łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:180/593)

Drożdżowe grzebyki z kremem czekoladowym 149

Puszyste i delikatne drożdżówki ze słodkim kremem czekoladowym. Świetne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Z ciastem bardzo dobrze się współpracuje i długo zachowuje świeżość. Szybkie i łatwe do zrobienia, podbiją serca niejednego smakosza :) Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka suchych drożdży 1 jajko 125 ml ciepłego mleka 25 g stopionego masła + krem

Domowa cukiernia Ewy
Paluszki serowe 100

domu w tym roku postanowiliśmy przygotować coś nowego, a zarazem starego, bo przepis pochodzi z dawnych dziecięcych lat. Szybkie paluszki serowe, bez zbędnego wygniatania ciasta, bez rośnięcia i formowania. Robi się je szybko i niezwykle łatwo, a smak jest po prostu wspaniały. SKŁADNIKI: (ok. 50 sztuk) 500 g twarogu * 500 g mąki 125 g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka

Kuchnia od dwojga
Wiśniowe ciasto z makiem 207

fantastycznie pachnące ciasto wiśniowe, dobrze nasączone, wilgotne, z makiem. Każdy kęs rozpływa się w ustach. Łatwe w przygotowaniu, tak więc zachęcam do pieczenia. Mak, mak, mak... Większości z Nas kojarzy się z Świętami i bardzo dobrze, bo ja nie wyobrażam sobie Świąt bez makowca :) lubię ciasta makowe w każdej postaci, a to ciasto jest jednym z moich ulubionych, gdyż cały

Kulinarna (nie)codzienność
Naleśniki - przepis Magdy Gessler 63044

szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka szczypta soli Dodatkowo: masło klarowane do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy z solą, wsypujemy mąkę i cały czas mieszając, dodajemy wodę i mleko. Dobrze wymieszane ciasto powinno być płynne - wkładając i wyjmując łyżkę, ciasto powinno swobodnie spływać, ale odrobina powinna pozostać na łyżce. Odstawiamy

My Culinary Art
Ciasto z owocami i kruszonką 119

kawki w domu brak..ale co tam...jak się tylko ma chęci to i na szybko ciacho się zrobi...a ciacho łatwe do zrobienia i co najważniejsze sprzątania mało, bo tylko 1 łyżka i dwie miski.Do ciasta można dać dowolne owoce, u mnie trochę porzeczek,winogrono..miałam także zamrożoną kruszonkę, którą wykorzystałam..ale to nie jest koniecznie.Ciacho szybko zrobione...przełożone

Moje domowe kucharzenie
Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli 172

Ciasto czekoladowe na bazie przepisu Nigelli. Niebywale wilgotne, intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie. Może śmiało posłużyć jako baza do tortów. Ja upiekłam wersję z malinami, ale doskonale smakuje również bez owoców. Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli Składniki: 200 g mąki pszennej 180 g cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej

Mania Gotowania
CIASTO MARCHEWKOWE – 0,50 zł 7280

Ciasto marchewkowe jest proste w wykonaniu, tanie i pysznie wilgotne w środku. Nie obawiajcie się marchewki, nie czuć jej smaku w cieście, ale właśnie dzięki niej

Nerds Kitchen
CIASTECZKA GRYSIKOWE Z BAKALIAMI 136

Dziś mam dla Was kolejne, fantastyczne ciasteczka! Niezwykle łatwe , szybkie , no i smaczne. Są świetnym pomysłem np. na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Kruche ciasto z dodatkiem kaszy manny połączone z kawałkami jabłek , kokosem i prażonym słonecznikiem z całą pewnością zachwyci niejedno podniebienie. Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po kolejne! Ps. ciasteczka troszkę przypominają ciastka owsiane lub pieguski

Ostra na Słodko
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 279

wyciskamy sok z połowy cytryny, łączymy i dość mocno słodzimy. Dodajemy alkohol. Tak przygotowanym naparem mocno nasączamy połowę ciasta. Najlepiej robić to na czymś, na czym będziemy je przechowywać. Później może być ciężko je przenieść. Krem budyniowy przygotowuje się naprawdę łatwo. W połowie szklanki mleka rozpuszczamy obie mąki. Resztę mleka podgrzewamy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy zacznie się(...)ustępuje temu z papierka, a przynajmniej wiemy, co jemy. Ja już nigdy nie kupię gotowca. Nasączona połówkę ciasta smarujemy cienko, ale dokładnie powidłami, a na to wykładamy lekko przestudzony budyń. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem krówkowy też nie jest trudny, chociaż można łatwo go popsuć, ale i na to jest rada. Jajko ucieramy z cukrem. Bardzo miękkie masło również ucieramy

Ratunku obiad
Sernik malinowo-migdałowy 160

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY *WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY MIEĆ TEMPERATURĘ POKOJOWĄ Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia. W misie miksera umieszczamy jajka, cukier, twaróg, śmietankę, aromat, obie mąki i szczyptę soli. Miksujemy do połączenia składników. Przelewamy do formy, układamy maliny, posypujemy płatkami migdałów i lekko dociskamy, żeby maliny delikatnie zatopiły się w cieście. Wkładamy

My Culinary Art
Babka pomarańczowo-cytrynowa 196

się nie zdarzy. Dziś dla przykładu mam dla Was przepyszną babę idealną na zbliżające się święta i nie tylko (kwestia dekoracji ciasta i chęci przygotowania). Babka jest mięciutka i aromatyczna. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Nic tylko robić i jeść! Dziś przygotowałam przepisna Babkę pomarańczowo-cytrynową.  Składniki : 5 jajek 100 g cukru 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżeczka kandyzowanej(...)potrojenia objętości. Gdy masa się połączy dodajemy syrop i drobno pokrojoną skórkę z cytrusów. W oddzielnej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia - dosypujemy do wcześniej przygotowanej masy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem/olejem i obsypanej mąką pszenną formy z kominem. Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 35 minut - do suchego patyczka. Studzimy w formie

Słodkie Przyjemności
Ruskie pierogi z boczkiem 156

zdrowe, ale bardzo smaczne, taki przepis poleca Smakfonia z Poznania, sprzedająca pierogi swoim klientom na terenie miasta i nie narzeka na brak klientów. Ciasto jest bardzo plastyczne i elastyczne. Lepienie pierogów bjest bardzo łatwe, doskonale formuje się z niego tzw. falbanki. Ruskie pierogi obok pierogów z kapustą i grzybami podawane są u nas na Wigilijnym stole, ze względu na Rafała(...)twaróg zgliwiały. Składniki na farsz: 1 kostka twarogu tłustego 4 ziemniaki sól morska do smaku Kamis 6 plastry wędzonego boczku 2 łyżeczki soli do gotowania pierogów Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki, 110 ml oleju, szczypty soli 250 ml gorącej wody. Najpierw mieszamy w misce mąkę, z solą i olejem tak długo, aż powstanie tzw. mokry piasek. Dolewamy stopniowo wodę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy kopiec kreta 193

się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania