łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:39/593)

Sernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem 148

Sernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w wykonaniu, nie wymaga pieczenia ani wielkich umiejętności kulinarnych. Do tego wygląda efektownie i smakuje rewelacyjnie. Polecam! Do wykonania ciasta użyłam foremki o wymiarach 28×28 cm     Składniki na spód: 250g sucharków

Blog z Apetytem
Ciasto czekoladowe na maślance 126

Składniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do

Coś bym zjadła
Biszkopt makowy 184

Wczorajszy tłusty czwartek zaliczacie do udanych? Pochwalcie się, ile zjedliście pączków? Ja 5, łatwo poszło, bo nie były za duże, posypane cukrem pudrem i bez nadzienia - moje ulubione. Ale teraz już basta, czas się za siebie wziąć. Desery lekkie i proste, dużo ruchu, mniej siedzenia w domu - ciekawe co z tego wyjdzie :) Nie bójcie się, przepisy na słodkości będą się(...)było by mnie przeskoczyć niż przejść - choć jestem na tyle niska, że i pewnie to niektórym nie sprawiłoby większego problemu. Dziś zaprezentuje Wam coś według wymienionych kryteriów - lekkie, proste ciasto, a właściwie biszkopt z łyżeczką proszku do pieczenia. Dodałam ją na wszelki wypadek, można go dać trochę mniej, albo zupełnie ominąć - wtedy biszkopt będzie prawdziwym biszkoptem. Ciasto można jeść posypane

Słodkie Przyjemności
Kluski, kopytka-praktyczne porady 142

Zostawiamy do przeschnięcia. Gotujemy w wodzie do wypłynięcia. Podstawowe ciasto na kluski kładzione: Składniki: 200 g mąki 2 jajka woda Mąkę łączymy z wodą i jajkami. Powinniśmy uzyskać ciasto, które łatwo uformujemy. Wodę na kluski zagotowujemy. Łyżką metalową formujemy kluseczki. Umieszczamy w wodzie, zagotowujemy. Gotujemy 3 minuty. Możemy okrasić masłem. Podstawowe ciasto na kluski leniwe: Składniki: 400 g masła

Ciasta z tradycjami
Testowanie stolnicy silikonowej oraz silikonowego wałka 140

drewnianej stolnicy  musiałam,  podsypywać  mąką, bo się kleiło , teraz już nie muszę tego robić,  ponieważ dzięki właściwościom silikonu  ciasto do niej nie przywiera . Taką stolnicę   bardzo łatwo jest utrzymać  w czystości .Wystarczy umyć ją pod ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, zwinąć w rulon i schować do szafki. Stolnica jest wykonana z mocnego(...)przyjemnegotowanie.pl . Praca w kuchni z takim wałkiem, stanie się lekka i przyjemna i pozwoli na szybkie przygotowanie ciasta. Polecam nowy wałek silikonowy,  który sprawia, że ciasto się nie klei i łatwo się wałkuję. Ja rozwałkowałam ciasto na pierogi, bez potrzeby podsypywania mąki. Po użyciu wałka, nie trzeba go skrobać , jak przy drewnianych, tylko opłukać ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym

Kuchnia Danusi
Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami 121

Składniki: – 1 szklanka mąki ryżowej – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 150 ml. jogurtu naturalnego – 1/4 szkl, oleju ( u mnie z pestek winogron ) –

I LOVE LIFE
Szybkie i łatwe kokosowe ciasto z agrestem, wiadomo że wegańskie! 119

olej wymieszaj razem. Wyjmij ciasto z piekarnika i posyp je powstała kruszonką, po czym wstaw ponownie do piekarnika na około 15 minut. Smacznego!   Artykuł Szybkie i łatwe kokosowe ciasto z agrestem, wiadomo że wegańskie! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Przekładaniec czekoladowo-migdałowy 111

Prosty przekładaniec. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wykwintne w smaku. Po dodaniu korzennych przypraw zamiast olejku migdałowego – rozgrzeje w zimne wieczory.     Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 10 Składniki ciasto 225 g mąka pełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa

Kucharzyca
Ciasto Snickers. Bez pieczenia! 195

Przepyszne, słodkie i bardzo efektownie prezentujące się ciasto.  Jest łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia. Zaskoczy nie jedno wybredne podniebienie. Przepis pochodzi z bloga anyżkowo. Tradycyjnie został delikatnie zmodyfikowany. Przyznaję, że ciasto bardzo przypadło mi do gustu. Snickersa przygotowywałam razem z moja małą kucharką. Ta sama kucharka bardzo pomagała przy robieniu zdjęć. Myślę, że gdyby sesja fotograficzna trwała dłużej

Pan i Pani Smith w kuchni
Zaplatane bułki supełki – z czosnkiem, masłem i pietruszką 223

blachy z wyposażenia piekarnika. Zarobione ciasto wyjmujemy na stolnicę – jest tłuste, nie trzeba go podsypywać mąką – ważymy i dzielimy je na 12 równych porcji. Supełki zaplata się naprawdę łatwo – porcję ciasta formujemy w wałek – rozciągamy go w czasie rolowania dłońmi w kierunku od środka na zewnątrz. Powinien mieć około 20-25cm długości.   Podnosimy wałek ze stolnicy i zawiązujemy

Karo in the Kitchen
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami 127

połówki brzoskwiń z puszki Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto). Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt. Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem. Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

VioletoweKucharzenie
CIASTO UCIERANE NA MAŚLANCE Z OWOCAMI 98

ciasto krąży ostatnio po grupach kulinarnych więc i ja postanowiłam go zrobić. I wcale się nie dziwię, że jest o nim głośno. Jest bardzo łatwe, mięciutkie, puszyste, po prostu pyszne :) SKŁADNIKI : 3 całe jaja 3/4 szklanki cukru 0,5 opakowania cukru wanilinowego (na kg mąki) 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka maślanki 3/4 szklanki oleju POWINNY

Pani na deser
Tarta, quiche z brokułem i serem pleśniowym 159

możecie użyć innego. Tartę – quiche przygotowałam z gotowego ciasta francuskiego dobrej jakości (zwróćcie uwagę, aby kupowane przez Was ciasto francuskie zawierało prawdziwe masło). Tarta jest bardzo łatwa do przygotowania. Ciasto podpiekamy i na podpieczone wykładamy lekko podgotowane zielone brokuły i zalewamy masą jajeczno-śmietanową. Składniki: 1 brokuł 1 opakowanie dobrego ciasta francuskiego z masłem 0.5 łyżeczki suszonego tymianku

Moja Delicja
Rogale bakaliowe 597

rogale……. myślałam, że to dużo, ale…… były mniam i już nie mam  L Moje rogale, żeby je zrobić, trochę czasu wymagają, ale za to super smak mają. Ciasto jest łatwe do przygotowania, bo większość jest miksowana. Masa jest bakaliowa, mocno orzechowo - migdałowa. Proporcje i przepis sama wymyślałam, więc pozytywnie się zaskoczyłam, że masy czy ciasta mi nie brakowało

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania