeśli lubic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.