łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:171/593)

PIERNICZKI LCHF (keto, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 198

Ciasto nie może być zbyt cienkie gdyż jest bardzo delikatne. Foremki wybrałam o niezbyt skomplikowanych kształtach aby łatwo było je wyciąć. Wycięte pierniczki wyłożyć na blachę wyłożoną papierem. U mnie sprawdziło się pozostawanie ciasta w foremce podczas wycinania i przenoszenie pierniczka bezpośrednio z foremki na blaszkę gdzie lekko wypycham go palcem. Dzięki temu nie muszę przenosić ciasteczek w ręku

Ola la LCHF
Ciasto Truskawkowe z Bezą 310

ciasto jest idealne dla wszystkich którzy mają ochotę na coś bardzo słodkiego i pysznego. Jest ono łatwe do zrobienia i bardzo dobrze się prezentuje. Przepis na formę o średnicy około 20 cm. Składniki: Ciasto: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko szczypta soli 2-3 łyżki zimnej wody Nadzienie: 400 g truskawek 3 łyżki kisielu

Mama Gotuje
Borówkowe torciki z czekoladą 344

Ikei), dzięki temu ciasto nie kruszy się i nie brudzi kremu. Spód torcika przekładamy na kawałek papieru do pieczenia, żeby łatwo można było obracać go sobie na stole. Na środek spodu nakładamy krem czekoladowy. Na brzegi ciasta wyciskamy krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu). Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu

Ciastkozercy
Bób i góralski bundz w pierogach 136

na ciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 jajko nadzienie 1 kg bobu 200 g bundzu góralskiego słodkiego 50

Gotowanie jest łatwe
Tarta z botwinką i bobem na razowym cieście 117

ciasto 1 szkl maki razowej Młynomag 1 szkl maki pszennej 200 g masła 2 żółtka sól nadzienie 3 pęczki botwinki 3 ząbki czosnku 2 cebule 300

Gotowanie jest łatwe
Tarta na cieście jaglanym z fasolką i oscypkiem 154

ciasto 1 szkl mąki jaglanej 0,5 szkl mąki pszennej 1 jajko 125 g masła sól nadzienie 500 g fasolki szparagowej lub chińskiej 250 g sera

Gotowanie jest łatwe
Pierożki z podrobami drobiowymi i kaszą jaglaną 102

ciasto 450 g mąki 300ml wrzątku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli nadzienie; 600 g serc i żołądków drobiowych 3/4 szkl kaszy jaglanej 1 marchewka 1

Gotowanie jest łatwe
Tarta z serami góralskimi i fasolką szparagową 111

ciasto; 1.5 szkl mąki 0,5 kostki margaryny szczypta chili w płatkach szczypta słodkiej papryki 40 g oscypka wędzonego 1 jajko nadzienie; 250 g białego sera

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z grzybami leśnymi 91

ciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju nadzienie grzyby leśne (opieńki) ok 600-700 g 1 cebula sól pieprz 2

Gotowanie jest łatwe
Buraczkowe pierogi z mięsem i sos pieczarkowy 127

ciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz pomarańczowy Skworcu

Gotowanie jest łatwe
Pierożki ze szpinakiem i serem 137

na ciasto 450 gr mąki 1 łyżka oleju 300 ml wrzątku nadzienie 300 gr sera białego 300 gr szpinaku mrożonego 1/4 cebuli łyżka oleju do smażenia

Gotowanie jest łatwe
Tarta zielona z serami 107

ciasto; 1,5 szkl mąki 125 g masła 1 jajko szczypta soli szczypta czerwonej papryki nadzienie; buraki naciowe lub szpinak ok 300-350 g (sparzone) pół

Gotowanie jest łatwe
Domowe tortellini nadziewane mięsem z boczniakiem duszonym na maśle . 197

tortellini ciasto; 3 szkl mąki 2 jajka sól ciepła woda nadzienie; mięso mielone jajko sól pieprz sos sojowy hyzop suszone pomidory duszone boczniaki 400 g boczniaka

Gotowanie jest łatwe
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 146

Pyszne, kwaskowate i baaardzo mięciutkie ciasto drożdżowe :) W przygotowaniu jest dosyć proste, nawet nie musimy brudzić rąk ;) Zapraszam do pieczenia! Składniki na 1 keksówkę: 25 g świeżych drożdży + 1 łyżka brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru brązowego szczypta soli 50 g masła 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki mleka 250 g mąki pszennej 200 g truskawek, pokrojonych(...)kawałki Składniki na kruszonkę: 40 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 30 g schłodzonego masła 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 18% CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 10 minut. Jajko, żółtko, cukier i sól umieszczamy w misie miksera

My Culinary Art
Tarte Tatin z jabłkami i truskawkami / Apple and strawberry Tarte Tatin 166

Rouxa pojawił się już u mnie na blogu, a dziś przedstawiam wersję wzbogaconą o truskawki Takim też sposobem powstała obłędnie pyszna tarta na cieście francuskim z jabłkami i truskawkami, dosłownie ociekająca karmelem. Przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu, jestem pewna, że każdy sobie z nim poradzi. Zapewniam, że warto! Przepis na tą przepyszną tartę znalazłam tutaj . Scroll down for recipe(...)brzegi powciskaj między owoce a brzegi patelni, natnij ciasto w kilku miejscach. Włóż patelnię do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut, do ładnego zarumienienia. Wyjmij patelnię i odstaw na minutę lub dwie. Następnie przyłóż tackę/talerz do patelni i wyjmij tartę odwracając ją do góry nogami (tylko ostrożnie, gdyż łatwo w tym momencie o poparzenie gorącym karmelem). Popraw ewentualnie

karmelowy